Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/09/2023
Evenimente

Cele mai importante evenimente ale lunii octombrie, pentru toate gusturile

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cele mai importante evenimente ale lunii octombrie, pentru toate gusturile Share Cele mai importante evenimente ale lunii octombrie, pentru toate gusturile
evenimente octombrie


Hai în oraș cu glo™. Cele mai importante evenimente ale lunii octombrie, pentru toate gusturile.

Lună de lună, Zile și Nopți alături de glo™ vor lua marile orașe la explorat pentru a-ți spune care sunt cele mai importante evenimente care merită din plin atenția ta. O facem încă din primele zile ale lunii, pentru a-ți oferi timpul necesar în plănuirea unei escapade, în cazul în care e nevoie să te deplasezi în alt oraș. Dar chiar și dacă se întâmplă la tine în oraș, tot e bine să fii informat din timp. Nu? Deci, live local, party glocal!

Luna octombrie aduce cu ea o varietate de evenimente de neuitat pentru cei în căutarea unor experiențe de „going out” deosebite. De la festivaluri și concerte, până la seri culturale în orașe pline de viață, această listă te va ghida prin cele mai bune opțiuni de petrecut timpul liber fie că e vorba de București, Brașov sau Craiova.

Indiferent dacă ești în căutarea unui spectacol teatral captivant, a unei seri de dans într-un club efervescent sau pur și simplu dorești să te bucuri de atmosfera cochetă a unui local cu muzică live, octombrie vine cu opțiuni pentru toate gusturile.

Here we glo™ !

București

Pe 8 octombrie ești așteptat la Sala Palatului din București la un concert ABBA Symphonic Tribute Show – Dancing Queen. Turneul a traversat deja toată Europa și toate show-urile au fost sold out! Un concert simfonic deosebit de puternic și emoțional, un spectacol care sărbătorește a 50-a aniversare a uneia dintre formațiile care au făcut istorie în muzica internațională: ABBA.

Dupa 4 ani, Șatra B.E.N.Z. revine pe 14 octombrie la Arenele Romane pentru concertul de lansare al albumului 8 CULCAT. Începând cu orele 18:00, evenimentul reunește toate forțele creatoare ale albumului, avându-i drept invitați pe Killa Fonic, RAVA, 4 226, M.G.L., Alduts Sherdley, Amuly, Damia, Bruja, EMAA și Macanache. În deschidere, HVNDS și IDK vor fi prezenți, în timp ce warm-up-ul va fi susținut de PRNY.

După ce au încins vara cu piesele “Prietena ta” si “Ou, Ou”, Șatra B.E.N.Z. revine trup și suflet în formulă completă pe scena pe care au însemnat-o deja de 2 ori cu concerte monstru.

Cei mai buni artiști tatuatori din toată lumea sunt disponibili pentru tatuaje sau piercing-uri timp de 3 zile la International Tattoo Convention Bucharest 2023, ediția a 11-a. Anul acesta evenimentul revine pe 20, 21 și 22 octombrie la Palatul Bragadiru din București, în apropierea Palatului Parlamentului, cu intrare din Calea Rahovei nr. 147-153.

Programul convenției include concerte, concursuri, spectacole de magie, acrobație, muzică live și șansa de a intra în contact cu unii dintre cei mai cunoscuți artiști din lumea tatuajelor și body art performers, reunind peste sute de artiști naționali și internaționali cu împătimiți ai domeniului. Datele de contact ale artiștilor tatuatori pentru discuții legate de costuri și programări pentru tatuaje sunt disponibile pe website-ul evenimentului www.attooconvention.ro.

Gipsy Kings by Diego Baliardo va concerta la Sala Palatului, pe 30 octombrie, de la ora 19.30, marcând a 35-a aniversare a hitului mondial „Bamboleo”. Faimoasa trupă Gipsy Kings, laureată cu Premiul Grammy, este considerată una dintre cele mai de succes produse muzicale de export din Franța,

Concertul face parte din turneul mondial „Bamboleo Tour” și aduce în România hiturile îndrăgite interpretate de co-fondatorul Diego Baliardo și de colegii săi de trupă, pe ritmuri de flamenco modern, rumba catalană, chitară spaniolă și sonorități nomade, care i-au adus notorietatea mondială și un Premiu Grammy (categoria albume World Music, pentru „Savor Flamenco”).

Diego Baliardo, co-fondator al grupului Gipsy Kings, s-a născut la Montpellier și a crescut cântând la chitară alături de frații săi. Grupul a apărut în 1987, când două familii din sudul Franței, Baliardo și Reyes, și-au unit forțele pentru a celebra cultura nomadă. Gipsy Kigs și-au câștigat notorietatea după ce au cântat la o petrecere privată găzduită de Brigitte Bardot la Saint-Tropez, trupa devenind indispensabilă la recepțiile exclusiviste. Hitul „Bamboleo”, care dă titlul primului lor album, a prefațat o carieră de excepție, cu peste 20 de milioane de albume vândute în toată lumea și cu piese precum „Djobi Djoba” sau „Baila me” fredonate pe tot mapamondul.

Brașov

Pe 6 octombrie, E-an-na va susține pentru prima dată un concert acustic în Brașov! Evenimentul de la Aftăr Hours este cu intrare liberă, însă fanii trupei au opțiunea de a susține formația cumpărând, totuși, bilet la concert.

Exprimându-se natural prin piese de folk, modern metal și interpretări unice ale unor piese tradiționale românești mai puțin cunoscute, E-AN-NA au reușit să adune o bază numeroasă de fani din toate colțurile Europei.

TRANSILVANIA RHYTHM este un maraton muzical ce va avea loc în perioada 13 octombrie – 30 octombrie 2023 în Rockstadt și Kruhnen Musik Halle, sub motto-ul “Muzica adună comunitatea “.

Scopul proiectului cultural “Transilvania Rhythm” este de a promova diversitatea culturală prin intermediul muzicii și de a aduce împreună comunitatea din Brașov și din împrejurimi, precum și turiști și vizitatori din alte părți ale țării sau din străinătate.

Activitățile principale ale proiectului constau în organizarea a 25 de concerte, 32 de nume importante in scena muzicala în două săli de concerte diferite, Kruhnen Musik Halle și Rockstadt Musik Halle, timp de 13 zile, cu un program care variază zilnic și include 13 genuri muzicale diferite. Astfel, publicul va avea oportunitatea de a experimenta și descoperi diverse stiluri muzicale.

13 octombrie – Alternosfera

14 octombrie – concert Cargo si Trooper

18 octombrie – Luiza Zan Quintet si Nightlosers

19 octombrie – W3 4R3 NUM83R5, RED SUNS si CRIMENA

26 octombrie – Implant Pentru Refuz si Underwaves

Dracula Film Festival, deja tradiţionalul eveniment internaţional de film fantastic de la Braşov, se va desfăşura între 25-29 octombrie şi se anunţă a fi o sursă de experienţe memorabile, nelimitate la cinematografie (peste 3000 de noi producţii, din aproape 140 de ţări, s-au înscris anul acesta în competiţiile festivalului), întrucât va îngloba evenimente din spaţiul artelor vizuale, muzicii, comics-urilor şi literaturii.

evenimente octombrie

Dracula Film Festival, inclus în 2021 de către Dread Central pe lista The Best 50 Horror Festivals in the World, creşte de la an la an ca diversitate a ofertei evenimenţiale.

evenimente octombrie

Din programul festivalului recomandăm 2 cineconcerte:

– Massimo Zamboni VS Dracula – Live cinema concert Dracula (Tod Browning, 1931, live music by Massimo Zamboni (Italia);

– Faust, A German Folk legend, film by Murnau, music by Murcof (Spania).

Tot în cadrul Dracula Film Festival va alea loc și ediția pilot Dracula Fantasy Con. Mai multe informații, în curând pe draculafilm.ro

evenimente octombrie

Cluj

Trupa byron își va lansa în această toamnă cel de-al optulea album de studio, intitulat “Efemeride”. Albumul va fi susținut de un turneu național de promovare și va fi disponibil atât în format digital pe toate platformele de streaming, cât și în format fizic, inclusiv CD și vinil. Pe 13 octombrie byron vine la FORM Space.

‘Efemeride’ este o colecție de conversații pe care nu le avem, o privire directă în ochii persoanei din oglindă. De-a lungul celor 10 piese, byron te poartă într-o călătorie prin universul complex al gândurilor și emoțiilor recurente, al anxietăților și al întrebărilor existențiale, toate acestea fiind delicat împletite cu un fir de speranță și o notă de distorsiune.

Roadkill Festival are loc anul acesta pentru prima dată și în Cluj -Napoca – pe 25 octombrie în Flying Circus. Din Line up fac parte trupele: Unida [USA] ✶ RoadkillSoda ✶ Church Of Cthulhu ✶ Vandaal.

Timișoara

Actorul Bogdan Mălăele față-n față cu tatăl său, Horațiu, într-o seară cu multe glume, monologuri, poezie și muzică. Mălăele Special este un duel al eleganței, inteligenței și umorului care va provoca hohote de râs, dar și momente de reflecție. Spectacolul beneficiază de participarea cântărețului basarabean, Radu Captari. Acesta va avea loc la Sala Capitol, luni, 9 octombrie, ora 19:00.

Omul orchestră Charlie Fălămaș ne invită la o călătorie în măduva poemelor lui Charles Bukowski. Versurile poetului, nuvelistului și romancierului american de origine germană se vor topi pe acordurile muzicii originale semnate de artist.

O multitudine de instrumente (chitară, loop-station, trompetă) se multiplică la infinit legate de vocea lui Charlie Fălămaș și de poemele bukowskiene, care pendulează între carnal și metafizic.

Spectacolul se va desfășura în limba engleză, la Cuib d’Arte, duminică, 1 octombrie, ora 01:00.

Vezi pe zilesinopti.ro/timisoara evenimentele anunțate în luna octombrie în calendarul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023.

Iași

Alexandru Andries – ROCK’N’ROLL are loc la Casa de Cultură a Studenților, joi, 5 octombrie, ora 19:30. O nouă întâlnire cu muzica prietenoasă, directă și sinceră a lui Alexandru Andrieș! De data aceasta arta sa este prezentată într-un turneu ce colindă șase orașe, gata să ne transpună într-o nostalgie veselă cum doar marele artist reușește.

Alexandru Andrieș este fără discuție cel mai creativ artist al ultimilor 45 de ani, lansând peste 80 de materiale discografice și susținând peste 3000 de concerte. Muzician, arhitect, poet, artist plastic, simbol al unei generații și mentor al următoarelor generații, Alexandru Andrieș este un artist unic, iar întâlnirile cu el devin evenimente de neuitat.

Turneul pe care îl prezintă de această dată se numește ,,ROCK’N’ROLL” și nu întâmplător artistul a ales acest nume. În anul 1987 acesta lansează albumul cu același nume ce cuprinde note de rock, blues, blues rock, folk rock și jazz-rock, presărate cu versuri amuzante cu substrat.

Constanța

Ovidiu Lipan Țăndărică și Stelu Enache se reunesc într-un concert special, și aduc pe scena Harlequin by the Sea, pe 13 octombrie, energia unui mit venit din lumea muzicii rock și emoția cântecului aromânilor macedonenilor din întreaga lume

Ovidiu Lipan Țăndărică si Stelu Enache au cântat împreună în mai multe formule de spectacol de-a lungul a 20 ani de colaborare. Ovidiu Lipan Țăndărică a lansat proiectul cu Stelu Enache după o carieră spectaculoasă în muzică, într-un moment în care a înțeles că muzica românească poate evolua prin influențe de suflet, emoție și muzicalitate din zona aromână sau balcanică.

Caracterizată în special prin tradiţie şi constanţă, muzica Phoenix a menţinut timp de o jumătate de veac spiritul valorilor pe care le promovează: originalitate, responsabilitate, educaţie. Într-o lume în continuă evoluţie, într-o industrie muzicală în continuă schimbare, Phoenix îşi propune să menţină contactul fiecărei generaţii cu identitatea ce de drept ne aparţine. În acelaşi timp, mijloacele folosite sunt mereu încărcate de inovaţie şi creativitate, răspunzând cerinţelor actuale, însă fără a trăda modalitatea de expresie care a transformat acest proiect în unicat. Emblematica formație PHOENIX va susține un concert special la CLUB PHOENIX / CONSTANTA , sâmbătă 7 octombrie 2023, ora 20.30.

Oradea

3 Sud Est îi invită pe orădeni să ia parte la cel mai frumos cadou muzical al lunii octombrie, un show special, alături de trupa care de 25 de ani oferă Povesti, Trairi, Sentimente, Emotii! Concertul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, joi, 19 octombrie, ora 20:00.

Sibiu

Trooper pornește în turneul de promovare pentru albumul “X”. Turneul va ajunge în peste 35 de orașe. Pe lângă “Rădăcini de Dor”, “Dansul cu focul”, “Lumea s-a stins” sau “Ruinele”, vei putea asculta live și piese care deja au devenit clasice pentru publicul Trooper – “Tari ca munții”, “Maturizare”, “Destin”, “Trec anii”, “Două roți” etc.

În cei 27 de ani de activitate, Trooper a lansat zece albume de studio, a cântat pentru mai mult de 900.000 de oameni în peste 900 de concerte, şi a urcat pe scenă alături de Iron Maiden, Scorpions, Deep Purple, Judas Priest, Whitesnake, Europe, Manowar, Nazareth, WASP, Sepultura, Prodigy etc. În Sibiu concertul are loc la Oldies Pub, pe 13 octombrie, ora 20:00.

Craiova

“Sunt un Orb” este un spectacol în care maestrul Horațiu Mălăele combină perfect inteligența și umorul, pune în valoare întreaga sa măreție și carismă, garantează emoții imprevizibile: lacrimi, tristețe, surâs, burlesc, fantezie. Râzi până la leșin, zâmbești scrâșnit, rânjești sarcastic. Și nu în ultimul rând, iei parte la un mare act de creație. Acesta se va juca la Teatrul Național Marin Sorescu, sâmbătă, 7 octombrie, ora 19:00.

Pentru calendarul evenimentelor din peste 20 de orașe din România intră pe www.zilesinopti.ro/evenimente-romania/

Hai în oraș cu glo™

(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină

evenimente octombrie
Foto header: Lamissol, pentru Dracula Film Festival 2023

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută