Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/09/2023
Viața Orașului / Chestionar de #Sibiu

Chestionar de #Sibiu – Silviu Neamțiu

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Chestionar de #Sibiu – Silviu Neamțiu Share Chestionar de #Sibiu – Silviu Neamțiu


Silviu e un suflet tânăr cu principii solide, un familist convins căruia îi plac plimbările liniștitoare împreună cu familia și persoanele dragi. E co-fondator SAM Transport, compania de transport intern și internațional pe care a creat-o împreună cu familia sa și căreia i-a transferat valorile care îl ghidează în viață: devotamentul și pasiunea pentru lucruri bine făcute. Îi place să se bucure de lucrurile mici în viață, care sunt atât de importante.

 

DE CE SĂ LOCUIEȘTI ÎN SIBIU Sibiul e un oraș viu, plin de oameni vioi și veseli. Îmi place să observ cum prinde culoare prin intermediul numeroaselor evenimente și spectacole care fac orașul și mai impresionant.

 

TREI LOCURI PE CARE ORICINE AR TREBUI SĂ LE VADĂ ÎN SIBIU Sunt o mulțime de locuri frumoase de vizitat în Sibiu, însă printre cele mai relevante și liniștitoare pentru mine sunt Muzeul ASTRA, Podul Minciunilor și, desigur, Piața Mare.

 

UN FESTIVAL TARE CU CARE ASOCIEZI SIBIUL Sibiul e un oraș al artei și al istoriei, plin de evenimente relaționate cu acestea. Pot spune că unul dintre festivalurile care combina frumos aceste două aspecte e FITS. Pe lângă acesta, Maratonul Internațional Sibiu face o treabă excelentă pentru comunitate, îmbinând activitățile sportive cu susținerea cauzelor sociale.

 

ÎN SIBIU MĂ INSPIRĂ Mă inspiră locurile înconjurate de natură, spații verzi, liniștitoare.

 

UN GUST, UN PREPARAT SPECIFICE SIBIULUI Unul care-mi vine în minte acum, e gâsca-n blid. Acesta, contrar numelui, nu conține carne de pasăre, ci mămăligă și brânză.

 

CEA MAI BUNĂ MÂNCARE DIN ORAȘ O GĂSEȘTI Există multe restaurante cu mâncare gustoasă, însă atunci când aleg să iau masa în oraș, Restaurantul Akropolis e primul pe lista mea.

 

CE TE FACE SĂ ZÂMBEȘTI PE STRĂZILE SIBIULUI În plimbările pe care le fac prin oraș, în centrul istoric spre exemplu, mă înveselește observarea oamenilor fericiți, în plimbare, poate cu familia sau cu animalul de companie.

 

UN LOC PREFERAT DE UNDE POȚI VEDEA TOT ORAȘUL Un loc superb de unde pot vedea tot orașul e, fără îndoială, Dealul Gușteriței. Se poate ajunge acolo și cu mașina dar și în plimbare, pentru a vedea panorama întregului oraș.

 

SPAȚII DIN ORAȘ CARE MERITĂ SĂ FIE REVITALIZATE Sibiul e renumit pentru istoria sa și nenumăratele obiective istorice, care odată cu trecerea timpului riscă să se deterioreze tot mai mult. Consider că e necesară conservarea acestora și revitalizarea unor zone, precum Orașul de Jos.

 

FORMULA CARE DEFINEȘTE STAREA DE SPIRIT A SIBIULUI Natură + istorie + cultură = Sibiu

 

SIBIULUI ÎI LIPSEȘTE Sibiul atrage foarte mulți turiști în fiecare an, însă atrage și noi locuitori, ceea ce în ultima vreme se resimte prin suprapopulare și aglomerație. Privind acest aspect mă gândesc că Sibiul are nevoie de o extindere, atât la nivel de cartiere cât și infrastructură, pentru a diminua aglomerația, dar în același timp pentru a îmbunătăți traiul de viață al locuitorilor săi.

 

Articol de RĂZVAN SĂDEAN

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută