Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/09/2023
Viața Orașului / CityZen

Povești din culise: “Copiii care clădesc viitorul” de Constantin Chiriac

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Povești din culise: “Copiii care clădesc viitorul” de Constantin Chiriac Share Povești din culise: “Copiii care clădesc viitorul” de Constantin Chiriac


Această poveste continuă deja de 9 ani, de când acord Premiile Constantin Chiriac în Prisăcani, locul nașterii mele. Aici este centrul lumii – o localitate frumoasă, pe malul Prutului, între Iași și Huși, cu o casă părintească minunată, o grădină cu mulți copaci, cu păsări, cu un pământ care îmi dă multă forță, energie și lumină.

De 9 ani ajut copiii din Prisăcani, care primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, cu scopul de a-i angaja în destinul comunității. În acest sens, am creat Asociația „Viitorul Prisăcani”, pentru ca împreună să gândim o cale de a oferi locuitorilor o viață cât mai bună și, nu în ultimul rând, pentru ca toți acești copii, pe viitor, să se întoarcă demni pe pământul lor natal. Mulțumesc tuturor celor care s-au alăturat acestei acțiuni excepționale: Dent Estet, Medlife, Polisano, Gilda Lazăr, Lucian Romașcanu, Celestin Constantin, Constantin Chirilă, Daniela Jula, muzician, fata surorii mele, și mulți alți prieteni!

Acum 5 ani, cel care a primit marele premiu venea dintr-o familie cu 10 frați și un tată. Copiii rămăseseră fără mamă… Ei bine, acest băiat a făcut între timp liceul, iar acum este la universitate în Marea Britanie. După ce a primit premiul, de Crăciun m-am trezit cu o scrisoare în care cei 10 copii, împreună cu tatăl lor, au făcut o rugăciune către Domnul Iisus adresată mie, pentru că grație banilor primiți au avut lemne cu care să se încălzească toată iarna.

Spun această poveste pentru că pe teritoriul României sunt mii și mii de localități unde adevărul este acesta: sunt mulți copii care au nevoie de ajutor, tandrețe și iubire. În același timp, am convingerea că în România sunt alte mii de personalități care și-ar putea permite să­‑i sprijine pe copiii din localitățile unde s-au născut, să le dea încredere, speranță și soluții pentru un viitor mai bun.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută