Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/08/2023
Eat & Drink Viața Orașului

Lecturile Culinaria Banatica continuă să aducă în prim-plan fascinanta lume a gastronomiei locale, explorând identitatea culinară autentică a zonei Banatului

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Lecturile Culinaria Banatica continuă să aducă în prim-plan fascinanta lume a gastronomiei locale, explorând identitatea culinară autentică a zonei Banatului Share Lecturile Culinaria Banatica continuă să aducă în prim-plan fascinanta lume a gastronomiei locale, explorând identitatea culinară autentică a zonei Banatului


Lecturile Culinaria Banatica ep. 4 – Identitate Gastronomică Locală

Vineri, 25 August, Culinaria Banatica pregătește un nou eveniment dedicat identității gastronomice locale, găzduit de Grătarul cu Ștaif începând cu ora 12:00. Lecturile Culinaria Banatica continuă să aducă în prim-plan fascinanta lume a gastronomiei locale, explorând identitatea culinară autentică a zonei Banatului, aducând în fața publicului invitați de seamă.

Lecturile Culinaria Banatica ep. 4 - Identitate Gastronomică Locală

Oana Irina Coantă și-a dezvoltat pasiunea pentru tradițiile culinare locale, iar acest lucru a împins-o spre bucătăria profesionistă și e ceea ce a ținut-o acolo. De mai bine de două decenii, de la vârsta de 19 ani, ea conduce bucătăria restaurantului Bistro de l’Arte din Brașov, România. De atunci, misiunea ei a fost să pună autenticul în meniu.

Lecturile Culinaria Banatica ep. 4 - Identitate Gastronomică Locală
Foto: facebook.com / Oana Irina Coantă

Alături de ea îl avem pe Cosmin Dragomir, jurnalist gastronomic, fondator al Gastroart.ro, co-autorul volumului „Dulce Românie – o istorie a deserturilor de la noi” și câștigator al Premiului Gault & Millau, oferit de Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, iar împreună vor explora dinamica dintre tradițiile culinare vechi și abordările inovatoare, și cum acestea influențează evoluția bucătăriei locale.

Lecturile Culinaria Banatica ep. 4 - Identitate Gastronomică Locală
Foto: facebook.com / Cosmin Dragomir

Subiectele principale de discuție vor fi:

– Amestecuri Culturale: modul în care diverse influențe culturale au contribuit la formarea identității gastronomice unice a zonei Banatului.

– Tendințele îndreptate spre exclusivitatea produselor locale: analiza modului în care se dezvoltă tendințele de a promova și prezenta produsele locale într-o manieră unică și exclusivistă.

– Turism Culinar: cum poate gastronomia locală să devină un motor pentru turism și cum se pot integra experiențele culinare în oferta turistică a regiunii.

– Conservare vs. Evoluție: provocarea de a păstra autenticitatea rețetelor tradiționale în contextul unei lumi în schimbare constantă.

Discuțiile vor fi moderate de către Caiuș Merșa, coordonatorul proiectului.

Lecturile Culinaria Banatica ep. 4 - Identitate Gastronomică Locală

Evenimentele organizate în cadrul proiectului Culinaria Banatica sunt o oportunitate unică de a explora și savura gastronomia autentică a regiunii Banatului. Evenimentul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Centrul De Proiecte prin programul GROW, cu fonduri de la Ministerul Culturii.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută