Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/03/2023
Viața Orașului / Fit București Lifestyle / Sport

FitBucurEști | ADELA MIHAI, instructor de yoga & pilates: „Fac asta pentru schimbarea în bine pe care o văd în oameni”

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii FitBucurEști | ADELA MIHAI, instructor de yoga & pilates: „Fac asta pentru schimbarea în bine pe care o văd în oameni” Share FitBucurEști | ADELA MIHAI, instructor de yoga & pilates: „Fac asta pentru schimbarea în bine pe care o văd în oameni”
Adela Mihai yoga pilates


Adela Mihai are 31 de ani, este din București și e instructor certificat 200h Yoga Alliance – Fitness Scandinavia, Pilates Matwork Instructor (Matwork Full Repertoire) – Move On School.

Predă de aproximativ 2 ani și o poți găsi fizic la studioul Core&More Pilates pentru ore individuale de yoga și pilates, dar și la cursurile ei online. 

De ce ai ales acest domeniu și prin ce alte job-uri ai trecut până să ajungi instructor de yoga și pilates?

Totul a venit natural în timp din dorința de a evolua și de a fi bine. Nu am avut dintotdeauna un stil de viață echilibrat, ba din contră, la un moment dat lucrurile erau foarte confuze în viața mea și tocmai de aceea am început să caut activități care să mă ajute.

Yoga exista în viața mea mai mult ca un hobby și ca o activitate care mă făcea să mă simt bine, îmi oferea o nouă perspectivă asupra vieții.

În momentul venirii pandemiei, cariera mea de actriță s-a sfârșit subit, iar eu m-am aflat în situația de a alege o nouă cale. M-am întrebat ce îmi mai aduce mie bucurie în viață și ce aș putea să ofer oamenilor pentru că nu puteam alege decât cu sufletul.

Clar răspunsul a fost yoga, și așa am început transformarea din învățăcel în cel care urma să învețe și pe alții.

Pentru că am dorit să mai adaug ceva acestui nou segment din viața mea și pentru că îmi place să învăț mereu lucruri noi, am început să practic și pilatesul, o metodă de antrenament de care m-am îndrăgostit și care se completează perfect pentru mine cu yoga. 

Adela Mihai yoga pilates

Adela Mihai yoga pilates

Care este tipul de antrenament pe care-l preferi și de ce? 

Yoga și pilates, pentru că nu este vorba doar despre partea fizică, este vorba de conexiunea cu corpul fizic, cu mintea, de starea de prezență pe care o cultivi practicând-le și despre starea de bine cu care rămâi la sfârșitul unei clase. 

Adela Mihai yoga pilates

Adela Mihai yoga pilates

Spune-ne un lucru pe care foarte puțini oameni îl știu despre job-ul de instructor de yoga / pilates.

Și noi avem ups and downs, nu trăim într-un echilibru perfect pentru că perfecțiunea nu există. Poate că ceea ce ne „deosebește” este o disciplină pe care am cultivat-o și capacitatea de a reveni la obiceiurile bune atunci când te culci pe o ureche, fie că vorbim de antrenamentul fizic sau pur și simplu de modul de a-ți gestiona viața. 

Adela Mihai yoga pilates

Adela Mihai yoga pilates

Adela Mihai yoga pilates

Care este cea mai importantă calitate pe care un personal trainer trebuie să o aibă?

Comunicarea și capacitatea de a crea o conexiune cu oamenii. 

Care sunt cele mai mari greșeli pe care le fac românii atunci când vorbim despre sport / mișcare? 

Cred că noi românii nu profităm de natura minunată pe care o avem pentru a face mai mult sport sau, pur și simplu, pentru a ne mișca, a face plimbări sau drumeții.

Un alt lucru la care mai avem de lucrat este integrarea completă în viață a unui obicei cum este sportul. De cele mai multe ori am observat că oamenii se apucă de câte ceva pentru o anumită perioadă de timp după care părăsesc asta și revin la vechile obiceiuri nocive. 

Care sunt cele mai mari satisfacții pe care ți le oferă acest job?

Fac asta pentru schimbarea în bine pe care o văd în oameni, zâmbetul acela de pe față care descrie de fapt o stare interioară minunată. Și prieteniile pe care le leg cu clienții mei. 

Care ar fi cel mai important sfat pe care l-ai da cuiva care-și dorește să se facă instructor de yoga/ pilates?

Să rămână întotdeauna un învățăcel și să caute să adauge tot timpul câte ceva acestui proces profesional, dar și personal. 

Adela Mihai yoga pilates

Te antrenezi și în aer liber? Recomanzi acest lucru?

Ador să practic yoga și pilates oriunde nimeresc un petic de iarbă. Cel mai mult îmi place să practic yoga pe plajă, lângă mare. Recomand oriunde miroase a natură și se simte soarele atunci când e posibil. 

Adela Mihai yoga pilates

Când vine vorba de sport, ce-i caracterizează cel mai mult pe români, din experiența ta? 

Că cei mai mulți aleg mersul la sală, însă văd tot mai mulți oameni curioși și dornici să încerce și practici de genul body&mind cum sunt yoga si pilatesul. Suntem pe drumul cel bun cu pași micuți.

Interviu de GRUIA DRAGOMIR | FitBucurești

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută