Recomandări de evenimente culturale la care poți merge în săptămâna 20- 26 martie la Brașov
Săptămâna aceasta abundă în evenimente culturale. Dacă preferi să ieși în oraș cu prietenii, pentru a te bucura de un concert ca la carte, poți alege să mergi miercuri, 22 martie, de la ora 20:00 să o asculți pe Corina Sîrghi, care vine însoțită de Taraful Jean Americanu, la Aftăr Hours. Sâmbătă, 25 martie, de la ora 21:00, Transilvania Blues ți-a pregătit un concert de neratat al super-grupului The Malone Sibun Band, la Rockstadt.
Tot la Rockstadt, te așteaptă un concert incendiar al legendarei trupe Phoenix, vineri, 24 martie, de la ora 19:30.
Stand-up comedy, party-uri diverse, piese de teatru care plasează oglinda realității în fața spectatorilor vor avea loc la Brașov.
Ai șansa să sărbătorești 8 ani alături de unul dintre cele mai iubite branduri din oraș, Coresi. Organizatorii ți-au pregătit un program de neratat cu ocazia împlinirii a 8 ani de existență.
Săptămână culturală plăcută!
EXPOZIȚII
Luni, 20 martie, de la ora 14:00
Expoziție: Suzana Fântânariu | Sic transit… la Centrul Multicultural al Universității Transilvania


Expoziția Suzanei Fântânariu va putea fi vizitată până pe 31 martie 2023 și conține două serii de lucrări recente, „Jurnale Utopice” (obiect, tehnică mixtă) și „Portrete Arborescente” (desen), precum și alte lucrări reprezentative ale ultimelor perioade creative.
„Jurnalele Utopice” sunt un demers de recuperare materială și afectivă, de reconversie artistică a unor fragmente de realitate cu sensuri multiple, de transfer al unor relicve din sfera consumului în cea a perenității. „Portretele Arborescente” sunt desene frapante prin folosirea detaliilor anatomice parțial transformate în elemente vegetal-lemnoase, simboluri ale regresiunii, ale metamorfozei de tip kafkian, ale vulnerabilității spațiului intim.
Organizată în „camere” distincte, care urmăresc și exploatează topografia spațiului existent, expoziția e o călătorie într-un labirint imaginat de artistă ca o imersie în câteva dintre temele sale preferate: corpul, utopia, zborul, lumina, fragilitatea efemeră a existenței.
Suzana Fântânariu (n. 1947) este una dintre cele mai importante artiste vizuale ale artei contemporane românești, timp de un sfert de secol profesor universitar dr. al Facultății de Arte Vizuale și Design a Universității de Vest din Timișoara, autoare a numeroase studii și articole despre artă și a unui recent apărut volum de poezie, doctor honoris causa al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași.
A avut zeci de expoziții personale naționale și internaționale și a participat la sute de expoziții colective, bienale și trienale, tabere de creație și concursuri. A primit Medalia de Aur și Efigia de Membru permanent al Clubului UNESCO Vicenza la Bienala Internațională Di Carta/Papermade, Schio, Italia (2021), Marele Premiu al Uniunii Artiștilor Plastici din România (2018), Marele Premiu al Ministerului Culturii din Republica Moldova (2014), Bursa Națională “Constantin Brâncuși” la Paris (2006), Premiul de Excelență al Bienalei Internaționale de Gravură de la Beijing (2003), Premiul I al Bienalei Internaționale de Arta Sharjah, U.A.E. (1997), Premiul II al Bienalei Internaționale de Gravură de la Maastricht (1993), Premiul I la Bienala Internațională de Artă Contemporană a Țărilor Francofone Paris (1992).
Expoziția va putea fi vizitată în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 14.00 și 19.00.
Intrarea este liberă.
Marți, 21 martie, de la ora 9:00
Expoziție: Teofil Mihăilescu – Brașov. Atmosferă, arhitectură și spațiu urban


Teofil Mihăilescu – Brașov. Atmosferă, arhitectură și spațiu urban
Muzeul de Artă Brașov invită publicul brașovean la o amplă expoziție de fotografie care clădește noi punți emoționale între oraș și locuitorii săi.
Locul desfășurării: Muzeul de Artă Brașov, B-dul Eroilor nr. 21
Perioada: 16 decembrie 2022 – 2 aprilie 2023
Expoziția pleacă de la un proiect de cercetare al arhitectului Teofil Mihăilescu prin care fotografii de arhivă ale Brașovului sunt alăturate fotografiilor sale contemporane, creând astfel imagini îngemănate și o punte temporală. Aceste juxtapuneri sunt menite să redea dezvoltarea unui organism viu, un oraș iubit care este într-un proces constant de transformări arhitecturale.
Teofil Mihăilescu (n. 1973) este arhitect, fotograf, scriitor şi artist român. Absolvent al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti şi profesor al Universităţii Transilvaniadin Braşov, Teofil Mihăilescu este membru fondator al Ordinului Arhitecţilordin România (Filiala Braşov-Covasna-Harghita)şi conduce Biroul de Arhitectură Teofil Mihăilescu. Experienţele profesionale la J. Paul Getty Museurn (Los Angeles), Roya! Institute ofTechnology (Stockholm), Politecnico di Milano, Universită legii Studi di Genova, Universită. di Pisa şi Oslo Metropolitan University, practica de arhitectură şi proiectele sale culturale îi împlinesc un complex parcurs profesional ce include arhitectura, fotografia, artele, muzica şi scrisul ca mijloace de explorare antropologică a lumii.
CONCERTE
Marți, 21 martie, de la ora 17: 00
Portrete Muzicale la Centrul Cultural Reduta


Centrul Cultural Reduta în parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brașov – Facultatea de
Muzică vă invită la Recitalul de pian la patru mâini „PORTRETE MUZICALE” cu pianista
Corina Ibănescu și cu Bianca Șelaru (Laszlo) în 21 martie, de la ora 17.00.
INTRAREA ESTE LIBERĂ!
În program se vor regăsi lucrări ale compozitorilor: Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Dinu
Lipatti, Johannes Brahms, Maurice Ravel, Jacques Ibert, Scott Joplin, Antonin Dvořák,
Constantin Silvestri și Gabriel Fauré.
profesoară), mari iubitori ai artelor, a studiat pianul la Şcoala generală de muzică din orașul natal
cu prof. Horia Cristian, Cornelia Orban și Gabriela Popescu.
,,Transilvania” din Brașov. A absolvit Facultatea de Muzică în 2022 sub îndrumarea pianistei și
prof. univ. dr. Corina Ibănescu. Absolventă a Liceului de Muzică ,,Tudor Ciortea” din Brașov, și-
a inceput studiile muzicale la Liceul de Arte “Plugor Sandor” din orașul natal.
Miercuri, 22 martie, de la ora 20:00
Corina Sîrghi & Taraful Jean Americanu la Aftăr Hours


Corina se întoarce și vine cu alți prieteni de data asta.
Doină, romanță, cântec lăutăresc, horă, cântec de moarte și cântec de pahar.
Muzică pentru inimi plăpânde și pentru inimi petrecărețe.
Mid-Week Jazz cu #aftărpeople:
Corina Sîrghi/ voce
Shaun Williams/ acordeon
Marian Mirea/ vioară
Marian Șerban/ țambal
Cristian Mirea/ contrabas
Acces 75 lei.
Bilete pe biletebrasov.ro și la intrare în seara concertului (în limita locurilor rămase disponibilitate sau bilete cu vizbilitate redusă).
Joi, 23 martie, de la ora 19:00
Chamber Jazz: Iordache & invitații la Centrul Multicultural al Universității Transilvania


Iordache alături de Diana Miron (vioară)
Albert Tajti (pian),
Tavi Scurtu (baterie)
Ami Crișan (voce)
Vasilia Stoichkova (voce). feat. Florin Dumitrescu – lectură
Zeuții este un album inspirat de câteva poeme ale lui Florin Dumitrescu.
Muzica este la limita dintre experiment, spoken word, jazz și rock.
Vineri, 24 martie, de la ora 19:30
Concert Phoenix – “Cei ce ne-au dat nume” la Rockstadt


Cei ce ne-au dat nume reprezintă primul LP al formaţiei Phoenix, editat în 1972 la casa de discuri „Electrecord”. Aşa cum este prezentat eufemistic pe copertă, discul reprezintă, pe o faţă, „o selecţie” a unor piese dintr-o lucrare mai amplă, pe care formaţia o prezenta în concerte şi, pe cealaltă faţă, două piese compuse în aceeaşi perioadă: „Negru Vodă” şi „Pseudo-Morgana”. Ideea acestui material a fost sugerată liderului formaţiei de decizia lui Nicolae Ceauşescu, din aprilie 1971, ca de atunci înainte toate producţiile culturale să aibă filon folcloric.
„Vrei folclor? Îţi dăm noi folclor!” (Nicolae Covaci)
Nicu Covaci a prelucrat o serie de teme populare, dorind să înglobeze în viitorul spectacol datini de nuntă şi de înmormântare, datini de peste an.
„Cei ce ne-au dat nume a fost conceput ca un ciclu, urmând perindarea anotimpurilor dintr-un an. Începutul îl făceam prin nişte melodii consacrate înmormântării, cu datinile de înmormântare, simbolizând îngroparea unui ciclu trecut. Treceam în primul anotimp, cântând câteva piese inspirate din ritualuri de primăvară, cântece de vară, de toamnă, de iarnă, colinde şi terminam cu punctul culminant din evoluţia unei generaţii, cu nunta. Apoi, sugeram trecerea şi continuarea ciclului la nivelul următor, reluat cu datini de înmormântare.”
(Nicu Covaci – Phoenix)
Dar anumite teme, considerate tabu în acele vremuri din România comunistă au dus la cenzurarea materialului, astfel încât dintr-un dublu LP s-a ajuns la unul simplu. Au fost scoase piese precum „Vişina” (apărută fragmentar în 2007 pe un CD cu Cântece cenzurate), „Siminica-Duminica”, „Cei ce ne-au dat nume”, „Cocoşii Negri”.
Textele de pe acest album, în majoritate populare, au fost completate de Victor Cârcu „cu atâta sensibilitate, încât este greu de deosebit care dintre strofe sunt originale şi care au fost scrise pentru noi.”
Door open: 16:00
Eveniment: 20:00
Bilete pe iabilet.ro
12+. Accesul minorilor sub 12 ani este interzis, iar cei intre 12 si 16 ani vor putea intra cu condiția să fie însoțiți de un adult.
Sâmbătă, 25 martie, de la ora 21 :00
The Malone Sibun Band – Transilvania Blues Nights


Third Time’s a Charm!
Transilvania Blues aduce pentru a treia oară la Brașov super-grupul Malone Sibun Band.cu un show incendiar în exclusivitate în România, pe 25 martie 2023 la Rockstadt!
În 2018 două legende muzicale, americanul Marcus Malone, chitarist și vocalist cu un touch de Paul Rodgers, Otis Redding și David Coverdale, și englezul Innes Sibun, chitarist excepțional, cu state de serviciu în trupa lui Robert Plant, și-au unit talentul si forțele pentru un concept unic de Blues Rock! Ei sunt super – grupul Malone Sibun Band!
În 2020 au scos primul album, ”Come Together”, cu care i-am avut deja oaspeți la Rockstadt. Acum îi vom vedea/asculta și cu materiale de pe noul lor disc ”Ashes to Dust” din 2022!
Let There Be Blues!
Bilete pre-sale: 90 lei (online pe iabilet.ro și în curând și la locație). În seara evenimentului biletul va costa 100 lei.
Sponsori: Butan Gas Romania, BCR, Tehnic Mihor, Bit Datamining
Parteneri media: Zile si Nopti Brașov, Rock FM Brasov
Un eveniment organizat de Asociația Transilvania Arts & Events.
PARTY
Marți, 21 martie, de la ora 21:00
Tuesday Karaoke la Deane’s


Dacă e Marți, e KARAOKE Night!
Asta înseamnă că abia așteptăm să te vedem pe scenă!
Serile cu karaoke sunt printre preferatele noastre, pentru că sunt cu voie bună, distracție și curaj!
Punem Guinness-ul la rece, pregătim un vin bun și aranjăm scena pentru starul din tine!
În fiecare Marți, de la ora 21:00, cu gazda noastră, Liviu Dabija.
Detalii & rezervări: 0734 010 203
Locație: strada Republicii, nr. 19, Brașov
Vineri, 24 martie, de la ora 22:00
Musiknacht: Spring Re-start la Kruhnen Musik Halle


From the end spring new beginnings. Let’s re-start.
It’s time to return for our Spring edition of Musiknacht!
Charlie, Mera, Prichindel and Sublee will welcome this idyllic season to share with friends on the dance floor.
Let’s celebrate this event together on March 24 as we look forward to the warmer days ahead.
Charlie
Mera
Prichindel
Sublee
Senpai Stuff Visuals
Tickets: www.livetickets.ro
Early bird: 35 lei (sold out)
1st release: 45 lei (limited)
2nd release: TBA
This event is 18+
STAND-UP COMEDY
Luni, 20 martie, de la ora 18 : 30
Maria Popovici, Mincu, Banciu și Bogzi | Stand Up Comedy


Vă așteptăm la o seară de stand-up comedy alături Maria Popovici, Mincu, Banciu – Bogzi.
Biletele sunt disponibile în rețeaua IaBilet și în format electronic pe www.iabilet.ro, în magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone/Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în tară.
Dacă nu ai făcut 18 ani, nu ai voie la noi din păcate… Dar hei, măcar bucură-te de tinerețe!
TEATRU
Joi, 23 martie, de la ora 19:00
Cu sufletul nu-i de glumit de Dimitri Dinev la Teatrul Sică Alexandrescu


Distribuţia:
Nikodim Savrev: George Custură / Pavlina Stavreva: Carmen Moruz/ Josef Schutt: Mihai Giurițan/ Bora Soric: Gabriel Spahiu/ Virgil Mistrianu: Dan Cogălniceanu/ Zeko Zekov: Gabriel Costea/Sladka Srebreva: Viorica Geantă-Chelbea/ Nadeshda Prekupenko: Claudia Suliman / Ioana Predescu/ Charon: Relu Sirițeanu
Muzicant: Mădălin Mandin
Regia: Sorin Militaru
Scenografia: Cristian Marin
Regia tehnică: Constantin Bărbulescu, Vasile David
Lumini: Petrică Munteanu (maestru lumini), Tudor Smeu, Tudor Damian
Sunet: Ovidiu Grădinar (maestru sunet), Florin Aflorei
Sufleur: Marin Cârstea
Durata spectacolului: 1h 45 minute (fără pauză)
Priveghi ”de tip balcanic”
Culoare; spiritualitate; temperament vulcanic, tristeți și angoase care zornăie, ca niște salbe; petrecere; trecere între viață și moarte…
Patru colegi ai lui Nikodim Stavrev, decedat pe șantierul unde lucra, o bocitoare, un muzicant, soția răposatului și o stripteuză se întâlnesc la priveghi. Cu mortul și cu Moartea.
,,Moartea nu-i decât o schimbare. Și omul are nevoie de schimbări.” (,,Cu sufletul nu-i de glumit” – Dimitri Dinev).
Joi, 23 martie, de la ora 20:00
Istoria românilor pe scurt – spectacol pentru tineri și adulți la Centrul Cultural Reduta


Distribuția: Bogdan Gontineac, Dragoș Lupău, Silviu Ruști
Păpuși: Florin Suciu și Oana Tămaș
Durata: 96 minute și 4 secunde fix
Nerecomandat copiilor sub 14 ani!
Un popor care nu poate să se amuze de propriul trecut nu este un popor matur. Acesta ar putea fi motto-ul spectacolului „Istoria românilor pe scurt”, o comedie satirică cu elemente de teatru muzical și teatru de păpuși, care își propune să acopere (în doar trei personaje!) complicata istorie a românilor lungă de 2.000 de ani.
Chiar dacă nu răspunde la ele, piesa dorește să ridice o serie de întrebări legate de identitatea națională, de naționalism și de locul pe care îl ocupă românismul atât în spațiul ideatic contemporan cât și în cel geografic al condiției periferice caracteristice estului european.
Spus pe șleau, textul urmărește să descopere identitatea etnică și politică a românilor prin diferite incursiuni (ne)ortodoxe în istoria antică și modernă, cercetând ce se află în spatele miturilor fondatoare și a intangibilelor valori naționale. O producție Teatrul Magic Puppet Cluj
Vineri, 24 martie, de la ora 19:00
Portugalia (de Zoltan Egressy) la Teatrul Sică Alexandrescu


Traducător: Reka Csuros
Distribuția: Cârciumar – Mihai Giurițan/ Fundă – Claudia Suliman/Ioana Predescu/ Poreclă – Vlad Pavel/ Sfeclă – Gabriel Costea/ Preot – Demis Muraru/ Clamă – Mădălin Mandin/ Jucika – Iulia Popescu/ Satana – Marius Cordoş/ Soția – Anca Florea/ Bittner – Vasile David
Regia: Sorin Militaru
Scenografia: Alina Herescu
Regia tehnică: Vasile David, Constantin Bărbulescu
Lumini: Petrică Munteanu, Tudor Smeu, Tudor Damian
Sunet: Ovidiu Grădinar, Aflorei Florin
Sufleur: Marius Vladu
Durata spectacolului: 2h 15 minute (fără pauză)
Sinopsis
Câți oameni mai au un ideal în viață? Câți oameni mai au curajul să pornească în lume, pentru a descoperi țărmuri neatinse?
Un scriitor lasă în urmă o existență comodă, pornind în căutarea ultimului țărm, în căutarea idealului, materializat în cel mai vestic punct al Europei, Cabo de Roca, Portugalia.
La prima mână, ne aflăm într-o ecuație existențială, cu trimiteri geografice – dar cine dintre noi nu a avut măcar pentru o secundă speranța că odată și odată va ajunge să străbată locuri nemaivăzute, că se va afla în punctul de unde orice început e posibil.
Sâmbătă, 25 martie, de la ora 19:00
„Prins în plasă” de Ray Cooney la Teatrul Sică Alexandrescu


Traducerea: Marian Popescu
Distribuția: John Smith: Demis Muraru/ Stanley Gardner: Mihai Giurițan/ Barbara Smith: Gabriela Butuc/ Mary Smith: Carmen Moruz / Ligia Stan/ Gavin Smith: Tudor Hurmuz/ Vicki Smith: Claudia Suliman/ Tatăl: Gabriel Costea
Regia: Cristi Ioan
Scenografia: Alexandra Dumitru
Regia tehnică: Vasile David, Constantin Bărbulescu
Lumini: Petrică Munteanu (maestru lumini), Tudor Smeu, Tudor Damian
Sunet: Ovidiu Grădinar (maestru sunet), Florin Aflorei
Sufleur: Marin Cârstea
Durata spectacolului: 2h 10 minute (fără pauză)
Sinopsis
Britanicii sunt cunoscuți pentru umorul sec, însă se pare că scriitorul Ray Cooney a reușit să surprindă infidelitatea unui bărbat cu foarte mult umor spumos. Comedia este despre un șofer de taxi din Londra, John Smith, bigam, cu două vieți și un program foarte precis pentru a jongla cu cele două soții, o nevastă în casa din Streatham și o altă soție în Wimbledon.
Ray Cooney este unul dintre cei mai apreciați creatori de comedii boulevard, care își realizează eroii și ipostazele în care îi pune cu precizia și minuțiozitatea unui ceasornicar. Fiecare personaj are un destin logic,nebunesc și tragic în același timp. Piesa ”Prins în plasă” are un ritm alert, totul se desfășoară între minciuni și înselăciune, de situații imposibile cu efect comic, de scene nebunești care nu știi cum se vor sfârși.
”Două ore, publicul brașovean va avea ocazia să uite de absolut tot ce înseamnă mici sau mari probleme. Să vină pentru că este sănătos și benefic pentru orice om să râdă în hohote. Nu este un spectacol cu care o să luăm premiul UNITER, însă e un spectacol care va fi extrem de bine primit de public, și dacă va fi și bine gestionat de către teatru, ani de zile îl vor juca! Am pus spectacolul acesta și la Nitra, un oraș din Slovacia, într-un teatru mare, și l-au jucat de 178 de ori! Teatrul Mic din București unde am pus în scenă „Bigamul” l-a jucat timp de 10 ani!”, spune regizorul Cristian Ioan.
”Strălucitoare? Este mai mult decât atât, este un triumf. Inteligenta construcție a structurii piesei, bucuria imaginativă, posibilitățile de acțiune comică… pun acest spectacol în topul greilor acestui gen dramaturgic. Asta da farsă!”, scria Daily Telegraph.
Duminică, 26 martie, de la ora 19:00
Fanteziile sexuale ale soţului meu aproape că m-au înnebunit” de John Tobias la Teatrul Sică Alexandrescu


Traducerea şi adaptarea: Costin Manoliu şi Anna Maria Popa
Distribuţia: Doamna Griffin: Gabriela Butuc/ Domnul Griffin: Gabriel Costea/ Luise: Viorica Geantă-Chelbea/ Connelly: Demis Muraru/ Hoţul: Mădălin Mandin
Regia: Puiu Şerban
Decorul: Mihai Mădescu
Costumele: Luana Drăgoiescu
Grafică afiș: Bogdan Spătaru
Regia tehnică: Vasile David, Constantin Bărbulescu
Lumini: Petrică Munteanu (maestru lumini), Tudor Smeu, Tudor Damian
Sunet: Ovidiu Grădinar (maestru sunet), Florin Aflorei
Sufleur: Marin Cârstea
Durata spectacolului: 1h 40 minute (fără pauză)
Sinopsis: John Tobias (născut în 1969, în Chicago) este dramaturg, dar şi scenarist american, cunoscut în special pentru scenariile sale (realizate împreună cu Ed Boon), pentru jocurile video şi, apoi, pentru filme din seria Mortal Kombat. În prezent continuă să scrie scenarii pentru jocuri video, jocuri ce se bucură de o mare căutare. Ca dramaturg, este cunoscut, în special, pentru comediile: My husband’s wild desires almost drove me mad (Fanteziile sexuale ale soţului meu aproape că m-au înnebunit) sau Is the Real You Really You?, piese jucate în întreaga lume.
„Ce fac de obicei oamenii pe care-i copleşeşte plictiseala? Optează pentru una din următoarele soluţii:
Schimbă partenerul. Din păcate lucrul acesta rareori se întâmplă fără durere şi dezastru. (…)
Se resemnează să trăiască fără fericire erotică. Viaţa, fără îndoială, este posibilă dacă sentimentele sunt puternice, deşi acestea riscă să-şi piardă din intensitate (…).
Regenerează şi reînnoiesc schimburile corporale, astfel încât să menţină interesul partenerului. (…) Iar pentru ca acestei reînnoiri să i se ofere toate şansele, de ce să nu apelăm la tratate” Tratat de mângâieri de Dr. Gérard Leleu (Editura Trei, 2005)
ALTE EVENIMENTE
Miercuri, 22 martie, de la ora 20:00
The Beer and Knowledge Pub Quiz la Deane’s


Deane’s Irish Pub & Grill va invita in fiecare miercuri de la ora 20:00 sa va petreceti seara alaturi de prieteni intr-o atmosfera placuta si sa va testati cunostintele intr-un mod distractiv la un concurs de cultura generala mai diferit. Rezervari la: 0729.899.149
(folositi cu incredere, nu putem garanta mereu ca persoanele care nu anunta participarea vor avea acomodari propice)
Joi,23 martie, de la ora 19:00
Live Music la Albert Social Bistro


Filarmonica Brașov e prea mare pentru noi? Nu-i nimic, ne vom bucura de membrii Filarmonicii pe rând.
În fiecare joi ne vom bucura de doi membri ai Filarmonicii care vor “presta” cu pricepere pentru buna voastră dispoziție.
Începem cu domnul Albert (ce nume frumos) Laszlo la acordeon, care, în fiecare seară de joi, va invita câte un coleg pentru o nouă și armonioasă colaborare.
Practic, la Albert ne vom bucura de un Albert, un acordeon și-un invitat surpriză.
Serile de joi vor fi perfecte, așa cum gătim noi!
Vineri, 24 martie, de la ora 19:00
Jazz the Night Away la Barrique


Jazz-ul este hrana sufletului, a emoțiilor și a stării de bine. Atunci când este îmbinată cu vinuri alese , atmosferă caldă și intimitate, fac rețeta perfectă pentru o seară de vineri reușită.
În fiecare vineri, te așteptăm la Barrique Garden să te lași purtat de melodiile invitaților noștri speciali Alin Radu și Sorin Radu, iar de vin ne ocupăm noi. Alege din zeci de sortimente autohtone sau internaționale, atent alese pentru a se potrivi cu melancolia ritmurilor jazz.
Ești invitatul nostru într-un cadru de poveste, ascuns în spatele zidurilor fostei cetăți ale Brașovului. La noi te vei putea bucura de atmosfera bistro-urilor franțuzești, de intimitatea de care are nevoie o poveste bună, de vinuri de colecție și desigur, de muzică live. Te așteptăm la Barrique Garden | Str. Mureșenilor nr. 3, Brașov (intrare din str. Mureșenilor sau din Piațeta Brassai) | în fiecare vineri, începând cu ora 19:00.
10 lei/contribuție artiști Rezervări la +40752 262 140 sau pe barriquewinegarden@gmail.com
Sâmbătă, 25 martie, de la ora 18:30
Anotimpurile de A. Vivaldi la Opera Brașov


Invitați: Silvia Spataru, Csongor Kicsi – dansatori de tango argentinian
Soliști balet: Iustina Ciobanu, Melania Condoiu, Valentina Mirică, Anna Pasello, Claudiu Dane, Dorin Mirea, Teodor Pătrașcu, Bogdan Rădăcină
Ansamblul de balet al Operei Brașov: Iustina Ciobanu , Iulia Coșeriu, Diana Drăgan, Meda Enăcache, Ariana Marcu, Ramona Mezei, Valentina Mirică, Daria Nicoară, Cristina Rotundu, Andreea Rusu, Raluca Șut-Gherman, Matei Rada, Adrian Scriminț
Regia și coregrafia: Alexandru Fotescu
Scenografia: Rodica Garștea
Asistent coregrafie: Iulia Coșeriu
Regie scenă: Alexandra Scriminț, Cristina Roșu
Spectacolul durează o oră și 15 minute și nu are pauză.
Preț bilete: 30 lei
Biletele pentru evenimentele lunii martie 2023 se pun în vânzare de luni, 13 februarie 2023, începând cu ora 10.00, atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).
Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.
Eveniment desfășurat cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Brașov și al Primăriei Municipiului Brașov.
EVENIMENTE ÎN CORESI
De 8 ani parte din povestea ta. Sărbătorește 8 ani de Coresi!
De 8 ani, #tu ești parte din povestea Coresi, iar împreună cu tine vom celebra și în acest an aniversarea. Descoperă mai jos evenimentele pe care ți le pregătim și vino să celebrezi alături de noi!
Sâmbătă 25 martie, de la ora 14:00 și 15: 30 și Duminică 26 martie, de la ora 12:00, 13:00, 14:30 și 17:15 în Coresi.
Live Show Vlad Grigorescu – 25 și 26 martie, Piața cu Copaci, Coresi Shopping Resort


Mister, suspans și multe semne de întrebare. Pregătește-te să fii uimit!
Iluzionistul Vlad Grigorescu este capabil să citească gânduri, să se joace cu mintea și să uimească prin trucuri incredibile. Vrei să vezi lucruri pe care le credeai imposibile până acum?
Te invităm la un spectacol cum nu ai mai văzut, sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 17:00 în Piața cu Copaci. Iar pentru o extra doză de „woow”, te așteptăm sâmbătă și duminică la Magic Office, ca să vezi și mai de aproape trucurile uimitoare ale iluzionistului!
Ne găsești în Piața cu Copaci sâmbătă de la orele 14:00 și 15:30, iar duminică de la 12:00, 13:00, 14:30 și 17:15.
Sâmbătă 25 martie, de la ora 12:00
Profesorii Trăsniți te învață noi trucuri științifice – 25 martie, Piața cu Copaci la Coresi Shopping Resort


Pregătește-te să faci cunoștință cu lumea fascinantă a experimentelor științifice!
Profesorii Trăsniți sunt o echipă de savanți gata să te uimească în orice moment! Experimentele lor sunt compuse din zeci de activități interesante și interactive pentru cei mari și mici, atent selecționate din diverse ramuri ale științei. Vino să faci cunoștință cu ei sâmbătă, 25 martie, de la ora 12:00 în Piața cu Copaci!
Duminică 26 martie, de la ora 13:00
Spectacol Barbarossa & Famous Art – 26 martie, Piața cu Copaci la Coresi Shopping Resort


Îți mai amintești momentele din copilărie în care erai fermecat de personajele din poveste? Retrăiește acele clipe cu ocazia aniversării noastre și bucură-te împreună cu cei mici de spectacole memorabile!
Pregătește-te să fii fascinat de Bufonii Regali și de percuționiștii Barbarossa, duminică, 26 martie, de la orele 13:00, 14:30 și 16:30 în Piața cu Copaci și pe culoarele centrului comercial.
Duminică 26 martie, de la ora 15:30
Spectacol de magie prezentat de Eduard și Bianca – 26 martie, Piața cu Copaci la Coresi Shopping Resort


Cel mai apreciat duo de magie te invită la un show de neuitat în Piața cu Copaci!
Eduard și Bianca sunt cei mai tineri magicieni profesioniști din România, iar spectacolele lor sunt colorate, distractive, comice, interactive și educative, perfecte pentru cei mici, dar în egală măsură impresionante și pentru cei mari.
Pregătește-te să fii captivat de trucuri fascinante și lasă-te purtat într-o lume magică alături de cei dragi, duminică, 26 martie, de la ora 15:30 în Piața cu Copaci!