Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/03/2023
Eat & Drink

LA ŞOSEA | Restaurante cu specific spaniol

Mădălina Lefter De Mădălina Lefter
Comentarii LA ŞOSEA | Restaurante cu specific spaniol Share LA ŞOSEA | Restaurante cu specific spaniol
specific spaniol


Restaurante cu specific spaniol

Odată cu temperaturile care cresc pe zi ce trece, se mărește și dorința oamenilor de a petrece cât mai mult timp în afara casei, relaxându-se alături de cei dragi la un pahar de vin și o masă gustoasă. Și când vine vorba de mâncare bună, Bucureștiul are de toate – de la pizzerii la restaurante simple sau fine dining, există cu siguranță câte un loc pentru fiecare. Iar dacă iubești mâncarea și vrei să descoperi gastronomia țărilor occidentale, află că în Capitală poți găsi cel puțin un restaurant care reușește să aducă în farfuria ta o mostră autentică a țării respective.

Știm deja cu toții că bucătăria spaniolă este considerată una dintre cele mai diversificate bucătării europene, îndrăgită pretutindeni datorită preparatelor aromate, colorate și elaborate… și ce poate fi mai frumos decât o seară plăcută cu prietenii, savurând preparate care mai de care mai gustoase?

Pata Negra Copas y Tapas

specific spaniol

Str. Washington 11

Pata Negra este un restaurant cu specific spaniol deja îndrăgit în Capitală, fiind conceput cu iubire și entuziasm de un cuplu care, reîntors în țară din Spania, s-a decis să le ofere și bucureștenilor o incursiune în ceea ce reprezintă, de fapt, bucătăria iberică. Situat în populatul cartier al Dorobanților, Pata Negra este un restaurant elegant, dar deloc pretențios, care reușește să navigheze dincolo de meniurile tradiționale bucătăriei spaniole, propunând și reinventând preparate sofistificate și rafinate – de la tapas calde sau reci, paella cu fructe de masă sau trufe și până la puntillas și calamari de Patagonia, care te vor convinge să te reîntorci pentru a descoperi tot meniul.

Salsa Caliente

specific spaniol

Intrarea Iulia Hașdeu 1

Salsa Caliente este un restaurant cu specific spaniol care propune un meniu plin de preparate tradiționale, menit să te aducă mai aproape de gastronomia spaniolă. De la preparate pornind de la fructe de mare la specialități din carne reinventate, la Salsa Caliente poți gusta puțin din toate. În ceea ce privește decorul, restaurantul este învăluit într-o ambianță lejeră, deloc pretențioasă, care parcă te îndeamnă să te relaxezi la un pahar (sau două) de sangria. Întrucât restaurantul se află într-o clădire care te duce cu gândul la o vilă impozantă, sentimentul pe care îl ai atunci când îi treci pragul este chiar acela că ai ajuns la un prieten bun acasă și că a venit momentul să te destinzi.

Casa Espana by Alioli

specific spaniol

Str. Căderea Bastiliei 78

Situat într-o zonă ultracentrală a Capitalei, mereu aglomerată și populată, Casa Espana este un restaurant care reușește să te teleporteze instant într-un restaurant din Spania, fiind înconjurat de palmieri, mobilier din lemn și detalii elegante, precum arcade cu detalii aurii, care culminează cu un acoperiș transparent și retractabil, ce transformă vara spațiul într-o frumoasă terasă deschisă și verde. Fiind un alt restaurant din lanțul Alioli, alături de Pescaderia Alioli și La Finca Alioli, Casa Espana propune, urmând aceeași rețetă de succes de peste 10 ani, rețete tradiționale și de calitate, cu un meniu diversificat și autentic, vin bun și atmosferă de vacanță pe malul mării.

Taverna Racilor

specific spaniol

Parc Herăstrău 2

Taverna Racilor este un restaurant care îmbină bucătăria mediteraneană cu cea spaniolă, fiind cunoscută și drept paradisul fructelor de mare, oferind o varietate impresionantă de specialități culinare, preparate cu atenție de bucătari experimentați și pasionați.  Taverna Racilor face parte din restaurantele deja consacrate ale Capitalei, lucru care nu este deloc de mirare; ceea ce face restaurantul să fie atât de îndrăgit este, pe lângă mâncarea gustoasă, dedicarea și iubirea pe care patronul le investește zilnic în local.

Situat chiar în Parcul Herăstrău, restaurantul este locul perfect în care să te retragi după o plimbare lungă prin parc, fiind amplasat chiar deasupra lacului și oferind o superbă priveliște către apus. Astfel, pentru iubitorii fructelor de mare, Taverna Racilor este locul perfect în care să experimenteze tipul acesta de bucătărie – aici poți găsi preparate precum raci fierți asezonați, fritto, paella, creveți sau caracatiță, toate fiind proaspete și provenind din surse sigure.

Alte Articole din EAT & DRINK.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută