Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/01/2023
Eat & Drink

Cocktailuri calde pentru vreme rece

Iuliana Ciocîrlan De Iuliana Ciocîrlan
Comentarii Cocktailuri calde pentru vreme rece Share Cocktailuri calde pentru vreme rece
Cocktailuri calde


Cocktailuri calde pentru vreme rece

Chiar dacă au trecut Crăciunul și Revelionul, vremea rece abia s-a instalat şi celor dintre noi pentru care vinul fiert nu mai are același gust, dacă nu sunt sărbătorile, le reamintesc de câteva cocktailuri calde care, cu siguranță, ne pot… încălzi şi, mai ales, ne vor da o ocazie să ne impresionăm invitații la următoarele petreceri din acest început de an.

Pumpkin Spice Latte

Cocktailuri calde pentru vreme rece

Începem cu o revenire a unui clasic tomnatic: Pumpkin Spice Latte sau Prince Pum King, care a fost denumit Pumpkin Spice-ul iubitorilor de alcool. Pentru prepararea lui avem nevoie de whisky infuzat cu ierburi (cel mai utilizat este brandul Drambuie), piure de dovleac, praf de scortişoară, nucşoară măcinată, lapte şi lichior cu vanilie. Opţional, se poate folosi şi frişcă pentru ornat şi pentru a face combinaţia şi mai cremoasă.


 

St. Germain Chocolat Epice

Cocktailuri calde pentru vreme rece

Cum ar fi iarna fără ciocolată caldă? Probabil destul de tristă pentru unii, motiv pentru care iubitorilor cocktailurilor dulci le recomand St. Germain Chocolat Epice. Ingrediente? Puține, dar bune: tequilla, lichior de soc (adesea e folosit St. Germain) și ciocolată caldă. Pentru cei care vor să fie rapizi, se poate folosi ciocolata caldă la plic, dar pentru cei care vor adevărata aromă a acestui cocktail va trebui topită ciocolata preferată și amestecată cu laptele cald până la consistența favorită.


 

Hot Honey Butter

Cocktailuri calde pentru vreme rece

Pentru iubitorii de rom și cei de băuturi cremoase, următorul cocktail reprezintă noua băutură preferată. Hot Honey Butter se realizează cu rom alb, whisky infuzat cu ierburi, piure de mere, unt nesărat, lapte, sare, scorțișoară și nucșoară. Dacă mai citim o dată ingredientele, pare că realizăm, mai degrabă, o prăjitură, nu o băutură, însă gustul acesteia nu e departe, persoanele care au încercat băutura descriindu-l ca fiind cel de plăcintă cu mere. Vă întrebați probabil unde e mierea? Ei bine, aceasta se folosește fie pentru ornarea paharului, fie pentru îndulcirea cocktailului.


 

Crock-Pot Butterbear Rum

Cocktailuri calde pentru vreme rece

Fanii Harry Potter, nu ați fost uitați, pentru voi am pregătit… Crock-Pot Butterbear Rum. Romul este ingredientul-vedetă și de această dată, alături de cream soda. Cum la noi nu prea găsim cream soda la orice colț de stradă, una dintre rețetele acestui cocktail înlocuiește acest ingredient cu Coca-Cola cu aromă de vanilie plus frișcă lichidă. La întreaga combinație adăugăm batoane de scorțișoară, unt nesărat, zahăr brun, sirop de caramel și esență de vanilie. Absolut toți degustătorii cocktailului au descris gustul ca fiind cel al celebrei băuturi din Harry Potter… varianta pentru adulți.


 

Winter Pimm’s Cup

Cocktailuri calde pentru vreme rece

Celebrul cocktail inventat de James Pimm în jurul anilor ’40, Pimm’s Cup, are și el o variantă iernatică, denumită Winter Pimm’s Cup. Pentru varianta caldă, avem nevoie de gin, rom, limonadă, suc de ghimbir, sirop de caramel, felii de măr sau portocală și batoane de scorțișoară. Adesea, Winter Pimm’s Cup poate fi achiziționat în baruri în perioada sărbătorilor, fiind considerată una dintre băuturile alcoolice de top ale sezonului.


 

Eggnog

Cocktailuri calde pentru vreme rece

Dacă tot am amintit de băuturile iernii, nu puteam să nu menționez și clasicul Eggnog. Pentru prepararea lui avem nevoie de gălbenușuri de ou, scorțișoară, lapte, nucșoară, zahăr, frișcă lichidă, rom sau whisky. Amatorii de „senzații tari” utilizează simultan ambele tării, iar cei care caută un gust mai inedit de la această băutură, adaugă lichior cu diverse arome, cea mai populară alegere fiind lichiorul cu ciocolată.


 

Salted Caramel Vodka Cider

Cocktailuri calde pentru vreme rece

Ultimul, dar nu cel din urmă cocktail pe care îl voi aminti conține și tăria care nu a fost menționată până acum: vodka. Salted Caramel Vodka Cider se prepară cu cidru de mere, scorțișoară, vodka cu aromă de caramel și, în unele cazuri, suc de smochine. Ce legătură are sucul de smochine, vă întrebați? Majoritatea celor care preferă acest cocktail au menționat că fructul dă o aromă fresh băuturii și o face să nu fie atât de dulce.


 

Milk with Honey

Cocktailuri calde pentru vreme rece
foto © Liquor.com / Tim Nusog

Pentru că se întunecă devreme și mulți avem nevoie de relaxare, aduc și un bonus. Milk with Honey este un cocktail servit cald care, evident, are laptele și mierea, printre alte ingrediente. La combinația clasică se adaugă scorțișoara, lichiorul benedictine și, pentru unele rețete, rom alb cu aromă de vanilie. Gustul acestui cocktail nu e foarte departe de combinația clasică de lapte cald și miere.


 

Cocktailurile calde sunt o alegere ideală pentru sezonul rece, în cazul în care ne plictisim vreodată de vinul și țuica fiartă și vrem să încercăm ceva nou, iar dacă alcoolul nu este printre preferințele noastre, oricând putem încerca una dintre combinațiile fără tărie.

» Vezi și alte articole din capitolul Eat & Drink.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.