Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/12/2022
Artă & Cultură / Teatru

PUNTEA, Primul spectacol de teatru radiofonic creat de Reactor în co-producție cu Teatrul Național Radiofonic

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii PUNTEA, Primul spectacol de teatru radiofonic creat de Reactor în co-producție cu Teatrul Național Radiofonic Share PUNTEA, Primul spectacol de teatru radiofonic creat de Reactor în co-producție cu Teatrul Național Radiofonic
Puntea Reactor


PUNTEA (proiecții colective pentru un viitor incert). Primul spectacol de teatru radiofonic creat de Reactor în co-producție cu Teatrul Național Radiofonic – avanpremieră și premieră în luna decembrie.

  • Avanpremieră cu public: 14 decembrie, orele 18:30 și 20:00 (la Reactor de creație și experiment)
  • Premieră radiofonică: 16 decembrie, ora 23:00 (Radio România Cultural)
  • Premieră online: 17 decembrie (e-teatru.ro și YouTube Reactor)

 

Primul spectacol de teatru radiofonic creat de Reactor în co-producție cu Teatrul Național Radiofonic va avea o audiție cu public în spațiul de pe strada Petőfi Sándor, înainte de premiera de la Radio România Cultural din 16 decembrie, ora 23:00, și de cea online din 17 decembrie.

Suntem într-un timp și loc nu foarte îndepărtat. Un grup de oameni avansează pe jos prin ceață. Noaptea se opresc să viseze, sub imperiul promisiunii că visele lor vor crea viitorul. La capătul călătoriei lor e puntea care face trecerea dinspre ce e înspre ce va fi. Ce îi așteaptă dincolo?

Care sunt proiecțiile de viitor pe care ni le facem într-un timp în care toate reperele par să se dizolve? Cum putem să rămânem conectați la propria dorință în vremuri incerte? Ce ne bântuie în timpul nopții, ce ne dă speranță pe timp de zi?

" "

Piesa PUNTEA (proiecții colective pentru un viitor incert) a fost creată pe baza ideilor participanților la atelierul de storytelling senzorial condus de Ana Maria Ciobanu la Reactor, în aprilie 2022. Textul și regia sunt semnate de Oana Hodade, iar muzica, sound designul și post-producția sonoră de Vlaicu Golcea. Din distribuție fac parte: Cosmin Stănilă, Andrada Balea, Lucian Rus, Alina Mișoc. Alte voci: Mihai Păcurar, Christian Har, Oana Mardare, Olivia Grecea, Doru Taloș, Cătălin Filip. Inginerul de sunet este Mihnea Chelaru, iar regia de studio e realizată de Janina Dicu. Redactor: Oana Cristea Grigorescu.

Spectacolul are o durată de 50 de minute și nu are o limită de vârstă.

Puntea Reactor

PUNTEA este o coproducție Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca și Teatrul Național Radiofonic, creată în cadrul programului multianual Perspective – program cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național care cercetează tema viitorului din pespectiva relațiilor de iubire, a celor de muncă și a spațiului personal. Din același program cultural face parte spectacolul Partea 1. Iubirea, în regia lui Petro Ionescu, care a avut premiera în martie 2022, precum și o coproducție cu Teatrul Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe, în regia lui Raul Coldea, care va avea premiera în primăvara anului viitor.

O co-producție Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca și Teatrul Național Radiofonic. Partener media: E-teatru

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul www.reactor-cluj.com, pe www.facebook.com/ReactorCluj sau www.instagram.com/reactor.cluj.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută