Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/11/2022
Eat & Drink / Horeca

6 localuri unde poți să bei vin fiert

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 6 localuri unde poți să bei vin fiert Share 6 localuri unde poți să bei vin fiert
masa de sărbători vin fiert


Din diverse motive, vinul fiert se mai numește și „ambrozia românilor”. Asta și pentru că, pe lângă efectul amețitor, această băutură caldă ne ajută să avem o rezistență ridicată în fața temperaturilor scăzute, dar și a răcelilor.

Fiindcă luna decembrie a adus deja frigul în toată țara, iată 6 locuri unde-ți poți întări sistemul imunitar cu o cană din „ambrozia românului”:

București

Modelier

str. Duzilor 12; tel. 0799.630.693

6 localuri unde poți să bei vin fiert

Când se instalează sezonul rece, în meniul de la Modelier își face imediat apariția și vinul fiert. Și nu oricum, ci în mai multe variante: vin fiert cu Amaretto, cidru fiert, dar și shoturi de iarnă JagerBomb, Bran, Fireball, pentru a aminti doar câteva, sau cocktailuri fierbinți cu nume sugestive: Postăvaru, Dead Titi sau Tennessee Honey Toddy.

 


 

Brașov

Tipografia

str. Postăvarului 1; tel. 0722.373.090

6 localuri unde poți să bei vin fiert

O băutură care nu lipsește niciodată din meniul de toamnă-iarnă de la Tipografia este vinul fiert. Când mai și ninge, e minunat să vii aici, să comanzi o cană de vin fiert și să ieși să o savurezi afară, cu ochii la copacii de pe Tâmpa, acoperiți de zăpadă.

 


 

Cluj

Bistro Viena

str. Matei Corvin 3; tel. 0757.082.590

6 localuri unde poți să bei vin fiert

Bistro Viena este un local cu vechime în Cluj și care nu duce lipsă de clienți, indiferent de anotimp. Pentru că în oraș s-a instalat frigul încă din octombrie, în meniu a apărut deja vinul fiert, care merge de minune cu specialitățile austriece de aici: costițe, cârnați sau ciolan la cuptor și, bineînțeles, șnițel.

 


 

Timișoara

Rivière Brasserie

Parcul Justiției 1; tel. 0746.095.573

6 localuri unde poți să bei vin fiert

Odată cu anotimpul rece, terasa de la Rivière Brasserie devine încălzită, rămânând deschisă chiar și pe temperaturi cu minus. În afară de preparatele bune de aici, în meniu te așteaptă și vinul fiert. Deci, după o plimbare prin zăpada din Parcul Rozelor sau din Parcul Justiției, te poți încălzi cu o băutură caldă aici.

 


 

Iași

Legend Pub

str. Anastasie Panu 31; tel. 0743.847.828

6 localuri unde poți să bei vin fiert

La Legend Pub găsești burgeri, coaste și tot felul de alte nebunii care să-ți potolească foamea, dar la fel de multe băuturi care să-ți pună sângele în mișcare, printre care și vinul fiert. Bineînțeles, terasa este plină de încălzitoare și pături.

 


 

Constanța

Tara’s GastroPub

str. Alexandr S. Pușkin 36; tel. 0770.653.055

6 localuri unde poți să bei vin fiert

Atunci când „Winter is coming!”, la Tara’s GastroPub se schimbă și meniul, își fac prezența ciolanul și cârnații, dar și vinul fiert și eggnog-ul, o băutură care nu e chiar atât de răspândită în barurile sau restaurantele de la noi. Deci, acum știi unde mergi la sigur pentru o cană de vin fiert când te prinde anotimpul rece la malul mării.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută