Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/11/2022
TV

TV | Recomandările lunii decembrie 2022 la HISTORY Channel

Adrian Zăvoianu De Adrian Zăvoianu
Comentarii TV | Recomandările lunii decembrie 2022 la HISTORY Channel Share TV | Recomandările lunii decembrie 2022 la HISTORY Channel
HISTORY-Channel-decembrie


TV în Decembrie la HISTORY Channel: „Antici bogați și nebuni ”,  „Hitler: O viață în imagini” și „Jucăriile care au schimbat lumea” – sezonul 2

Hitler: O viață în imagini (4×60′)

Premiera joi, 8 decembrie, de la ora 22:00 | Titlul original: Hitler: A life in pictures

" "

HISTORY-Channel-Hitler

Această mini-serie în patru părți prezintă povestea ascensiunii și căderii lui Hitler prin intermediul fotografiilor și filmelor, explicând modul în care s-a folosit de propagandă pentru a ajunge la putere.

Din copilărie și până la sfârșitul Primului Război Mondial, Hitler s-a luptat să se facă remarcat până când s-a alăturat unui partid politic de dreapta puțin cunoscut, cunoscut sub numele de Partidul Muncitoresc Național-Socialist German sau Partidul Nazist.

Pe măsură ce a ajuns la putere, Hitler s-a folosit de noile tehnologii de creare a imaginii pentru a-și amplifica poziția în Germania și în lume. Viața privată a lui Hitler a devenit o sursă nesfârșită de fascinație, iar acesta și-a controlat cu atenție imaginea pentru a fi în concordanță cu idealurile național-socialiste, ascunzându-și în același timp relațiile secrete. Ideologia lui Hitler, bazată pe ură rasială, a dus la ororile lagărelor de concentrare și de exterminare, iar seria prezintă nu doar propaganda, ci și realitatea Soluției finale.

Ambiția lui Hitler de a stabili o nouă ordine rasială în Europa, dominată de „rasa superioară” germană l-a împins spre război în încercarea de a domina lumea, dar ceea ce a rezultat a fost unul dintre cele mai mari dezastre pe care lumea le-a văzut vreodată.

Antici bogați și nebuni (12×30′)

Premiera luni, 12 decembrie, de la ora 21:00 | Titlul original: HISTORY’s Crazy Rich Ancients

HISTORY Channel

De-a lungul istoriei, lumea noastră a fost modelată de cei bogați și puternici. Le rcunoașteți numele, le cunoașteți faptele. Dar pentru a-i înțelege cu adevărat pe conducătorii, magnații și vizionarii bogați care au dominat trecutul, trebuie să luăm urma banilor. Cine a avut cei mai mulți bani? Și cum au fost cheltuiți aceștia?

De la Tutankhom la Napoleon, de la Kubla Khan la Montezuma, de la Nero la Ecaterina cea Mare, serialul documentar Antici bogați și nebuni prezintă personajele emblematice ale trecutului care au avut o obsesie comună – de la animale exotice la petreceri costisitoare și palate a căror construcție valorează miliarde de dolari.

Episoadele îi poartă pe telespectatori într-o călătorie captivantă prin decadența uluitoare a suveranilor fără scrupule, dezvăluind stilul lor de viață somptuos, obsesiile și cheltuielile nebunești care aveau să modeleze lumea și să redefinească însuși sensul cuvântului „bogăție”.

Jucăriile care au schimbat lumea | Sezonul 2 (9×60′)

Premiera duminică, 18 decembrie, de la ora 21:00 | Titlul original: Toys that built the world

HISTORY-Channel-Jucariile-care-au-schimbat-lumea

Serialul documentar „Jucăriile care au schimbat lumea” revine cu un nou sezon pentru a continua să relateze poveștile puțin cunoscute și rivalitățile care au dat naștere industriei moderne a jucăriilor.

Sezonul de nouă episoade scoate la iveală poveștile unor vizionari îndrăzneți ca pionierul jocurilor video și fondatorul ATARI, Nolan Bushnell, inovatorul în domeniul jucăriilor Marvin Glass și mulți alți creatori din spatele celor mai bine vândute jocuri, puzzle-uri, păpuși și figurine din istorie, pe măsură ce aceștia construiesc imperii de miliarde de dolari pe fundalul unei lumi în schimbare în secolul XX.

Fiecare episod de o oră este plin de momente nostalgice, dramatizări captivante, descoperiri tehnologice incredibile și multe informații surprinzătoare. 

Despre HISTORY Channel®

HISTORY Channel® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY Channel® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea.

HISTORY Channel® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisiuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.

HISTORY Channel® a fost lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradus în 37 de limbi. HISTORY Channel® reprezintă principala televiziune din portofoliul A+E Networks.

HISTORY Channel® este disponibil în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, cablu și satelit din țară, inclusiv: Digi, Focus Sat, Orange TV, Vodafone.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa site-ul oficial HISTORY Channel România, pagina de Facebook HISTORY Channel România sau canalul local de YouTube.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută