Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/11/2022
Evenimente

Viața orașului: ce poți face în Sibiu în perioada 16-30 noiembrie?

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Viața orașului: ce poți face în Sibiu în perioada 16-30 noiembrie? Share Viața orașului: ce poți face în Sibiu în perioada 16-30 noiembrie?


Mai ieri profitam de temperaturile ridicate pentru a mai sta câteva ore pe la terase pentru o baie de soare, iar acum în Piața Mare avem târg de Crăciun, cu brad și iluminat festiv. Suntem cu un picior în sezonul de iarnă, asta e clar! Asta înseamnă multe festivaluri, dar și târguri, concerte și spectacole de sezon. Viața orașului e agitată în această perioadă, iar ca să nu vă scape nimic, am pregătit o selecție a evenimentelor din perioada 16-30 noiembrie, aici, în paginile revistei, dar și pe zilesinopti.ro/sibiu.

 

Târgul de Crăciun

Viața orașului: ce poți face în Sibiu în perioada 16-30 noiembrie?

Până în 2 ianuarie 2023, Piața Mare e din nou gazda Târgului de Crăciun, ajuns la cea de-a XV-a ediție. În centrul orașului găsim 100 de căsuțe cu produse specifice de sezon și mâncare, roata panoramică, bradul înalt de 24 de metri care tronează în mijlocul pieței, patinoar, atelierul lui Moș Crăciun, trenulețul, caruselul, photocornere, proiecții pe fațadele clădirilor simbol ce înconjoară piața sau experiențe teatrale boutique, unde copiii pot asculta povești interesante. Pe scurt, Piața Mare a Sibiului e locul unde s-a instalat deja atmosfera autentică de Crăciun. Ediția din acest an a Târgului e organizată fără niciun fel de restricții. Organizatorii și-au propus să depășească edițiile anterioare pandemiei ca dimensiune, număr de expozanți, puncte de atracție și atmosferă.

 

Minunata Muzică Nouă

Viața orașului: ce poți face în Sibiu în perioada 16-30 noiembrie?
Ion Bogdan Stefanescu – flautist

Între 16 și 20 noiembrie, pe scena Filarmonicii de Stat Sibiu vor urca o serie de muzicieni din România și străinătate și vor oferi publicului o seară de operă, jam sesion contemporan și concerte simfonice în cadrul festivalului Minunata Muzică Nouă.

 

Istoria copilăriei

Viața orașului: ce poți face în Sibiu în perioada 16-30 noiembrie?

Spectacolul ce cuprinde 4 povești cu și despre copii din vremuri trecute pentru a pune în evidență evoluția în timp a condiției copilului, precum și dinamica relației copil-adult va avea 3 reprezentații la Teatrul Gong în zilele de 26 și 27 noiembrie.

 

Festivalul Național de Folclor ”Ioan Macrea”

Viața orașului: ce poți face în Sibiu în perioada 16-30 noiembrie?

Manifestarea ce reunește anual cele mai bune ansambluri folclorice din țară și artiști de renume ai folclorului românes va avea loc în perioada 23-25 noiembrie, de la ora 18, în sala mare a Centrului Cultural ”Ion Besoiu”. În cadrul ediției cu numărul 24, Junii Sibiului vor prezenta spectacolul de teatru muzical coregrafic ”La Hanul lui Ghiță”. Festivalul va fi prezentat de vedeta TVR Iuliana Tudor. Preț bilet: 40 / 20 lei.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută