Dacă ești pasionat de mâncare sau dacă ai de sărbătorit un eveniment special care merită tratat cu o masă memorabilă, trebuie să treci și pe la un restaurant de fine dining.
În București ai de unde alege când vine vorba de acest capitol, așa că, pentru a-ți face misiunea mai ușoară, am pus pe hârtie această listă scurtă, cu 5 restaurante cu adevărat deosebite.
Fork
Blvd. Poligrafiei 1C, Ana Tower
0784.001.806
Restaurantul Fork, aflat la etajul 25 al clădirii de birouri Ana Tower, este amenajat după un concept inedit, care-și propune să îmbine autenticul românesc cu designul contemporan și oferă o experiență culinară fine dining sub umbrela conceptului de „gourmet tradițional”. Este rezultatul a peste 15 ani de călătorii culinare și cercetări amănunțite despre gastronomia de top și face parte din același lanț în care se mai regăsesc și Balvanyos Resort și Gastrolab.
KAIAMO
Ermil Pangratti 30A
0722.202.204
Kaiamo mizează pe reinterpretarea bucătăriei românești prin filtrul nostalgiei. Restaurantul îi aparține lui Radu Ionescu, care a studiat la vestita școală Cordon Bleu din Londra, a lucrat prin restaurante cu stele Michelin și apoi s-a întors în România pentru a-și deschide un restaurant cu rădăcini străbune.
NOUA
Popa Nan 7
021 794 3294
NOUA este unul dintre cele mai cunoscute restaurante cu bucătărie fină românească și reinventată din București. Este situat în zona Foișorului de Foc, într-o frumoasă casă veche, iar proprietar și head chef este Alex Petricean, un bine-cunoscut și apreciat bucătar român, care, înainte să-și deschidă propria afacere, a trecut prin multe restaurante cu stele Michelin.
Maimuca
Edgar Quinet 7
0755.330.898
Maimuca este un foarte mic bistro cu meniu fine dining new age sau punk. Adică, în meniul de aici poți da peste preparate rafinate și elegante, dar cu un twist de autoironie și caterincă. Interiorul are un design industrial, iar bucătăria este deschisă, ceea ce înseamnă că vei vedea cum ți se gătește mâncarea. Nu te plictisim cu sugestii din meni, pentru că se schimbă săptămânal.
Grai
Logofăt Luca Stroici 40
0758.765.703
La Grai își face de cap chef Daniel Pălici, care e co-proprietar al localului și unul dintre cei mai creativi bucătari de la noi. Meniul este unul a la carte plin de surprize și de preparate memorabile, toate pregătite din cele mai bune ingrediente provenite de la mici producători locali. De curând a fost finalizat și meniul de toamnă.