Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/11/2022
Eat & Drink / Horeca

5 restaurante unde să… “fine dining”

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 5 restaurante unde să… “fine dining” Share 5 restaurante unde să… “fine dining”
fine dining


Dacă ești pasionat de mâncare sau dacă ai de sărbătorit un eveniment special care merită tratat cu o masă memorabilă, trebuie să treci și pe la un restaurant de fine dining.

În București ai de unde alege când vine vorba de acest capitol, așa că, pentru a-ți face misiunea mai ușoară, am pus pe hârtie această listă scurtă, cu 5 restaurante cu adevărat deosebite.

Fork

Blvd. Poligrafiei 1C, Ana Tower

0784.001.806

Fork

Restaurantul Fork, aflat la etajul 25 al clădirii de birouri Ana Tower, este amenajat după un concept inedit, care-și propune să îmbine autenticul românesc cu designul contemporan și oferă o experiență culinară fine dining sub umbrela conceptului de „gourmet tradițional”. Este rezultatul a peste 15 ani de călătorii culinare și cercetări amănunțite despre gastronomia de top și face parte din același lanț în care se mai regăsesc și Balvanyos Resort și Gastrolab.


KAIAMO

Ermil Pangratti 30A

0722.202.204

Kaiamo

Kaiamo mizează pe reinterpretarea bucătăriei românești prin filtrul nostalgiei. Restaurantul îi aparține lui Radu Ionescu, care a studiat la vestita școală Cordon Bleu din Londra, a lucrat prin restaurante cu stele Michelin și apoi s-a întors în România pentru a-și deschide un restaurant cu rădăcini străbune.


NOUA

Popa Nan 7

021 794 3294

Noua

NOUA este unul dintre cele mai cunoscute restaurante cu bucătărie fină românească și reinventată din București. Este situat în zona Foișorului de Foc, într-o frumoasă casă veche, iar proprietar și head chef este Alex Petricean, un bine-cunoscut și apreciat bucătar român, care, înainte să-și deschidă propria afacere, a trecut prin multe restaurante cu stele Michelin.


Maimuca

Edgar Quinet 7

0755.330.898

Maimuca

Maimuca este un foarte mic bistro cu meniu fine dining new age sau punk. Adică, în meniul de aici poți da peste preparate rafinate și elegante, dar cu un twist de autoironie și caterincă. Interiorul are un design industrial, iar bucătăria este deschisă, ceea ce înseamnă că vei vedea cum ți se gătește mâncarea. Nu te plictisim cu sugestii din meni, pentru că se schimbă săptămânal.


Grai

Logofăt Luca Stroici 40

0758.765.703

Grai

La Grai își face de cap chef Daniel Pălici, care e co-proprietar al localului și unul dintre cei mai creativi bucătari de la noi. Meniul este unul a la carte plin de surprize și de preparate memorabile, toate pregătite din cele mai bune ingrediente provenite de la mici producători locali. De curând a fost finalizat și meniul de toamnă.


Vezi alte recomandări din capitolul HORECA.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.