Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/11/2022
Lifestyle Artă & Cultură / Teatru

Mă văd. Mă descriu. Mă aflu. | spectacol lectură | unteatru 2022

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Mă văd. Mă descriu. Mă aflu. | spectacol lectură | unteatru 2022 Share Mă văd. Mă descriu. Mă aflu. | spectacol lectură | unteatru 2022
Mă văd. Mă descriu. Mă aflu – Spectacol lectură


Mă văd. Mă descriu. Mă aflu – Spectacol lectură cu Ioana Flora, Adina Andrei Lucaciu și Irina Velcescu

Actrițele Ioana Flora, Adina Andrei Lucaciu și Irina Velcescu se reunesc pe scena teatrului Unteatru în cadrul unui spectacol lectură bazat pe texte scrise de adolescenți din trei licee bucureștene.

Atelierele de autocunoaștere prin scris Mă văd. Mă descriu. Mă aflu. au fost organizate în perioada septembrie – octombrie 2022 și au fost dedicate liceenilor din Colegiul Național “Grigore Moisil”, Liceul Teoretic Bilingv “Miguel de Cervantes”și Colegiul Tehnic “Carol I”.

Pe parcursul a trei săptămâni, participanți (14-18 ani) din fiecare dintre cele trei licee, au deprins noțiuni teoretice și practice de scriere creativă, scriere dramatică și scenaristică, asistați de trainerii Oana Răsuceanu (scenarist și regizor de teatru, trainer al atelierelor de scriere creativă), Mihaela Michailov (dramaturg, trainer al atelierelor de scriere dramatică) și Ana Agopian (scenarist și regizor de film, trainer al atelierelor de scenaristică).

Reprezentația Mă văd. Mă descriu. Mă aflu. | spectacol lectură –  va avea loc în data de 15 noiembrie la ora 19,00 și va fi găzduită de Unteatru. Intrarea este liberă.

“Este pentru a patra oară când, în urma acestor ateliere de autocunoaștere prin scris pe care le-am demarat în urmă cu doi ani, dăm ocazia unor foarte tineri autori să își audă textele citite public de trei actrițe, pe scena unui teatru. Sinceritatea cu care sunt scrise și caracterul foarte personal al textelor lor transformă întregul eveniment în ceva foarte special. Se râde și se plânge în egală măsură și e foarte emoționant pentru toată lumea”, declară Oana Răsuceanu, președinte al Asociației Culturale Control N și trainer al atelierelor de scriere creativă din cadrul proiectului.

Mă văd. Mă descriu. Mă aflu – Spectacol lectură

Asociația Culturală Control N

Asociația Culturală Control N a fost fondată în 2009 de Oana Răsuceanu (scenarist), Ana Agopian (scenarist) și Iulia Rugină (regizor de film) cu scopul de a înlesni accesul la educație cinematografică în România, de a crea punți între artiștii locali și internaționali, de a sprijini debutul artistic și manifestările creative în zona artelor performative.

De-a lungul celor 12 ani de activitate, Asociația Culturală Control N a derulat proiecte în zona filmului, teatrului, dansului, fotografiei și scrierii creative, dezvoltând parteneriate internaționale cu Italia, Franța, Belgia și Polonia.

În ultimii 5 ani activitatea Control N s-a extins în zona artelor performative, asociația având în portofoliu 3 producții de teatru-dans originale (Telefonul din colțul străziiDorian – inclus în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru 2017, Dance Yourself), o producție de teatru multimedia – Neverland, o expoziție multimedia dedicată discotecilor comuniste (Disco BTT) – proiect recompensat cu Premiul AFCN 2018 pentru activarea patrimoniului cultural imaterial din România și o expoziție de fotografie – Acsinte.100, transformată ulterior într-un nou program educațional în mediul online.

Asociația Culturală Control N a inițiat și a implementat numeroase ateliere și training-uri dedicate tinerilor (copii și adolescenți deopotrivă), educația prin film sau teatru fiind unul dintre domeniile de interes ale celor trei membri fondatori.

Experiența de peste 15 de ani în management cultural a celor trei membri fondatori s-a împletit cu o carieră în cinematografie, echipa de scenariști – regizor având în portofoliu 3 filme de lung metraj (Love Building, Alt Love Building, Breaking News) și 12 scurt metraje, proiectate, în total, în peste 70 de evenimente culturale din 30 de țări.

Calendarul evenimentelor din București.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.