Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/11/2022
Artă & Cultură / Teatru

ENERGIE VITALĂ @Replika, premieră 2022

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii ENERGIE VITALĂ @Replika, premieră 2022 Share ENERGIE VITALĂ @Replika, premieră 2022
energie-vitala-replika


ENERGIE VITALĂ

Premiera: 8, 9, 10 noiembrie 2022/ ora 19.00/ Centrul de Teatru Educațional Replika

Ne mai putem imagina viața fără energie electrică? Care sunt cauzele și care sunt consecințele, la nivel uman și social, ale crizei prețurilor la energie? Cine este responsabil de criză și cine profită? Cum va arăta viitorul în context de „austeritate energetică”? A cui este energia?

ENERGIE VITALĂ, spectacol-colaj despre criza prețurilor la energie, alcătuit din patru texte diferite, cu perspective complementare: Electro-Cazino de David Schwartz, Și-au tremurat pe întuneric până la adânci bătrâneți de Alice Monica Marinescu, Pipeline de Nicoleta Esinencu, Wetbulb de Bogdan Georgescu.

Spectacolul are ca surse de inspirație: o cercetare amplă în mediul online, experiențe personale ale echipei artistice, discuții și interviuri cu persoane afectate de scumpirile din ultima perioadă și cu actanți din domeniul energiei. Informațiile sunt filtrate ficțional, cu abordări și stilistici diferite, de la teatru documentar la distopie sau parodie.

energie-vitala-replika

ENERGIE VITALĂ e parte din proiectul Să fie întuneric!, demarat de Platforma de Teatru Politic și Teatru-Spălătorie – proiect de teatru desfășurat în București și Chișinău, ce își propune să înțeleagă și să facă accesibile și inteligibile pentru publicul larg atât mecanismele complicate și opace ale comerțului cu energie cât și factorii care au contribuit la creșterea galopantă a prețurilor, în context local și european. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika, Facultatea de Știința Politice – SNSPA București, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială – Univ. București, Galeria 26.

Cu: Ioana Chițu, David Drugaru, Alice Monica Marinescu, Alexandru Potocean

Mișcarea scenică: Paula Dunker
Muzica: Nikita Dembinski
Grafica: Bogdan Marcu
Consultant artistic: Andra Tarara
Consultant tehnic: Andrei Mocearov

Colaboratoare documentare: Adina Marincea

Scenografia & regia: David Schwartz

Mulțumiri speciale: Cătălin Dinu
Mulțumiri: Gabi Albu, Ștefania Cîrcu, Ioana Florea, Irina Gâdiuță, Anda Ionescu, Virgil Robu, Octavian Rusu, Otilia Schwartz, Eniko Vincze, Dorin Zisu

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.