Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/11/2022
Muzică

Playlist ghidat după citate tomnatice

Alina Bălan De Alina Bălan
Comentarii Playlist ghidat după citate tomnatice Share Playlist ghidat după citate tomnatice
Playlist ghidat după citate tomnatice


Frunze arămii de adunat de pe jos, miros intens de struguri la preț de inflație, paltoane din nylon nu prea călduroase, care se târăsc pe asfalt, ochelari hazlii în formă de dovleac și otravă de șoareci. Așa ar începe un eseu realist despre toamnă sau, cum îmi mai place mie să îi zic, anotimpul în care personalitatea multora are dintr-o dată ceva legătură subită cu pumpkin spice latte-ul.

Dar toamna mai are ceva aparte, incontestabil de special, de minunat, anume: cele mai înduioșător de nelalocul lor citate, perfecte pentru zile ploioase, când stăm în casă și postăm pe Instagram, iar băutura cu dovleac artificial vine prin curier. Așadar, am luat la mouse internetul, în căutarea celor mai suculente ziceri și le-am asociat cu ceva muzică, pentru un playlist cinstit:

„My favourite colour is October”

Ăsta e genul de propoziție pe care dacă ai vedea-o online, alături de o poză, să zicem, a vreunei verișoare, verișor, șef cu care să te pui bine, i-ai arunca la întâmplare un like, o micuță inimă digitală. Însă, dacă ți-ar spune cineva la prima întâlnire acest lucru despre el/ea, te asigur că te-ai preface că mergi la baie. Și ca să nimerești la fix ușa, îți las și piesa Exit a trupei Firma.

„Stressed, blessed and pumpkin obsessed”

Trăim, darling, într-o lume în care dacă ești stresat, înseamnă că ești important, că ai lucruri de făcut și că viața îți surâde, că ești binecuvântat, ce să mai! Pe deasupra, dacă la prima îngălbenire de frunză începi să cauți disperat cele mai dulci preparate cu dovleac, pentru a lua o pauză de la viața ta minunat de stresată, felicitări, ești de o sută de ori mai cool! Și ca să meargă totul strună, poftim și piesa Meditation a lui Dennis Lloyd.

„You are the apple to my pie”

Distrugând expresia you are the apple to my eye și aducând-o în plan sezonier, țin să transmit că plăcinta nu se face oricum. În afară de remarca evidentă că un singur măr nu e suficient, el mai trebuie și verificat. Mărul se poate prezenta cu imprefecțiuni, stricat, cu viermi, prea dulce ș.a.m.d., așa că aveți grijă cu ce mere vă înhăitați la o plăcintă. Și ca să vă conving, vă las și soundtrack-ul de la Albă ca Zăpada, animație unde intriga e dată de un măr otrăvit.

N-aș fi zis niciodată că alternativul românesc, un artist israelian și un personaj Disney se vor regăsi cândva în același context, dar ca să închei cu un citat la fel de uzat… viața e plină de surprize.

Citește aici mai multe articole din capitolul MUZICĂ.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută