Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/11/2022
Bărbați de succes

Daniel Dineș | Locul 2 Bărbați de succes 2022

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii Daniel Dineș | Locul 2 Bărbați de succes 2022 Share Daniel Dineș | Locul 2 Bărbați de succes 2022
Daniel Dines


Bărbați de succes | 2022 Daniel Dineș |

Locul 2 / 41.418 PUNCTE

Anul trecut, miliardarul Daniel Dineș a strâns cele mai multe voturi și s-a clasat pe prima poziție în topul celor mai de succes bărbați din România. Acum, succesul fulminant al lui David Popovici a făcut ca „Șeful Boților” să coboare o poziție pe podium.

Daniel Dineș are 50 de ani și a devenit, într-un timp relativ scurt, cel mai bogat român din lume, cu o avere personală estimată de Forbes.com la 2,9 miliarde de dolari pe anul 2022, în scădere față de 2021, când estimarea publicației a fost de 6 miliarde de dolari. A reușit acest lucru prin muncă multă și dedicare, dar mai ales datorită viziunii pe care a avut-o. Compania pe care a fondat-o și pe care o conduce, UiPath, este primul „unicorn românesc” și se ocupă cu dezvoltarea de roboți software. De asemenea, este liderul mondial în tehnologie RPA – robotic process automation.

Daniel Dines

Dineș s-a născut în Oneşti, într-o familie în care tatăl era inginer și mama profesoară. Ajuns în București după Revoluție, el a fost captivat de descoperirea limbajului de programare și a învățat de unul singur limbajul de programare C++, dintr-o carte pe care a împrumutat-o de la bibliotecă. A terminat Facultatea de Matematică-Informatică în 1997, iar în intervalul 2000-2005 a lucrat pentru Microsoft, în Seattle. Cu toate acestea, el se caracterizează ca un programator ok, în niciun caz strălucit, iar în interviuri, spune despre el că este un om care ia decizii bune cu informaţii puţine, o calitate ideală pentru un CEO.

Întors în România, Dineș a fondat compania DeskOver, cu sediul într-un apartament din București. Aceasta avea să devină mai târziu UiPath, care a crescut treptat și a ajuns în prezent să valoreze peste 35 de miliarde de dolari, după listarea la bursa din State, la începutul lui 2021. Dacă în viitor, roboții vor ajunge să ne ajute în viața de zi cu zi, atunci, sigur va fi și datorită companiei UiPath, și lui Daniel Dineș.

înapoi la TOP BĂRBAȚI DE SUCCES 2022

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută