Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/10/2022
Eat & Drink

Slow Coffee Festival 2022 – festivalul cafelei de specialitate

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Slow Coffee Festival 2022 – festivalul cafelei de specialitate Share Slow Coffee Festival 2022 – festivalul cafelei de specialitate
SLOW COFFEE


29-30 octombrie, două zile de explorări de cafea și ciocolată artizanală, socializare, Campionatul Național de AeroPress și spectacol de jazz experimental

Editia a 6-a a Slow Coffee Festival înseamnă oferirea unei experiențe complete de festival și care a și adus titlul de „Cel mai important eveniment al cafelei de specialitate din România”, cu intrare liberă pentru toți iubitorii unei cafele cu adevărat bune. Festivalul cafelei de specialitate are un program intens și divers de 2 zile, 29 și 30 octombrie la Galeriile Senat – Combinatul Fondului Plastic, București, cu multe noutăți:

  • Degustări de cafea de specialitate și ciocolată artizanală
  • Green Village – un concept nou pentru România care aduce în prim plan cafeaua verde și originile diverse ale acesteia
  • Interacțiunea directă cu fermieri cultivatori de cafea verde
  • Roasters Village – o rotativă a prăjitoriilor naționale și internaționale de cafea care își prezintă stilurile de prăjire și oferă degustări gratuite
  • Campionatul Național de AeroPress, câștigătorul de anul acesta va reprezenta România la Campionatul Mondial de AeroPress de la Vancouver Canada 1-3 decembrie 2022
  • Spectacol de jazz experimental, balcanic soundscape, psychedelic, livelooping – improvizație muzicală cu mai multe instrumente: instrumente de suflat, percuție, tobe, chitară.
  • Spectacol de smooth jazz, swing, blues și jazz pop.
  • Proiecție vizuală pe pereții interiori ai Galeriilor SENAT

 

SLOW COFFEE FESTIVAL

Ce să nu ratezi la Slow Coffee Festival 2022?

Ateliere pentru afaceri în industria cafelei de specialitate

Slow Coffee Festival 2022 găzduiește ateliere puternice din care majoritatea gratuite astfel încât cele 2 zile de festival să fie trăite la intensitate maximă de către cei peste 4000 de participanți pe care preconizăm că-i vom avea alături de noi.

Ask me anything! – Dragoș Pătraru

Cum deschid un coffee shop – Victor Grosu

Elevate your espresso! – Stefanos Domatiotis ( curs practic cu plata )

Cum deschidem un coffeeshop? – Artisan Coffee Gear

Construind comunități vibrante în jurul nostru – Asociația Artisan Coffee Community

Soluții de digitalizare pentru micii antreprenori – Vodafone Business

Composterul – totul despre echipament Eutron

Community brand. Un workshop despre impactul brandului pentru afacerile mici în formarea unei comunități – Daniel Stoicescu Cromatic Studios

Prăjitorii artizanale naționale și internaționale, cafenele, expozanți

Pentru prima oară în România, festivalul are ca element de noutate Green Village care aduce în prim plan cafeaua verde și originile diverse ale acesteia. Vom putea afla totul despre cafeaua verde direct de la specialiștii din străinătate Lattore & Dutch, Falcon Coffees, Kamba, 1000 Hills Products Coffee, Cuprima, Artisan Green Bean.

Vezi aici lista de cafenele din București recomandate de Zile și Nopți

La Slow Coffee Festival își dau întâlnire la Roaster’s Village prăjitori renumiți de cafea de specialitate din tară dar și din străinătate. Își vor recunoaște cafenelele iubite și apreciate de ei. Își vor susține bariștii preferați în competiția de duminică. Anul acesta vom degusta cafele de la următorii prăjitori: Boiler, Guido, 29 Roastery Sibiu, Coffee Cup Cluj, A Roastery Oradea, Urban Vibe Roastery, Papa Jacques, Nomonym Roastery, Sumo Roasters Irlanda, Arusha Baia Mare, Prăjitoria cu Povești afacere sociala – Campina,

Slow Coffee Festival

Vizitatorii vor putea afla informatii si achizitiona echipamente profesionale de prajit si preparat cafea sau pentru acasa, cafea proaspat prajita, sucuri, gogosi, ciocolata artizanala, solutii digitale pentru afaceri mici, compostere, artisti cu tricouri handmade, brownies, inghetata, cursuri de calificare cafea dar si ciocolata, cosmetice si multe alte surprize pe care le veti descoperi in cele 2 zile. Firmele prezente vor fi: MABO Coffee Roasters, Kofi Ti, Meron Roastery, BOB Coffee Lab, Sloane, Corretto, Ebriza, Friddi Gelato, Vodafone, Delonghi, Eutron Invest Romania, Olympus, Cromatic Studios, Energovita, Artisan Coffee Gear, Liv story – craft chocolate, concept from bean to bar, Lucifer’s Brownies, LP – personal collection, Cafeneaua Natiei, Berliner Donuts, Andrei Tecau – lansarea centrului de educație cursuri SCA, Martin Christy – Cursuri IICC (pentru profesionistii în cacao), Humance Cosmetics și Job Bank pentru industrie.

Campionatul Național de AeroPress

În cadrul celei de-a doua zi de festival are loc și Campionatul Mondial de AeroPress este un fenomen global condus de fani, în care concurenții din peste 60 de țări se distrează de minune pentru a face cea mai bună ceașcă de cafea, folosind rețeta lor preferată de AeroPress. Fiecare eveniment înseamnă o competiție intensă, culminând cu alegerea câștigătorului care va merge la Campionatul Mondial de AeroPress Vancouver, Canada 1-3 decembrie.

Anul acesta participanții vor concura cu o cafea specială prăjită de Teodora Pitiș, fondator al prăjitoriei artizanale Sloane, care este și cafeaua parteneră a Slow Coffee Festival 2022.

Juriul de anul acesta este compus din: Stefanos Domatiotis – Head Judge, World Brewers Cup Champion, several times WBC finalist, World Coffee Events Judge and authorized SCA trainer; Bogdan Georgescu – Vicecampion Mondial la Prajit Cafea, fondator Mabo Coffee; Daniel Horbat – World Cup Taster Champion, fondatorul Sumo Coffee Roasters ; Anca Ungureanu – absolventa a unui EMBA la Berlin School of Creative Leadership si este Aspen Young Leader 2013. Din august 2016 este membru al Boardului Asociatiei “Invingem Autismul” si activ implicata in actiunile de fundraising ale acesteia. Din ianuarie 2017 este co-fondator al brandului Beans&DotS coffee shop & kitchen, reseller exclusiv pentru România al The Barn Coffee Roaster iar din 2022 este membru al Boardului Muzeului de Artă Recentă.

Distracție, distracție și iar distracție

Pe lângă atelierele de învățare, oportunitățile de business sau de job, campionat și degustări, Slow Coffee Festival își așteaptă vizitatorii și cu momente de distracție și spectacol. În cele 2 zile de festival nu trebuie să ratați intrarea liberă la speactaculosul Concertul de Jazz Experimental la care se adaugă și improvizație muzicală cu mai multe instrumente dintre care chitară, pian, tobe și instrumente de suflet. Întreaga atmosferă de festival este orechestrată de experimentatul MC, Liviu Frățilă. Pe lângă concert, spectaculoasă va fi și proiecția vizuală pe pereții Combinatului Plastic.

Slow Coffee Festival este prilejul de întâlnire pentru întreaga comunitate a industriei cafelei de specialitate, de la protagonisti activi din mediul business, până la iubitorii și susținătorii unui domeniu în plină dezvoltare. Slow Coffee Festival a putut fi organizat cu sprijinul mai multor parteneri: Full Event Partner: UniCredit Bank; Coffee Partner: Sloane ; TV Partner: PrimaTV, Main Partner: Cromatic, Vodafone, De’Longhi;

Slow Coffee Festival este organizat de Artisan Coffee Gear, firmă specializată în vânzarea de echipamente profesionale pentru prepararea cafelei, în colaborare cu Asociația Artisan Coffee Community

 Artisan Coffee Gear, fondată de Laura și Afshin Roshanian este distribuitor national pentru La Marzocco și Modbar, distribuitor exclusiv pentru o linie de top reprezentată de râșnițele Mahlkonig, prăjitoarele Probat, Marco Beverage Systems și Puqpress. De 6 ani pe piața din România, Artisan Coffee Gear pune la dispoziția industriei de cafea cele mai performante aparate și echipamente, și conectează membrii comunității cu furnizori de ingrediente și produse de calitate, pentru a proteja afacerile și inițiativele antreprenorilor din industria cafelei artizanale.

Asociatia Artisan Coffee Community: angajată în nevoile comunității, a demarat proiectul de înregistrare a ocupațiilor specifice domeniului în C.O.R. Unde a si reusit sa introduca primele 6 meserii, a participat la campania #cafeapentruspitale inițiată de Beans&Dots, partener în organizarea festivalului.

SLOW COFFEE

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută