Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/10/2022
Viața Orașului / Povești din București

DESTINY PARK – Primul parc de edutainment din România

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii DESTINY PARK – Primul parc de edutainment din România Share DESTINY PARK – Primul parc de edutainment din România
destiny-park


Povești din București – DESTINY PARK – Primul parc de edutainment din România

De puțin timp, în București s-a deschis primul parc tematic în care copiii învață, prin joacă, cum e să fii mare. Aici au la dispoziție 43 de activități din toate domeniile: IT, medicină, industrie, mass-media, aviație etc., totul pentru a vedea, prin role playing, ce înseamnă mai exact să ai unele dintre meseriile oamenilor mari.

Fiecare experiență este organizată într-un cadru specific și este gândită în așa fel încât copiii să înțeleagă ce înseamnă să „muncești” și să primești „salariu”, dar și să te distrezi cheltuind MagicBanii câștigați. Am vrut să aflăm mai multe despre acest concept inedit, așa că am stat de vorbă cu Ana-Maria Pascaru, Marketing Director la Destiny Park.

" "

Destiny Park

Destiny Park

Cum a apărut Destiny Park România?

Destiny Park este o investiție 100% românească și a apărut din dorința și visele unor oameni care au înțeles că investiția în educație și în viitorul copiilor noștri este extrem de importantă. Ne-am dorit să creăm un spațiu inovator și distractiv în care să încurajăm dezvoltarea talentelor și abilităților copiilor.

Viziunea noastră este aceea de avea un impact pozitiv în societate, încurajând creativitatea și libertatea copiilor de a alege și oferindu-le astfel încrederea de a deveni cea mai bună variantă a lor. Practic, acesta este conceptul de edutainment – învățare prin joacă și distracție.

Ce ne puteți povesti despre oferta Destiny Park, care ar fi atracțiile principale?

Credem că fiecare activitate și fiecare role play au și vor avea un impact asupra copiilor care ne trec pragul. Copiii au de ales între multiple experiențe – de la simulatorul de zbor, cele de Formula 1, mini stadionul nostru și Aventura Park, până la meserii precum cele de pompier, medic, jurnalist, chimist sau inginer. Copiii sunt diferiți și alegerile lor sunt diferite.

La ce ar trebui să se aștepte părinții de la o vizită la Destiny Park?

În cele 3 ore și jumătate, cât durează o vizită standard, copiii pot intra în ce experiență își doresc, iar în fiecare dintre experiențe vor lucra între 15-20 de minute cu Ofițerii de Experiență și animatorii Destiny Park. Părinții au posibilitatea de a se plimba pe străzile orașului Destiny, îi pot vedea pe copii în toate zonele de experiență, dar nu pot intra cu ei atunci când aceștia realizează o activitate. Părinții cu copii peste 8 ani îi pot lăsa în parc fără să fie nevoiți să cumpere bilet.

Un bilet Standard Pass de 3 ore și jumătate costă 80 de lei pentru copii și 60 de lei pentru adulți în timpul săptămânii. În weekend, biletul Standard Pass costa 130 de lei pentru copii și 80 de lei pentru părinți.

Care a fost cea mai mare provocare de care v-ați lovit în dezvoltarea acestui parc tematic?

Cu siguranță, pandemia a fost cea mai mare provocare. Am început dezvoltarea Destiny Park înainte de pandemie și această perioadă a dus la amânarea lansării și finalizării proiectului. Dar, iată că acum am deschis porțile parcului și ne bucurăm.

Am văzut că aveți că aveți parteneri pe aproape fiecare meserie. S-a implicat și Statul Român, este și el un partener a Destiny Park, având în vedere că sunt reprezentate și meserii precum polițist, pompier, agent secret etc.?

Avem parteneri din multe industrii populare în România și ne bucurăm de acest lucru. Ei au înțeles conceptul și viziunea noastră și ni s-au alăturat. Așteptăm și alți parteneri, inclusiv pentru aceste meserii. Suntem deschiși la orice tip de parteneriat, dar până acum nu avem niciun parteneriat din zona instituțională.

destiny-park

Care este impactul pe care v-ați dori să-l aibă Destiny Park asupra sistemului educațional din România?

Noi credem în vise și în schimbare. Pe termen mediu și lung ne dorim să demonstrăm că edutainment-ul este o alternativă, dar poate deveni un mod de a învăța și educa tinerele generații. Suntem conștienți că este un drum lung, dar

Cum arată Destiny Park în cifre până acum?

Dacă vă referiți la numărul de vizitatori, suntem, la 2 săptămâni de la deschidere, mult peste ce am crezut că se va întâmpla. Forecast-ul nostru a fost depășit și asta demonstrează că oamenii înțeleg conceptul și îl adoptă foarte repede.

Cum v-ați ales ambasadorii Destiny Park?

Povestea Ambasadorilor este una care are în prim plan competența, excelența și valorile. Urania Cremene, care este nu doar Ambasador, ci și omul care este alături de noi în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea experiențelor, trainingul personalului și abordarea corectă a învățării prin joc, este exemplul clar că am căutat și căutăm să avem alături de noi oameni care excelează în ceea ce fac și vor să ne ajute în demersul nostru. Iar lor li se vor alătura, cu siguranță, și alții.

Destiny Park

Ce planuri aveți pentru Destiny Park pentru următorii ani?

Ne dorim să creștem, firește. Și dincolo de impactul din această zonă a țării, sperăm să putem să ajungem și în alte orașe. Până atunci, însă, vrem să arătăm că se poate și altfel, vrem să ne implicăm în continuare în campanij sociale, cum deja am făcut-o și să fim un reper în educația din România.

Interviu realizat de Gruia Dragomir

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută