Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/10/2022
Educație Viața Orașului

Facultatea de Automatică și Calculatoare din Iași a inaugurat un nou laborator performant, finanțat printr-un parteneriat public-privat

Laura Cozmîncă De Laura Cozmîncă
Comentarii Facultatea de Automatică și Calculatoare din Iași a inaugurat un nou laborator performant, finanțat printr-un parteneriat public-privat Share Facultatea de Automatică și Calculatoare din Iași a inaugurat un nou laborator performant, finanțat printr-un parteneriat public-privat
Inaugurare laborator Facultatea AC - Iasi


În cursul acestei săptămâni, Facultatea de Automatică și Calculatoare din Iași a inaugurat un nou laborator performant.

Laboratorul de Comunicații Industriale Avansate al Facultății de Automatică și Calculatoare din Iași a fost modernizat cu sprijinul companiei BorgWarner Iași, printr-o investiție de  20.000 euro. Astfel, începând cu acest an universitar, studenții vor avea posibilitatea de a configura și testa diverse protocoale de comunicații, specifice noii revoluții industriale I4.0, folosind facilitățile oferite de cele 8 standuri modulare didactice.

" "

Utilizând această infrastructură se pot implementa diverse experimente în domeniul comunicațiilor digitale industriale, având ca scop dezvoltarea competențelor viitorilor ingineri automatiști, poate viitori specialiști BorgWarner în domeniul digitalizării mediului de producție.

Compania noastră este un partener tradițional al Universității Tehnice și investește sume importante în fiecare an pentru a crea cele mai bune condiții de studiu pentru studenți. Suntem încântați că putem contribui la modernizarea acestui laborator de la Facultatea de Automatică și Calculatoare din Iași. Noile echipamente reprezintă un nou pas făcut în favoarea absolvenților care își vor găsi mai repede și mai ușor un loc de muncă; după ce au învățat cum să utilizeze cele mai moderne echipamente industriale. – Dan Țețu, Director General BorgWarner Iași. 

Parteneriatul dintre sectorul privat și mediul academic este ideal, fiindcă desenează viitoarele trasee profesionale pentru comunitatea locală și piața muncii.

Inaugurare laborator Facultatea AC - Iasi

Proiectul de modernizare a laboratorului de Comunicații Industriale Avansate, câștigat în cadrul competiției organizate de Fundația Comunitară Iași și finanțat de compania BorgWarner, va permite studenților facultății să studieze și să lucreze direct pe echipamente prevăzute cu interfețe și protocoale de comunicații identice cu cele întâlnite în mediul industrial. Standurile educaționale achiziționate în cadrul proiectului au fost concepute astfel încât să poată fi utilizate la discipline de specialitate de la programele de licență și masterat, precum și în cadrul unor viitoare colaborări prin programe de specializare și perfecționare adresate companiilor interesate” – prof.univ.dr.ing. Vasile-Ion Manta, Decanul Facultății de Automatică și Calculatoare. 

 

BorgWarner Inc. (NYSE: BWA) este un lider global de produse în soluții tehnologice curate și eficiente pentru vehicule pe combustie, hibride și electrice. Bazându-se pe expertiza sa în materie de echipamente originale, BorgWarner aduce soluții pentru produse și servicii pe piața mondială a pieselor de schimb. Prin facilitățile de producție și tehnice aflate în 93de locații în 22 de țări, compania are aproximativ 49.000 de angajați la nivel mondial. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați borgwarner.com.

Fundația Comunitară Iași își propune să aducă împreună oamenii care mișcă lucrurile și lucrurile care merită mișcate, spre beneficiul întregii comunități, pentru transformarea Iașului într-un oraș în care să fim mândri că locuim. Scopul Fundației Comunitare Iași este construirea într-o manieră durabilă a unui viitor mai bun al Iașului și întregii regiuni, prin încurajarea bucuriei actului de a dona.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută