Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/09/2022
Eat & Drink / Drink Lifestyle

Obrazul subțire cu rosé se ține

Horia Ghibuțiu De Horia Ghibuțiu
Comentarii Obrazul subțire cu rosé se ține Share Obrazul subțire cu rosé se ține
rosé


Am avut ocazia de a petrece un weekend precum bogații și m-am răsfățat cu un vin spumant fructat, ideal pentru a fi servit ca aperitiv.

Nu vreau să fiu bogat, dar mi-ar plăcea să trăiesc ca un om bogat. Mă urmărește adesea butada pe care mi-a spus-o un vechi prieten de nădejde și de pahar, la ceas de seară, când crepusculul transformă în caleidoscop fiecare recipient din cristal pe care-l ridici cu văditul scop de a-l goli, spre încântare și răsfăț gustativ.

Și iată că viața, scuze pentru alunecarea într-o predispoziție spre filosofie de pahar, mi-a oferit oportunitatea de a trăi ca un bogat chiar în orașul meu – o ședere la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, alături de un prieten, aflat cu treburi prin Capitală. Așa am descoperit farmecul de a te caza într-o Executive Grand Room, o încăpere imensă, unde am fost întâmpinați, printre altele, cu un cozonăcel care făcea față cu brio unei prezentări fine dining, ba și de un răsfăț numit Callebaut, Finest Belgian Chocolate 811.

Am să trec repede peste confortul rafinat și peste faptul că te obișnuiești foarte repede cu traiul bun, căpătând sentimentul acela de plăcută ușurătate de care vorbește și cântecul – Easy Like Sunday Morning. Și vom urca împreună un etaj, fiindcă am dormit la nivelul 7, pentru a ajunge la spațiul șic, nici nu știam că există!, unde am fost îndemnați astfel: Feel the Luxury in the Executive Lounge located on the 8th floor.

Ei bine, prieteni, admit nespășit că aproape am petrecut, cel puțin așa a părut din momentul în care am făcut cunoștință cu o frapieră doldora de gheață și nu numai, mai mult timp la Executive Lounge decât în Executive Grand Room. Acolo, între orele 17.30 și 19.30, am cinat splendid, sub genericul Chef choice evening Hors d’oeuvre. Iar între orele 17.30 și 21.30, amatori de trai neneacă la acest Lounge, am beneficiat de Open bar with beer, wine & sparkling wine.

Rose

În frapiera deja menționată se găseau două sticle cu un design elegant – una de Flûte Millesimato, care prezenta o savuroasă aromă, deosebit de plăcută, cu note de mere și pere, și una de Flûte en Rose, având un parfum floral intens, paradoxal, în același timp delicat.

Note de trandafiri și indicii de gumă de mestecat îți împodobeau cerul gurii ca de Crăciun. Vinul spumant Flûte en Rose e produs din struguri roșii specifici regiunii Veneto și, în pofida faptului că eram într-un loc foarte scump, e accesibil oricărui buzunar mai relaxat.

Practic, rose-ul pe care l-am savurat la Executive Lounge m-a făcut să înțeleg un adevăr banal: că nu-i musai ca lucrurile bune în viață să coste o avere. Uneori, e nevoie doar de un vin spumant italian ca să-ți fie bine. Și de care să-ți amintești cu plăcere, ca de citatul motivațional de pe Instagram: trăiește-ți fiecare zi ca pe cel mai recent pahar de rosé pe care l-ai băut.

Text de Horia Ghibuțiu

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.