Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/09/2022
Lifestyle

Locuri numai bune de picnic în București

Mădălina Lefter De Mădălina Lefter
Comentarii Locuri numai bune de picnic în București Share Locuri numai bune de picnic în București


Bucureștijunglă urbană, trafic, agitație, betoane, diversitate. Cam așa ar putea fi descrisă de majoritatea bucureștenilor metropola în care trăiesc. Dincolo de urbanizarea care, pe alocuri, a atins cote maxime, orașul se bucură și de numeroase parcuri și locuri de recreere, departe de haos și aproape de natură, simplitate, pace. Și pentru că weekendurile de început de toamnă sunt încă acordate petrecerii timpului afară, în căutare de activități recreative, ce-ar putea fi mai fain decât un coș cu bunătăți, o pătură, câțiva prieteni de calitate și un loc numai bun (la umbră) de contemplat, admirat și relaxat?

Parcul Tineretului | Sector 4

Locuri numai bune de picnic în București

Situat în Sectorul 4, la nu foarte mare distanță de Piața Unirii, Parcul Tineretului este unul dintre cele mai mari parcuri din București, dispunând de numeroase zone de verdeață, lac și, nu în ultimul rând, numeroase atracții – Roata Panoramică, tiroliană, numeroase carusele, magazine, Palatul Național al Copiilor, Cafeneaua Actorilor etc. Dincolo de acestea, cea mai frumoasă parte a parcului se află undeva mai departe de aglomerație, unde dealurile de pe care poți admira unul dintre cele mai frumoase apusuri cu acces la lac sunt perfecte pentru un picnic relaxant între prieteni.

Lacul Morii | Sector 6

Locuri numai bune de picnic în București

Lacul Morii este un lac de acumulare de pe râul Dâmbovița, fiind cel mai mare de acest tip din București. Odată cu începutul acestei veri a fost inaugurat și noul dig al lacului, acum sub o altă formă – modernizat și amenajat, numai bun pentru plimbări nocturne lungi. Lacul Morii este cunoscut în principal ca unul dintre cele mai frumoase locuri din București pentru a privi apusul, fiind ideal pentru câteva ore de relaxare pe marginea lui. Astfel, dacă preferi o atmosferă mai intimă, locul perfect de picnic se află undeva pe insuliță, între copaci, aproape de apă și departe de haosul urban și oameni.

Parcul IOR | Sector 3

Locuri numai bune de picnic în București

Fie că locuiești în Dristor, Titan sau, pur și simplu, ai venit câteva ore în mall, nu rata să iei cu tine o pătură, un hamac și ceva bun de mâncare (+ pâine pentru rățuște), pentru câteva momente de relaxare chiar în mijlocul naturii. Pe lângă numeroasele locuri unde poți să te întinzi la umbră, pe lacul despărțit de podul Liviu Rebreanu există și cinci insulițe intime, unde te poți retrage departe de ceilalți oameni, cu o mică boxă și câteva gustări. PS: Dacă vrei să experimentezi ceva nou, poți să închiriezi o hidrobicicletă, să te ascunzi la umbra unei salcii, să staționezi și să te bucuri de un mic picnic „acvatic”.

Parcul Tei | Sector 2

Locuri numai bune de picnic în București

Având o suprafață de aproximativ șapte hectare, Parcul Tei este locul perfect pentru persoanele care preferă un cadru ceva mai retras, intim, chiar lângă lac și Roata Panoramică. Poziționarea parcului a fost gândită pe malul lacului Tei încă din anii 90, lacul fiind unul antropic, amenajat pe râul Colentina. Astfel, dacă ajungi din întâmplare în sectorul 2, pontonul este un spot numai bun de admirat apusul, cerul, sunetul apei și de savurat ceva bun. În plus, pe lângă priveliștea minunată de la apus, îți poți face și câteva poze lângă caruselul din parc, care este cu siguranță una dintre principalele atracții ale locului.

NOTĂ: Există și prin împrejurimile Capitalei numeroase locuri ideale de picnic, relaxare și contemplare. Lacul și pădurea Cernica, parcul de la Palatul Mogoșoaia, Comana, lacul Snagov sau lacul Mihăilești sunt doar câteva dintre opțiunile potrivite pentru persoanele care dispun de mașină.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.