Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/09/2022
Lifestyle

Curs de vorbire gestuală la Teatrul German de Stat Timișoara

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Curs de vorbire gestuală la Teatrul German de Stat Timișoara Share Curs de vorbire gestuală la Teatrul German de Stat Timișoara


În perioada 1 și 16 septembrie, cei 27 de actori și actrițe ai Teatrului German de Stat Timișoara participă la un curs de formare vocală și de vorbire desfășurat pe perioada a două săptămâni. Cursul este condus și conceput de Tim Schüler, cercetător lingvistic, profesor de logopedie la renumita Academie de Artele Spectacolului „Ernst Busch” din Berlin și antrenor de logopedie liber profesionist.

Curs de vorbire gestuală la Teatrul German de Stat Timișoara

Tim Schüler este invitat regulat în România din 2015 și a supravegheat în repetate rânduri procesele de repetiție la Secția Germană a Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu. „Este o mare plăcere pentru mine să mă aflu anul acesta la Timișoara.”, declară el. Până în prezent, Tim Schüler a însoțit diferite procese de repetiție în colaborare cu regizori precum Alexander Riemenschneider, Armin Petras sau Herbert Fritsch. A predat, de asemenea, la diferite școli de teatru, cum ar fi Seminarul Max Reinhardt din Viena și Facultatea de Muzică și Teatru Felix Mendelssohn Bartholdy din Leipzig.

Curs de vorbire gestuală la Teatrul German de Stat Timișoara

Pregătirea vocii se bazează pe metoda „vorbirii gestuale”, dezvoltată la Academia de Artă Dramatică Ernst Busch. Dimineața, actorii fac exerciții corporale și vocale în grup. După-amiaza, ei transferă ceea ce au experimentat în lucrul individual cu textul care va fi recitat mai târziu pe scenă. Scopul este ca ei să vorbească cu tot corpul. Vocea este extensia corpului cu care acționează.

În cadrul lucrului cu textul, aspectele învățate în exerciții sunt aplicate la vorbirea textului. Textele străine nu trebuie doar recitate, ci trebuie gândite în momentul respectiv și trăite senzorial. Tim Schüler: „Impresia schimbă gândirea actorilor. Gândul schimbă corpul. Astfel, vocea și expresia actorilor sună diferit.”

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută