Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/09/2022
Evenimente

BucurEȘTI aLIVE – Săptămâna 5 – 11 septembrie

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii BucurEȘTI aLIVE – Săptămâna 5 – 11 septembrie Share BucurEȘTI aLIVE – Săptămâna 5 – 11 septembrie
Bucuresti aLive


BucurEȘTI aLIVE – Săptămâna 5 – 11 septembrie

Stand-Up Lechaim! –  Teatrul Evreiesc de Stat

Vineri, 9 septembrie. De la ora 19:00 ne vedem la Casa Filipescu-Cesianu la Stand-up Lechaim!, un concert spectacol special, oferit de Maia Morgenstern, Mihai Ciucă, Dorina Păunescu, Mirela Nicolau și Andrei Miercure, acompaniați de orchestra Teatrului Evreiesc de Stat, care vrea să ne amintească de diversitatea culturală pe care am moștenit-o și frumusețea ei pentru care merită prețuită. Într-o notă plină de optimism și voie bună, Stand-up Lechaim! adună o serie de cântece folclorice evreiești care fuzionează perfect cu muzica tradiționala românească, un mix plin de veselie și bucurie. De la Klezmer, oraţii de nuntă, cântece de leagăn, de joc, de dragoste, de petrecere, la cântece lăutărești sau satirice, Maia Morgenstern ne oferă o vastă paletă interpretativă. Regia spectacolului îi aparține. Cu participarea TES ORCHESTRA: Bogdan Lifșin (Clape, acordeon), Rodica Gancea (vioară), Feras Sarmini (vioară), Sergiu Marin (violoncel), Mihai Pintenaru (clarinet). Bilete: AICI 

Mașinăria – coproducție a Teatrului Național București & Asociația CREAS

BucurEȘTI aLIVE – Săptămâna 5 – 11 septembrie

Sâmbătă, 10 septembrie, de la 19:30, la Teatrul Național Bucureșți, avem parte de un spectacol în regia lui Alexander Hausvater, ce are la bază piesa Mașina de calcul de Elmer Rice, scrisă în 1923 și mult apreciată de critici, Mașinăria. Bilete: AICI 
Prezentat drept un musical „noir”, incitant și comic, Mașinăria  ne vorbește despre prețul sufletului omenesc, poveste susținută de partitura obsedantă a lui Joshua Schmidt, cu influențe gospel, operă, jazz și rock and roll.  O satiră ce ne plasează în epoca mașinăriilor care au inrobit ființele umane, urmărind cazul Domnului Zero, un contabil anost a cărui muncă nu mai este folositoare societății în lumina noilor invenții. Scenariul prezintă viața, strania moarte și apoi viața de după moarte a contabilului.

Privește înapoi cu mânie – Teatrul În Culise

BucurEȘTI aLIVE – Săptămâna 5 – 11 septembrie

Duminică, 11 septembrie, de la ora 20:00, la Teatrul În Culise se joacă Privește înapoi cu mânie. Bilete: AICI
Un spectacol realist, o dramă a unei iubiri care, deși la un anumit moment a însumat tot ce era nevoie, s-a tranformat de-a lungul timpului într-o relație de dependență, o căsnicie toxică aflată într-un punct critic în care, inevitabil, a intervenit și o a treia persoană. Nemulțumiți de prezentul plin de erori, cu perspective de viitor marcate de incertitudine, cei doi privesc plini de resentimente și frustrări spre trecut, căutând un vinovat. Privește înapoi cu mânie l-a făcut cunoscut pe John Osborne ca dramaturg, aducându-i numeroase premii. Scenariul are accente autobiografice întrucât Osborne s-a inspirat chiar din propria sa căsnicie eșuată cu Pamela Lane, fiind unul dintre primele exemple de kitchen sink drama din teatru.
Regia îi aparține lui Alex Vlad.

Om la lună – Expirat Halele Carol

BucurEȘTI aLIVE – Săptămâna 5 – 11 septembrie

Duminică 11 septembrie, în cadrul evenimentului Nu Stau Acasă 2 (disability friendly), pe lângă VUNK și Adame Wolf, pe scenă vor urca interpreții Om la lună, accesul publicului fiind posibil începând cu orele 15:00. Bilete: AICI.
După o vară plină de concerte, în care trupa a lansat cel de-al treilea album, a susținut un turneu de promovare și a fost prezentă la numeroase festivaluri, începem toamna cu un nou concert marca Om la lună. Trupa a început să-și consolideze statutul din mai 2018 ca proiect de rough acoustic poetry al lui Doru Pușcașu, un stil sesibil și sicer în care chitara sau pianul completau versurile pline de substraturi. În toamna lui 2019, lui Doru i s-au alăturat Dragoș Strat, Cătălin Constantin și Adrian Maraloiu, Om la lună devenind astfel full band, cu apariții live tot mai dese.

PARTICIPAREA ESTE GRATUITĂ PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI ȘI PENTRU ÎNSOȚITORII ACESTORA, fiind necesară înscrierea prin intermediul următorului formular: AICI.

Delia Mitrache

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută