Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/08/2022
Zile si Nopti

Entertainment-ul în viața cotidiană

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Entertainment-ul în viața cotidiană Share Entertainment-ul în viața cotidiană
clapart


Imaginați-vă că trăiți într-o lume în care nu există niciun fel de divertisment: fără filme, muzică, artă și, cu siguranță, fără hobby-uri pe care să le încercați.

O viață fără divertisment ar fi plictisitoare, deprimantă și caracterizată printr-o concentrare monotonă asupra îndeplinirii responsabilităților exact ca o un mic robot. Ar fi trist, nu?!

Pentru că divertismentul este ceea ce ne dă ocazia să facem o pauză de la monotonia vieții de zi cu zi și să împărtășim o experiență plăcută unii cu alții. Dacă fericirea îmbunătățește sănătatea și starea de bine, divertismentul este una dintre modalitățile principale de a obține fericire. De aceea, industria divertismentului este evaluată la sute de miliarde de dolari anual.

Cu toate acestea, din păcate, sectorul divertismentului se confruntă cu o serie de provocări semnificative ca rezultat direct al naturii mai competitive a acestui domeniu.

Așa cum este cazul într-un număr mare de alte domenii de activitate, dificultățile cu care se confruntă artiștii în zilele noastre sunt rezultatul sistemelor și ecosistemelor care au fost stabilite cu multe decenii în urmă și s-au solidificat în cele din urmă în norme societale.

În primul rând, să ne imaginăm o tânără artistă, de exemplu.

Când vine vorba de videoclipuri pe internet, melodiile unice ale tinerei noastre artiste nu reușesc să atragă atenția, deoarece platformele își schimbă mereu algoritmul pentru a găsi conținut nou. Drept urmare, ea nu primește suma de bani cuvenită pentru videoclipurile ei.
Încălcarea drepturilor de autor în industria muzicală este o altă problemă comună care afectează serviciile de streaming (cum ar fi Spotify, Napster și Pandora).

Dacă finanțarea este o posibilitate, de multe ori vine cu anumite contracte extrem de stricte pe o perioadă foarte lungă de timp. În aceste situații, artistul are foarte puțină putere de negociere și trebuie să fie dispus să renunțe la o mare parte din drepturile lui de autor (în multe cazuri, artistul primește doar 20% sau mai puțin).

Tânăra artistă din exemplul nostru ar putea trimite un demo unei case de discuri. Dar nu este atât de ușor pe cât pare. Demo-urile, sunt o tehnică frecventă de căutare a talentelor însă din păcate nu ajung întotdeauna la persoanele care sunt în măsură să determine dacă vor investi sau nu în acel proiect.

Deci, întrebarea principală este: Cum vom rezolva aceste probleme? Care este soluția?

Cel mai ușor răspuns este: descentralizare!

O industrie a divertismentului transparentă și motivată financiar este scopul final. O platformă unică în care artiștii pot strânge finanțare pentru proiectele lor, pot obține feedback în timp real, pot lansa materiale, își pot promova munca la scară globală, pot interacționa cu fanii lor și pot genera bani. Și vestea bună este că există o astfel de platformă: CLAPART!
Misiunea CLAPART este de a stabili o piață de evaluare și redevențe pentru artă, imparțială și lichidă; un loc în care iubitorii frumosului și creatorii pot comunica între ei, pot deveni parteneri de business și pot culege împreună beneficiile.

Pentru mai multe informații despre proiectul românesc inovator CLAPART, accesați website-ul www.clapart.com

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută