Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/08/2022
Eat & Drink Lifestyle

Cele mai verzi grădini sau cum să fugi de soare…

Mădălina Lefter De Mădălina Lefter
Comentarii Cele mai verzi grădini sau cum să fugi de soare… Share Cele mai verzi grădini sau cum să fugi de soare…


Pentru că oficial, temperaturile de afară au devenit puțin cam neprietenoase pe alocuri, pe to do list-ul bucureștenilor atunci când vine vorba despre planuri de weekend ar trebui incluse și cele mai verzi grădini din Capitală. Iar dacă umbra se îmbină cu vibe-ul relaxat și mâncarea bună, atunci cred că tocmai ți-ai găsit locul ideal pentru zilele toride de vară.

 Suento

Strada Toamnei 101

Suento este genul de loc care te duce instant cu gândul la grădina de vară a unui prieten drag, pe care nu l-ai mai văzut de mult și cu care de abia aștepți să te întinzi la povești, alături de un cocktail rece. Grădina este o oază de liniște în mijlocul aglomerației și o gură de aer proaspăt de care avem toți nevoie după o săptămână obositoare.

Cele mai verzi grădini sau cum să fugi de soare…

În ceea ce privește decorul, Suento este special tocmai prin simplitatea sa – elementul cheie al grădinii este cu siguranță natura, de la tufișuri și copaci umbroși, până la trandafiri care au prins viață pe zidurile terasei. Când vine vorba despre mâncare, pe timp de vară, meniul este orientat către zona mediteraneeană, care merge întotdeauna perfect cu specialitatea casei, ginul.

Sera Eden

Strada C. A. Rosetti 37

Sera Eden este cu totul specială, pentru că dincolo de fosta seră transformată într-un loc cool și plin de viață, grădina-seră readuce în funcțiune Casa Brătienilor, fiind astfel un loc cu o puternică încărcătură istorică. Pentru fanii care obișnuiau să frecventeze Eden, terasa face cu siguranță parte din film – un spațiu super fain, cu o atmosferă relaxată și oameni boemi.

Cele mai verzi grădini sau cum să fugi de soare…

Curtea este plină de verdeață, iar culoarea care domină este fără doar și poate verdele – de la copaci impunători la tufișuri și plante, până la bambus, care crește în mod natural. Nuanțele predominante de verde sunt completate de piese de mobilier confecționate din lemn, sticlă și obiecte metalice, transformând grădina într-un mare hub urban creativ.

Café Verona

Strada Pictor Arthur Verona 13-15

Dacă ești fan Cărturești și dacă ai ajuns pe la cel de pe Bulevardul Magheru, este imposibil să nu fi văzut terasa din spate. Aproape de Romană, una dintre cele mai vii și frumoase zone ale Capitalei, vizavi de cinematograful Patria, chiar în spatele librăriei, după ce intri pe o alee îngustă și continui să mergi, vei descoperi una dintre cele mai răcoroase și intime grădini de vară din centru.

Cele mai verzi grădini sau cum să fugi de soare…

Grădina este înconjurată de multă verdeață, plante, ghirlande de luminițe și este învăluită într-o atmosferă chill, numai bună de evadat câteva ore alături de cei mai dragi oameni. Meniul este unul diversificat, menit să mulțumească toate gusturile, iar dacă ai puțin noroc, poți nimeri chiar în mijlocul unor evenimente culturale interesante.

Infinitea

Strada Doctor Grigore Romniceanu 7

Infinitea sau una dintre cele mai boeme grădini din Capitală. Situată în cartierul Cotroceni, într-o zonă cu străzi înguste și clădiri de epocă, ceainăria este învăluită într-o atmosferă misterioasă, parcă ruptă din basme. Piesele de mobilier antice, recondiționate pe alocuri, completează perfect întregul design retro, creând un spațiu perfect destinat reveriei și momentelor de relaxare.

Cele mai verzi grădini sau cum să fugi de soare…

Dincolo de cadrul intim pe care ți-l conferă grădina, arhitectura clădirii, diversele specii de plante și vibe-ul general al locului te teleportează instant în mijlocul unei seri de vară interbelică, acompaniat de ritmul melodiilor jazz de pe fundal. La generoasa gamă de ceaiuri pe care cei de la Infinitea o pun la dispoziție, aici te poți delecta și cu diferite dulcețuri, fresh-uri sau prăjituri gustoase homemade.

Text de Mădălina Lefter

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută