Meniu Zile și Nopți

Artă & Cultură

Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/08/2022
Evenimente Artă & Cultură / Teatru

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 1 – 7 august

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 1 – 7 august Share BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 1 – 7 august
Bucuresti aLive


Seara filmului internaţional | Grădina cu Filme

Joi, 4 august, de la ora 21:00, la Grădina cu Filme, se desfășoară Seara filmului internaţional, cu proiecția The way back (2020). Jack Cunningham, din motive neștiute de nimeni, îți abandonează viața promițătoare, a unui baschetbalist de succes, cu o bursă universitară. Acum, este blocat la un loc de muncă nesemnificativ și se îneacă în alcool, lucru care-l va costa mariajul și orice speranță pentru o viață mai bună. Când i se cere să antreneze echipa de baschet de la fosta lui școală, care nu se mai bucură de glorie, Jack acceptă reticent. Însă, văzându-i pe cei tineri cum încep să iubească jocul, să lucreze ca o echipă și să câștige, începe să arunce o privire asupra trecutului său. Din distribuție fac parte: Ben Affleck, Al Madrigal și Janina Gavankar. Bilet: 15 lei (eventbook.ro).

Hotel Meduza | Teatrul Roșu

Nu-i nimic mai ironic decât să faci numai alegeri greșite atunci când Dumnezeu îți pune totul pe tavă, iar la Hotel Meduza, pare o întâmplare la ordinea zilei. Rămâne de văzut, vineri, 5 august, de la ora 19:00, la Teatrul Roșu. Leo și Amalia, acel cuplu „modern”, în care soția face toți banii, pleacă în vacanță la mare pentru a sărbători 5 ani de mariaj. Fericitul eveniment din viața lor este curând perturbat de apariția lui Eusebiu, fostul soț, un urmăritor veritabil, obsedat și foarte determinat să o recucerească. Ca să fie mai stânjenitor, intră în scenă și Lili, amica lui Leo, cuminte și discretă până la primul pahar. Distribuție: Livia Taloi, Adelina Mihalcea, Alin Brancu și Pavel Bârsan. Bilet: 43 lei (bilete.ro).

The Lincoln Dress | Unteatru

Vineri, 5 august, de la ora 21:00, la Unteatru urmărim spectacolul The Lincoln Dress, text și regie John P. McEneny.

Și iată-ne în 1931, în Albany, statul New York, un moment în care patru oameni, împinși de dorința de a scăpa de sărăcie, pun la cale un plan pentru a fura rochia purtată de Clara Harris în seara asasinării lui Abraham Lincoln în loja de teatru. Rochia, pătată de sânge, urmează să fie vândută la un preț care i-ar scoate din sărăcie, iar Donal, un veteran din primul război mondial, împreună cu Chick, prietenul său fragil psihic, o prostituată la vârsta a doua, Edith și fratele ei promiscuu Mickey, fac tot ce le stă în puțiință pentru a pune mână pe relicva care îi va bântui în mod ireversibil. Distribuție:  Eduard Buhac, Vasile Flutur, Annie Montgomery și Aaron Novak. Bilet: 60 lei (eventbook.ro).

Sound Affairs | Grădina cu Filme

Încheiem săptămâna într-o atmosferă muzicală, duminică, 7 august, de la ora 20:30, la Grădina cu Filme, cu Sound Affairs, un proiect muzical imaginat de interpreta Ruxandra Zamfir împreună cu chitaristul Sorin Romanescu. Cei doi ne propun o călătorie prin istoria fascinantă a muzicii secolului XX, de la blues și jazz swing, până la funk. Programul lor eclectic conține, astfel, cântece jazz standard ca „So in Love” (Cole Porter, 1948), compoziții pop cu influențe jazz ca „My Valentine” (Paul Mccartney, 2012) sau compoziții originale ca „Dissipatin’” (Mihai Iordache, 2005). Bilet: 60 lei (eventbook.ro).

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.