Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/07/2022
Vacanta pe Litoral

5 locuri deosebite de camping / glamping de pe litoralul românesc

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 5 locuri deosebite de camping / glamping de pe litoralul românesc Share 5 locuri deosebite de camping / glamping de pe litoralul românesc
camping glamping


Dacă până acum ai mers la mare doar la hotel sau la pensiune, poate e cazul să încerci și altceva. De exemplu, poți să vezi cum e cu cortul pe litoralul românesc. Poate te gândești deja că e o idee rea, dar campingurile din lista de mai jos, care dispun de toate facilitățile necesare pentru a avea parte de un sejur memorabil, te vor convinge de contrariu. De asemenea, în ultimii ani au început să apară pe litoral și glampinguri, care, pentru cei care nu știu, sunt campinguri mai luxoase, unde nu e nevoie să vii cu cortul de acasă, pentru că ai la fața locului un cort imens, dotat cu tot ce trebuie, de la pat dublu până la aer condiționat. 

camping glamping

Sandalandala (Vama Veche)

Sandalandala împlinește deja 8 ani de când a revoluționat mersul cu cortul în Vamă. Proiectul s-a născut dintr-o idee despre spiritul Vămii și a luat locul unui teren viran denivelat, care mustea de gunoaie prinse în ciulini. După amenajare a rezultat un adevărat paradis pentru cei cărora la place la mare cu cortul. Practic, Sandalandala e mică oază unde poți să închiriezi un cort deja instalat sau poți să vii cu el de acasă. Ai restaurant cu mâncare foarte bună, băi și dușuri curate, dar și concerte, festivaluri de film și alte evenimente. E un loc care a strâns în jurul său o comunitate frumoasă și care și-a pus amprenta pe Vama Veche într-un sens cât se poate de bun. Nu e doar un loc care-ți va rămâne în suflet, ci în unele cazuri chiar pe piele, pentru că unii dintre clienți și-au tatuat logo-ul campingului, iar acum au cazarea asigurată pe viață la Sandalandala. 

 

camping glamping

Copahavana (Olimp) 

Plaja Copahavana din Olimp, unde se află Hacienda de Mare și restaurantul Carmello, are și o zonă de camping, care anul trecut a fost transformată în „sea village” în colaborare cu festivalul Electric Castle. Asta înseamnă că găsești aici, pe lângă spațiu de camping, și căsuțe de lemn cu paturi, care funcționează întocmai ca niște corturi de lemn. De asemenea, există un beach bar care să-ți facă șederea la plajă cât mai plăcută. 

camping glamping

Teepee Corbu (Corbu)

Deschis anul trecut, Teepee Corbu este un camping & glamping în stilul Amerindian. Asta înseamnă că este și singurul loc de pe litoralul românesc unde te poți caza la un cort ca în America de Nord înainte de colonizare. Mă rog, nu chiar, pentru că în corturile de aici ai și electricitate, ventilatoare, pat, frigider etc. Plaja sălbatică e la o aruncătură de băț și, în plus, aici se mai organizează și evenimente cum ar fi un omagiu pentru ce a fost Cenaclul Flacăra, cu concerte și recitaluri de poezie sau dialoguri cu artiștii.  

 

camping glamping

Colonia – Butoaie (Mamaia-Sat)

Un alt tip de camping inedit este și Colonia La Butoaie, unde, ai ghicit, te poți caza în niște butoaie imense, chiar pe plajă. Ce poate fi mai memorabil? Colonia – Butoaie se află în nordul stațiunii Mamaia, în Tabăra Năvodari, la 70 m de plajă. Amenajate în scop turistic și pentru relaxare, butoaiele de stejar sunt amplasate într-o zonă verde, cu hamace și summer lounge. Mai trebuie menționat că în butoaie există paturi, prize și lumină. De asemenea, în prețul pentru cazarea într-un butoi e inclus și prețul pentru două șezlonguri pe plaja privată, pe toată durata sejurului. 

 

camping glamping

Luna Glamping (Tuzla)

În Tuzla există Luna Glamping, care pune la dispoziția cinci corturi amenajate confortabil și cu spațiul perfect în care te poți reconecta cu natura. Se află la doar 1 km de plaja Cochilia, iar printre facilități se numără: băi individuale dotate cu duș, toaletă, chiuvetă; prosoape, uscător de păr, cosmetice individuale, loc de luat masa pe terasă, loc de încărcare pentru electronice și wifi. În fiecare seară se face foc de tabără, iar ocazional se țin și concerte acustice. Îi găsești și pe Booking.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută