Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/06/2022
Lifestyle / Destinații turistice

Unde mergem la baie vara aceasta în Sibiu și împrejurimi

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Unde mergem la baie vara aceasta în Sibiu și împrejurimi Share Unde mergem la baie vara aceasta în Sibiu și împrejurimi


Dacă nu ai timp sau resurse pentru un concediu la mare sau pur și simplu nu mai ai răbdare până pleci în concediu, poți încerca să te răcorești și să te distrezi la ștrandurile, piscinele sau lacurile din Sibiu și împrejurimi. Opțiunile de bălăceală în această vară sunt numeroase și diverse, așa că facem o trecere în revistă a celor mai atractive dintre ele, adevărate oaze de bucurie și relaxare, la doi pași sau la câțiva kilometri de centrul Sibiului.

 

Cel mai apropiat loc de centrul vechi al orașului unde te poți bucura de o baie în orice moment al zilei e Baia Populară, o bijuterie arhitecturală a Sibiului istoric ascunsă într-o curte interioară pe strada Andrei Șaguna la numărul 2, transformată recent într-o oază de relaxare pentru sibieni și turiști. Nici bine nu te desprinzi de pietonala Bălcescu încinsă și plină de oameni și în cinci minute poți fi deja în costum de baie, înotând într-o piscină complet refăcută și modernizată, cu o lungime de 22 metri și o lățime de 7 metri. Complexul mai include și alte facilități, precum trei saune moderne, o sală de fitness și o terasă panoramică. Cu o istorie de peste 100 de ani, Baia Populară Sibiu e una dintre cele mai bune opțiuni atunci când simți chemarea apei într-o zi toridă de vară. Baia Populară e deschisă de marți până sâmbătă, iar programul și tarifele pot fi consultate pe site-ul baiapopularasibiu.ro.

Unde mergem la baie vara aceasta în Sibiu și împrejurimi

Tot în oraș, de această dată în cartierul Ștrand, poți gusta și mirosi vara la ștrandul Aqua Fun. Dincolo de gardurile care împrejmuiesc ștrandul, se află trei piscine pentru copii și adulți unde te poți bucura de o baie sub cerul liber. Atmosfera e întocmai ca în stațiunile de pe litoral: oameni în șlapi, cu părul ud și cu prosopul pe umeri, tineri făcând salturi în apă sau relaxându-se pe șezlonguri, copii cu gonflabile sau oameni bucurându-se de razele soarelui. Din centru se poate ajunge la ștrand pe jos, în maxim 20 de minute sau cu autobuzul – liniile 1, 10, 11 sau 19. Programul e zilnic, de la 9:00 la 19:00, iar tarifele variază în funcție de zi și intervalul orar, prețurile pornind de la 10 RON și ajungând până la 30 RON. Mai multe detalii pe pagina facebook.com/strandaquafun.

Unde mergem la baie vara aceasta în Sibiu și împrejurimi

O altă opțiune în Sibiu e Lacul Binder din cartierul Țiglari, inaugurat în luna iunie. În interiorul complexului a fost amenajată prima plajă artificială din Sibiu, cu o dimensiune de 1.800 metri pătrați, unde te poți bucura de soare pe șezlong sau poți juca volei cu prietenii pe terenurile special amenajate. Tot aici mai poți testa sporturi nautice care până în prezent nu puteau fi practicate la Sibiu, precum wakeboarding, schi nautic, stand up paddle boarding și canoe. Una dintre cele mai mari atracții din complexul Lacului Binder e locul de joacă gonflabil pe apă pentru copii și părinți. Lacul Binder are toate premisele pentru a deveni locul preferat de cei care-și doresc să petreacă o zi de vară veritabilă, cu soare, nisip și apă. Pentru a ajunge aici există mai multe opțiuni, printre care autobuzele care merg pe traseul 16 și 18 sau bicicletele de închiriat Sibiu Bike City, la intrare existând o stație de închirieri / returnări. Detalii despre program și acces pe laculbinder.ro.

Unde mergem la baie vara aceasta în Sibiu și împrejurimi

În apropiere de Sibiu, pe drumul care merge spre Cisnădioară, se află Versailles weddings and events, care oferă una dintre cele mai frumoase și mai intime piscine din zonă. Aici te poți bucura de o piscină încălzită, plajă, terasă, DJ music, bar și live cooking, ponton și loc de joacă pentru copii. În aer liber, înconjurat de natură și de un peisaj frumos, cu o bucătărie open space, Versailles weddings and events promite o experiență la superlativ. Mai multe detalii la numerele de telefon 0733.947.286 0733.947.287.

Unde mergem la baie vara aceasta în Sibiu și împrejurimi

La 15 km de Sibiu te așteaptă cele 12 lacuri sărate de la Ocna Sibiului, unde poți înota sau face tratament cu nămol. Complexul beneficiază și de plajă cu nisip, dușuri, restaurante și terase, locuri de joacă special amenajate pentru copii, o piscină cu apă sărată pentru copii, piscine cu apă dulce, filigorii, parcări supravegheate. Stațiunea e accesibilă din Sibiu cu mașina, trenul sau bicicleta. Pentru anii următori se intenționează realizarea unei piste de biciclete care să lege Sibiul de Ocna Sibiului. Programul și prețurile sunt disponibile pe lacuriocnasibiului.ro.

 

Text de RĂZVAN SĂDEAN

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută