Meniu Zile și Nopți

Artă & Cultură

Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/06/2022
Artă & Cultură

BucurEȘTI aLIVE | Săptămâna 27 iunie – 3 iulie

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii BucurEȘTI aLIVE | Săptămâna 27 iunie – 3 iulie Share BucurEȘTI aLIVE | Săptămâna 27 iunie – 3 iulie
Bucuresti aLive


Povestirile lui Hoffmann – Bucharest Opera Festival

Joi, 30 iunie, de la ora 19:00, în cadrul Bucharest Opera Festival găzduit de Opera Națională București avem în program un  Povestirile lui Hoffmann de Jacques Offenbach (Teatrul Național de Opera și Balet Oleg Danovski). (Bilete: tickets.operanb.ro)

„Povestirile lui Hoffmann” de Jacques Offenbach, pe libretul lui Jules Barbier are regia artistică, decorurile şi light design semnate de Ştefan Munteanu, costumele de Daniela Vlădescu. Povestirile lui Hoffmann sunt cele trei povești de dragoste excentrice și originale, despre iubiri neîmplinite și zbuciumul care își găsește cel mai bine locul pe foile albe, nescrise încă.

Cancún – Teatrul Nottara

Vineri, 01 iulie, de la 19:30, la Nottara se joacă Cancún. (Bilete: mystage.ro)

Cancún este un joc, un „ce-ar fi dacă?”, un vis sau o dorință, un prilej de a afla mai multe despre oameni, poate oameni dragi. O comedie subtilă a adevărurilor nespuse, a dorințelor intime ascunse. O nouă iubire, un nou început, o speranță, dar pentru cât timp se mai poate schimba ceva?

„«Cancún» este un spectacol despre fragilitatea relațiilor umane. Despre cât de relativă și ambiguă e fericirea în cuplu, în viață în general. Despre frustrări adunate în zeci de ani, care izbucnesc violent în prezentul concret și în lumi imaginare ale psihicului fiecăruia dintre noi. O comedie amară despre descompunerea senzațiilor sufletești cele mai intime, despre cât de sublimă, dar și ridicolă e viața însăși. «Cancún» e despre noi toți, aflați uneori față în față cu noi înșine.”  – Felix Alexa, regizor

Papagalul mut – Istorii aproape adevărate despre un spion aproape uitat – Teatrul Național București

Duminică, 03 iulie, de la ora 19:00, la Teatrul Național București, suntem așteptați la Papagalul mut. (Bilete: mystage.ro)

Papagalul mut - Istorii aproape adevărate despre un spion aproape uitat – Teatrul Național București

Un spectacol cu personaje și fapte istorice reale transpuse într-un univers colorat plin de umor, intrigi politice și amoroase desfășurate la una dintre cele mai extravagante curți imperiale ale lumii. Papagalul mut spune povestea incredibilă, dar reală cele mai enigmatice și fascinante figuri ale secolului al XVIII-lea, spionul travestit Charles d’Eon / Lia de Beaumont.

Spectacolul marchează întoarcerea cineastului Nae Caranfil („Filantropica”, „Asfalt Tango”, „Restul e tăcere”) în teatru, după aproape 30 de ani cu un text propriu.

The Blue Room – Teatrul În Culise

Duminică, 3 iulie, de la ora 20:00, la Teatrul În Culise se joacă celebrul spectacol The Blue Room, în regia lui Cristian Bajora. (Bilete: mystage.ro)

The Blue Room, o comedie psihologic-realistă (18+) despre sex și putere, bazată pe un text cu o poveste cel puțin intrigantă. Mai întâi de toate a fost Reigen, scenariul austriacului Arthur Schnitzler acuzat că ar fi mult prea obscen, scris în 1900, nu a apucat să fie prezentat publicului căci spectacolul a fost anulat chiar în seara premierei de poliția din Viena.

În 1977, David Hare a adaptat textul și l-a transformat în The Blue Room, iar Nicole Kidman și Iain Glen au fost primii actori care s-au aventurat în a juca în acest spectacol. Un spectacol efervescent, captivant, presărat cu momente comice, , ce surprinde exact acea parte a vieții care alimentează existența umană.

Zece scene, zece personaje care întrupează tipologii total diferite fac schimb de parteneri într-un dans al sexului în care diversitatea este cuvântul cheie.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.