Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/04/2022
Viața Orașului / CityZen

”Cum va arăta parcul Sub Arini?” de Tudor Șt. Popa

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii ”Cum va arăta parcul Sub Arini?” de Tudor Șt. Popa Share ”Cum va arăta parcul Sub Arini?” de Tudor Șt. Popa


Aproape de Ziua Pământului, am invitat arhitecți, urbaniști, botaniști, speciliști în amenajarea spațiilor verzi dar și locuitori din zonă pentru a discuta despre viitorul parcului Sub Arini, aflat în etapa de proiectare DALI, în vederea reamenajării. La întâlnire a participat și aparatul din conducerea Primăriei Municipiului Sibiu dar și proiectantul care a prezentat proiectul.

Prin acest proiect, s-a pornit de la ideea reabilitării elementelor existente și punerea în valoare a celor ce nu sunt puse foarte de bine în valoare, dar s-a ajuns să fie propus un „Disnayland cu beculețe”, așa cum a descris proiectul Cristina Voicu, inițiatoarea petiției „Opriți mutilarea Parcului Sub Arini”.

Specialiștii prezenți la dezbatere au criticat, în primul rând, lipsa unui concept unitar al proiectului. Cele trei ore de discuții au dus de mai multe ori la nevoia de a înțelege proiectul prin prisma fluxurilor de circulație care să susțină amplasamentele propuse pentru construcțiile noi, la lipsa unei analize a vecinătăților și activităților desfășurate în jurul parcului care afectează, de asemenea, și interiorul lui dar și la nevoia de a arăta și explica zonele umbrite și însorite ale parcului, corelate cu propunerile din proiect.

A fost prima astfel de discuție pe un subiect ce are nevoie de implicarea specialiștilor din diverse domenii. Și asta pentru că pur și simplu nu ne permitem să lăsăm Primăria să intervină într-un parc de o asemenea valoare, fără să fim 100% convinși de cum vrem să arate parcul Sub Arini.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută