Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/04/2022
Eat & Drink

5 restaurante vegane din București

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 5 restaurante vegane din București Share 5 restaurante vegane din București


De la an la an, ​veganismul a devenit din ce în ce mai popular în România. Din diverse motive, multe la număr, lumea alege să renunțe la carne, iar faptul că românii se înscriu cu brio în acest trend se vede și în deschiderea a tot mai multe restaurante dedicate veganilor. Așadar, dacă te tentează să încerci și tu veganismul, iată o scurtă listă cu câteva opțiuni în acest sens.

Rawdia

Adresa: Puțul lui Zamfir 50-52 | Telefon: 0785.268.659

5 restaurante vegane din București

Așa cum indică și numele, Rawdia este un restaurant vegan și raw vegan. Are o vechime destul de mare în București și datorită acestui lucru a reușit și să adune în jurul său o comunitate mare de oameni care au eliminat produsele animale din viața lor. În același timp, este și magazin, așa că poți să treci pe aici și când vrei să cumperi pentru acasă lapte sau brânzeturi vegane.

Arome

Adresa: Luigi Cazzavillan 25 | Telefon: 0749.109.639

5 restaurante vegane din București

Un alt loc din București renumit printre vegani și vegetarieni este Arome. Are o atmosferă plăcută și o grădină de vară în curtea interioară, care devine foarte frumoasă primăvara. În meniu găsești tot felul de smoothies, burgeri vegani, salate sau wrap-uri, dar și beri artizanale (ca o mențiune aici, Zăganu e singura bere vegană din România).

Sara Green

Adresa: Bulevardul Lascăr Catargiu 43A | Telefon: 031.225.2444

5 restaurante vegane din București

Iată și un local micuț cu feluri de mâncare vegane de tipul fast-food. Această afacere a fost pornită de proprietar cu gândul de a-i oferi fiicei sale cele mai sănătoase, dar și gustoase feluri de mâncare și deserturi pe bază de plante. Aici s-ar face și unii dintre cei mai buni burgeri vegani din oraș, în care carnea este înlocuită de jackfruit sau chiftele din quinoa.

Samsara

Adresa: Calea Floreasca 159-165 | Telefon: 400364964

5 restaurante vegane din București

Bucureștiul a devenit de anul trecut al doilea oraș, după Cluj, în care Samsara a ales să deschidă un nou restaurant. Meniul de aici este vegetarian / vegan. Felurile de mâncare sunt gătite cu multă atenție la ingredientele folosite, utilizându-se doar produse locale și sezoniere, dar se dă o foarte mare importanță și gustului. Oferta de feluri de mâncare este foarte generoasă și găsești până și sushi-ul vegetarian și raw-vegan – o raritate.

Verv.kitchen

Adresa: Italiană 26 | Telefon: 0770.864.532

5 restaurante vegane din București

Verv.Kitchen este un local nou deschis, care se adresează mai ales veganilor din oraș sau celor care-și doresc să mănânce cu adevărat sănătos. În preparatele de aici se folosesc doar ingrediente naturale și organice, iar băuturile din meniu respectă și ele același profil. Micuța grădină de vară din spatele clădirii în care se află restaurantul e foarte frumoasă și are o atmosferă intimă și plăcută, mai ales la apus.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.