Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/03/2022
Viața Orașului / Povești din București

Povești din București | MUGSHOT – mai mult decât o simplă ceașcă de cafea

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii Povești din București | MUGSHOT – mai mult decât o simplă ceașcă de cafea Share Povești din București | MUGSHOT – mai mult decât o simplă ceașcă de cafea


Mugshot este una dintre cele mai noi cafenele din București, dar și una care a reușit într-un timp foarte scurt să devină foarte populară și să strângă în jurul ei o frumoasă comunitate de oameni creativi. De fapt, cam așa a și început povestea acestui loc, cu trei oameni creativi care și-au unit forțele, iar unul dintre ei este Omid Ghannadi – unul dintre cei mai renumiți designeri de interior de la noi, foarte îndrăgit de toți românii pentru lucrurile bune pe care le face la emisiunea „Visuri la cheie” și nu numai. El ne-a răspuns la întrebări și îl poți întâlni și tu dacă mergi să-ți bei cafeaua la Mugshot.

Povești din București | MUGSHOT - mai mult decât o simplă ceașcă de cafea

Cum a apărut Mugshot? Cum ați ajuns la acest concept și cine sunt oamenii din spatele acestui brand? 

Mugshot s-a construit pas cu pas, timp de 4-5 ani. Suntem 3 prieteni asociați, care am crezut într-un concept ce avea să devină în timp ceva special. Am pornit totul de la ideea unei mici cafenele de specialitate din centrul Bucureștiului, apoi am ajuns să cumpărăm un container pe care voiam să îl punem undeva în centru. Am trecut prin multe etape. A venit pandemia și am respirat ușurați, spunând că am avut noroc să nu pornim proiectul în acel moment. Aproape că renunțaserăm la povestea aceasta, dar deep inside știam că într-o zi o să se întâmple. M-am implicat în amenajarea spațiului Dj Superstore, unde am găsit locul potrivit pentru conceptul nostru. Povestea era specială și cartierul este exact ce ne doream. Așa s-a repornit în noi flama și ne-am apucat de treabă. Cred că din povestea asta am învățat că, dacă ai un proiect bun, cu oamenii potriviți lângă tine, îți rămâne doar să cauți locul potrivit la timpul potrivit.

Prin ce se deosebește cafeneaua voastră de altele din oraș?

Fiecare dintre noi are câte o profesie prin prisma căreia se ocupă de această cafenea, pe nișa lui, ca să spun așa. Asta ne ajută să avem perspective diferite, bogate, asupra a ceea ce ar trebui să devină Mugshot. Ideea nu s-a născut pentru bani, ci pentru un produs de calitate și servicii bune. Ne-am dorit să aducem la un loc tot ce am văzut bun în piață, atât în România, cât și în străinătate. Suntem sinceri și recunoaștem că, deși cafeaua este de cea mai bună calitate, pregătită de profesioniști, totuși pe noi ne diferențiază întreaga experiență pe care o oferim la locația noastră. Sunt multe lucruri care ne fac să fim diferiți de celelalte localuri din București, de la produs până la experiența în sine, dar și locul unde suntem situați este tare special. Cred că cel mai potrivit ar fi să vă invit să ne vizitați și să vă convingeți că este un concept unic și diferit față de ce ați mai văzut până acum.

Povești din București | MUGSHOT - mai mult decât o simplă ceașcă de cafea

Ați devenit rapid un loc care nu duce lipsă de clienți și pe o parte din ei i-a fidelizat deja. Cum ați reușit acest lucru?

Eu cred mult în zona în care am deschis cafeneaua. Este cartierul în care locuiesc și îmi place la nebunie. În zona asta locuiesc foarte mulți oameni mișto și ne-am gândit la ei când am deschis localul. La acest cartier minunat se adaugă un produs bun și o experiență plăcută, iar noi exact de asta ne preocupam la Mugshot.

Care a fost cea mai mare provocare de care v-ați lovit?

Proiectul ăsta a fost o provocare de la un bun început. Suntem 3 perfecționiști, încăpățânați și în general buni în ceea ce facem. Spre exemplu, am ales numele Mugshot după 3 denumiri și concepte de branding complet executate pentru fiecare dintre ele. Am avut 2 localuri închiriate, dar nedeschise și avem un container pe care sperăm să îl amenajăm într-o zi, dar care nu a fost utilizat. Cred că o mare provocare a fost să acceptăm că lucrurile se pot perfecționa și, în timp, că este nevoie să avem încredere și curaj și să pornim odată visul acesta al nostru.

Povești din București | MUGSHOT - mai mult decât o simplă ceașcă de cafea

Care este impactul pe care v-ați dori să-l aibă cafeneaua voastră asupra orașului?

Nu știu dacă avem deocamdată o miză pentru oraș în sine, dar mi-ar plăcea să fie un loc care să activeze cartierul. După cum spuneam și mai sus, este o zona efervescentă, plină de oameni interesanți și mi-ar plăcea să cred că acest loc îi poate coagula. Noi vrem să facem o treabă de calitate, iar clienții noștri să se simtă bine, într-o experiența unică, așa cum este și zona unde ne aflăm.

Ce vă place vs. ce nu vă place la cafenelele din București?

Concurența este mare în București. Sunt multe localuri care mai de care mai frumoase, cu produse și servicii bune. Știam că ne băgăm într-un domeniu unde pretențiile sunt mari. Mie îmi este greu să spun ce nu îmi place. Sunt cafenele în București pentru toate gusturile, unele îmi plac, altele nu. Cât timp produsele și serviciile sunt bune, totul este minunat. Noi ne-am băgat în domeniul ăsta pentru că ne place ce vedem în oraș, felul în care sunt diferite cafenele.

Ce vă place vs. ce nu vă place la București?

Îmi place că Bucureștiul este un oraș efervescent pentru Europa. Am impresia că abia acum i-a venit timpul în rândul destinațiilor cool din Europa. Din ce în ce mai mulți oameni vizitează Bucureștiul și sunt plăcut surprinși de ceea ce găsesc. Îmi place cum centrul este mereu viu, îmi place să mă plimb vara și să văd lume la terase, în grădinile caselor, îmi place să văd viața din acest oraș al contrastelor. Ce nu-mi place este lipsa mișcării culturale. Mi se pare că este loc de mai multe activități culturale în București, în mai multe locuri din oraș. Îmi amintesc perioada în care a fost expusă o reproducere a planetei noastre în mijlocul parcului Ioanid. Timp de câteva săptămâni micul parc a fost ca un loc de pelerinaj, totul pentru că în sfârșit se întâmpla ceva în oraș.

Povești din București | MUGSHOT - mai mult decât o simplă ceașcă de cafea

Care e cea mai importantă lecție pe care ați învățat-o din perioada de activitate de până acum?

Să avem curajul și încrederea să ne adaptăm la ceea ce observăm în fiecare zi. Este foarte greu să renunți la ceva ce tu crezi că este bun, că este frumos sau bine pentru afacerea ta, pentru a te adapta la nevoile celor care utilizează în final produsul și spațiul. Încă ne învățăm lecțiile, dar flexibilitatea este foarte importantă.

Ce urmează pentru Mugshot?

Noi deja suntem foarte entuziasmați de ceea ce ni se întâmplă și cred că în următoarea perioadă ne vom concentra pe a consolida poziția noastră actuală, să îmbunătățim serviciile și calitatea produselor și să ne asigurăm că oferim o experiență cel puțin plăcută pentru fiecare client care ne calcă pragul. Apoi, desigur, sper că viitorul ne așteaptă cu multe surprize plăcute, avem multe visuri pentru Mugshot, pentru că a fost creat pentru a fi ceva mai mult decât o simplă ceașcă de cafea.

  • Text de Gruia Dragomir.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută