Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/02/2022
Zile si Nopti

TNRS și FITS lansează un apel pentru pace: ”Fără solidaritate, adevărata libertate nu există”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii TNRS și FITS lansează un apel pentru pace: ”Fără solidaritate, adevărata libertate nu există” Share TNRS și FITS lansează un apel pentru pace: ”Fără solidaritate, adevărata libertate nu există”

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu lansează un mesaj, în contextul situației dramatice din Ucraina.

TNRS și FITS lansează un apel pentru pace, pentru libertate, pentru dreptul natural al omului – fie el copil, femeie, bărbat – la viață și moarte, “în liniștea și pacea Dumnezeului propriei religii”.

“Nimeni și nimic pe acest pământ nu poate să ia libertatea și viața altei ființe. Creația, frumosul și tot ceea ce aduce emoție și miracol în fața lumii trebuie să fie un argument pentru viață și libertate. Haideți să lansăm acest mesaj zilnic, la orele la care jucăm și repetăm, și să transmitem un gând de solidaritate și de încetare a terorii în toate zonele de conflict! Să fim cetățeni ai lumii este o mare responsabilitate! Tot așa cum speranța, iubirea și toleranța trebuie să fie o responsabilitate continuă pentru fiecare dintre noi. Fără solidaritate, adevărata libertate nu există. Nu trebuie să lăsăm puterile trecătoare ale unor dictatori sau ale unor structuri să ne hotărască libertatea de a trăi frumos. Atunci când ne adunăm cu toții energiile pozitive, binecuvântând pe cei care au plecat și încercând să trimitem gândul bun către vii, în mod sigur, Dumnezeu își întoarce privirea spre noi și ne mai dă o șansă. Ajută-ne, deci, Doamne, să redescoperim miracolul vieții și să înțelegem că Binele trebuie să învingă!”, a transmis Constantin Chiriac, președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și director general al Teatrului Național „Radu Stanca”.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută