Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/12/2021
Arhiva Zile si Nopti

A apărut noul număr Zile și Nopți: 196 de pagini Pop Culture

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii A apărut noul număr Zile și Nopți: 196 de pagini Pop Culture Share A apărut noul număr Zile și Nopți: 196 de pagini Pop Culture


Zile și Nopți, ediția decembrie-ianuarie, a ieșit de la tipar, revista fiind tipărită în 196 de pagini, cu subiecte în exclusivitate din muzică, artă, film,  food&drink, lifestyle, fashion, design și arhitectură.

Din cuprinsul revistei vă recomandăm:

Where to BRAȘOV

Perioada sărbătorilor de iarnă aduce un număr mare de turiști din toate colțurile lumii în Brașov. Pentru că ne-am dori ca și noi să avem un ghid complet pentru fiecare activitate gastronomică sau bahică pe care să-l consultăm atunci când suntem în vacanță vă oferim un astfel de material informativ al celor mai bune locuri din Brașov. Vom parcurge toate etapele importante dintr-o zi turistică de la mic dejun și cafea până la cină și cazare. Bun venit la Brașov!

POP-UP STORiEs: YVES SAINT LAURENT, arta unui fashion icon esenţial pentru Pop culture.

În ianuarie se împlinesc 60 de ani de când Yves Saint Laurent şi-a lansat prima colecţie a casei sale de modă – pe care o înfiinţase în 1961 – printr-un statement implicit la adresa fluidităţii genurilor, care a zgâlţâit serios lumea fashion-ului, inspirat fiind în crearea ţinutelor feminine de structura vestimentaţiei bărbăteşti şi de sentimentul de putere care o acompaniază. Blurarea demarcaţiei între moda masculină şi cea feminină avea să rămână din acel moment o temă recurentă a creaţiilor sale dar prin acea prezentare a transmis un puternic semnal că venise timpul pentru o schimbare în industria modei.

La capitolul #MUZICĂAlex Mușat, redactor Zile și Nopți, ne propune 3 albume noi, pop.

Nu numai că 2021 a scos de la naftalină vinyl-ul, format pe care îl dădusem cu toții dispărut, dar a reînviat și albumul ca formă de discurs muzical intenționat și de sine stătător, prezentat nu sub forma unor colecții de piese alese la întâmplare, ci alcătuit coerent, demn să fie consumat cap-coadă. Iată 3 materiale discografice cât se poate de pop, gata să fie savurate departe de device-uri și distrageri cotidiene: Adele – 30, ABBA – Voyage și Coldplay – Music of the Spheres.

Alina Bălan, colaborator Zile și Nopția stat de vorbă cu Adrian Despot, liderul formației Vița de Vie.

„ Undergroundul în sine e un concept care se folosește greșit inclusiv atunci când se pleacă de la premisa că dacă e underground e mișto și dacă e mainstream e nașpa, ceea ce e din nou fals.”

La #ARTIȘTI URBANI, Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți, ni-l prezintă pe Andrei Felea. Andrei are 26 de ani și este artist vizual și muralist. S-a născut în Galați unde a locuit până la terminarea liceului. Inițial s-a îndreptat spre cursurile Facultății de Design de Produs, dar lucrurile au luat o întorsătură neașteptată și a ajuns să urmez studiile de Artă Murală din cadrul Facultății de Arte Decorative și Design din București unde a absolvit masterul. În prezent are un job într-un magazin de artă unde zilnic se intersectează cu oameni mișto și creativi.

„Arta stradală reprezintă o bună oportunitate de a transmite părerile și îndemnurile tale ca artist către societate”.

La capitolul #ARTĂ, Ioan Big, publisher Zile și Nopți, a realizat un interviu exclusiv cu Elena Moșuc, câștigătoare al premiului Oscar della Lirica, cea mai prestigioasă distincţie internațională a muzicii de operă, care i-a confirmat în 2019 statutul de cea mai valoroasă soprană a lumii.

“Dacă mi se dădea ceva ușor, probabil nu creșteam și mă automulțumeam repede”

La capitolul #FILM, vă prezentăm premierele cinematografice ale lunilor decembrie și ianuarie. 

  • Deep Water”, un nou thriller erotic marca Adrian Lyne;
  • Spider-Man: No Way Home”, un păienjeniș de universuri paralele și francize;
  • Titane”, o explorare a identităţii dusă la extrem;
  • Annette”, un musical ieşit din tipare;
  • Ghostbusters: Afterlife”, între un revival al francizei și un exercițiu de nostalgie;
  • The King’s Man: Începutul”… un început imperial;
  • Spencer”, o nouă poveste despre viața Prințesei Diana;
  • Scream” și „The Black Phone”, fiori reci în luna ianuarie în sălile de cinema;
  • Morbius”, antieroul vampir evadat din lumea lui Spider-Man; 

Tot la capitolul film avem un supliment de 16 pagini dedicat musicalului „Poveste din Cartierul de Vest”, supliment care cuprinde și un interviu exclusiv cu Rita Moreno.

Pentru rolul Anitei din musicalul clasic „West Side Story” din 1961, Rita Moreno a câștigat premiul Oscar. Acum, ea revine în noua versiune regizată de Steven Spielberg și este mai vivace ca oricând.

Tot aici, Ioan Big ni-l prezintă pe sobrul, sumbrul şi spectaculosul Steven Spielberg, regizorul filmului „West Side Story”.

La Capitolul #CULINARiA, Mădălina Santachef și owner al restaurantului Szikra din Sfântu-Gheorghe ne vorbește despre încercările anului 2021.

„Am parcurs multe drumuri grele, am pierdut oameni dragi, am pierdut confort și obișnuințe, însă iată-ne încă împreună, pregătiți pentru un nou capitol, despre care toți sperăm să fie mai bun”.

Deoarece urmează luni în care sala boeuf va trona pe mesele românilor, Horia Ghibuțiu, contributor Zile și Nopți, a apelat la un analist culinar, Ciprian Muntele, să ne spună care-i treaba cu acest popular fel de mâncare.

Ștefan Chirițescpublicitar și contributor Zile și Nopți, are o întrebare (aproape) existențială: Ce facem de Revelion?

„O întrebare care declanșează certuri în gașca de prieteni, certuri în familie, gru-puri de discuții pe whatsapp mai dihai decât alea de părinți care se ceartă pe fondul clasei și ce îi luăm lui doamna”.

Cosmin Dragomir, antropolog culinar și contributor Zile și Nopți, ne vorbește despre Jack și ciorba de fasole:

„Șase ciorbe cunosc pe lume ar putea fi titlul unui imn al gastronomiei românești în comunism. Din păcate, ar putea să fi rămas neschimbat și în prezent, că nu s-au bulucit restaurantele să schimbe prea multe prin meniuri”

La rubrica de #FASHIONAlin Gălățescu ne prezintă moda românească între 21 și 22 și ne prezintă un foto-editorial. În minunata incintă a Muzeului Ţăranului Român, sălile centrale, proaspăt şi excelent renovate, a avut loc, în premieră absolută, şedinţa foto de creaţie pentru cel mai recent Fashion Arty Edito, cu tema de stringentă actualitate: „Nei-Multi-Culturalism”.

Ioan Bigpublisher Zile și Nopți, a stat de vorbă cu David Sandu, pionier al bijuteriei de autor în România, designer, galerist și pedagog, fondatorul primei școli dedicate designului de bijuterie contemporană, Assamblage.

La #ARHITECTURĂ, arhitect Ioana Aldea ne prezintă un restaurant din Hunedoara, readus la viaţă în fosta Uzina de Fier.

Complexul de construcţii industrial administrative cu o valoare patrimonială de monument istoric sunt importante atât pe plan naţional cât şi pentru identitatea urbană a Hunedoarei. În perioada dictaturii comuniste construcţiile au fost tencuite şi recompartimentate fără interes pentru conservarea arhitecturii iniţiale. Începând cu anul 2015, ansamblul a intrat într-un complex proces de reconversie, restaurare şi extindere pentru a putea găzdui astăzi funcţiunea de restaurant, păstrând numele de WERK (fabrica).

Încheiem ediția de decembrie/ianuarie cu un supliment special, dedicat Vacanței de iarnă. E iarnă în România, iar asta înseamnă că vacanțele la munte sunt la mare căutare, mai ales dacă le putem lega și de o pârtie pe care să încercăm un sport de iarnă.

Răsfoiește AICI revista Zile și Nopți, ediția decembrie/ianuarie, sau caută exemplarul tău gratuit prin oraș! 

Zile și Nopți este o platformă de experiențe Pop Culture, cu apariții în print și online. Revista Zile și Nopți se distribuie gratuit în locații atent selecționate din București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Constanța, Sibiu și Oradea.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.