Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/11/2021
Eat & Drink / Horeca

Vegan Friendly – Selecție de localuri vegetariene și vegane

Mădălina Lefter De Mădălina Lefter
Comentarii Vegan Friendly – Selecție de localuri vegetariene și vegane Share Vegan Friendly – Selecție de localuri vegetariene și vegane


Ești vegetarian și îți e greu să alegi dintr-un meniu încărcat de preparate cu carne, un preparat de origine vegetală nutritiv, sănătos dar totuși consistent? După o perioadă în care era aproape imposibil să găsești un loc decent în care poți servi masa în calitate de vegetarian sau vegan, o serie de oameni cu inițiativă – din iubire pentru oameni, mediu și animale, au pus la dispoziție diverse restaurante care nu numai că propun preparate interesante, dar și foarte diversificate și gustoase.

Vyro Raw & Vegan Bistro – Strada Transilvaniei nr. 11

Deschis din pasiune și din dorința de a oferi și celorlalți senzație de bine și echilibru prin alimentele crude și mâncarea vegană, bistroul pune la dispoziție un meniu extrem de variat, colorat si aromat, bazat pe plante și semințe, ideal pentru a-ți face ziua mai bună și pentru a-ți satisface papilele gustative. Fie că este vorba de supe, feluri principale, spaghetti, platouri sau chiar deserturi, Vyro Raw & Vegan Bistro este raiul oricărei persoane vegane care nu știe ce alimente să mai consume și cum să le mixeze. 

Situat într-o zonă centrală, nu foarte departe de parcul Cișmigiu, pe o stradă liniștită, cu construcții vechi, recondiționate și arhitecturi care amintesc de perioade de mult apuse, bistroul este micuț, cochet și friendly. Odată ajuns pe stradă, în fața localului, vei fi întâmpinat de uși mari, cu geamuri de sus până jos, ce oferă senzația de spațiu, cu mult verde, maro și decor simplu dar atractiv. Acestea fiind spuse, Vyro Raw & Vegan Bistro pare locul ideal în care să te retragi la ora prânzului în timpului săptămânii, în weekend sau oricând îți e poftă de ceva gustos.

Vegan Friendly – Selecție de localuri vegetariene și vegane

Sara Green – Bulevardul Lascăr Catargiu 43A

La doar câteva minute de Piața Victoriei, purtând numele fețitei patronului, Sara Green a luat naștere din grija pentru natură și copii, fiind un spațiu unde mâncarea savuroasă se îmbină perfect cu preparatele sănătoase și vegetale. Minimalist, împânzit de plante și cu o terasă micuță lângă, Sara Green propune o combinație inedită de texturi, arome și culori care te vor face cu siguranță să treci și zilele următoare pragul ,,laboratorului verde”. 

Deși micuț, comunitatea de persoane care frecventează localul este una mare, care crește pe zi ce trece, dat fiind faptul că este unul dintre puținele locuri unde persoanele vegane și vegetariene se pot bucura de produse destinate exclusiv stilului lor de viață – echilibrat, cu ingrediente naturale și extra tasty.  

Vegan Friendly – Selecție de localuri vegetariene și vegane

Unison Plant Based Food – Strada Zăgazului 21-25

Aproape de parcul Herăstrău, Unison reprezintă un spațiu unde meniul este exclusiv bazat pe plante, destinat nu doar persoanelor vegetariene, ci și tuturor gurmanzilor – o selecție de preparate bune pentru suflet, apetisante și multicolore, insipirate din diverse culturi culinare internaționale, condimentate cu tușa personală și originală a bucătarilor.

Unison este amenajat minimalist, cu canapele, scaune și mese din lemn, cromatica care predomină fiind nuanțele de nude, gri și negru ce conferă o atmosferă intimă spațiului, în timp ce seara lumina devine discretă, ideală pentru o cină liniștită alături de cei dragi, după o zi lungă și obositoare. În ceea ce privește meniul, acesta a fost conceput cu pasiune și grijă, produsele și ingredientele folosite fiind bio și atent alese, în timp ce preparatele sunt pline de nutrienți hrănitori și sățioși.

Vegan Friendly – Selecție de localuri vegetariene și vegane

Rawdia – Strada Puțul lui Zamfir nr. 50-52

În jurul zonei Dorobanți, cu sloganul care definește spațiul de 7 ani – ,,Iubire. Restul sunt ingrediente”, se află Rawdia, un restaurant și totodată magazin vegan și raw vegan. Susținând un stil de viață sănătos și sustenabil, restaurantul propune o gamă de specialități 100% naturale, pregătite cu atenție pentru oamenii care aleg să mănânce aici.    

De la pâine cu maia, gustări calde și reci, supe și alte preparate fără gluten servite la cald în restaurant, până la produse și ingrediente vegetariene și raw-vegane pe care le poți achiziționa chiar tu, din magazin și savura sau prepara de acasă, Rawdia îți oferă un meniu diversficat, echilibrat nutritiv și extrem de gustos, ideal pentru oricine.

Vegan Friendly – Selecție de localuri vegetariene și vegane

PS: Dată fiind situația epidemiologică dată, cât și vreme pe alocuri nefavorabilă, merită menționat faptul că toate cele patru localuri sunt disponibile în regim takeaway și pot fi savurate din confortul propriei case, alături de un film bun pe fundal.

Text de MĂDĂLINA LEFTER

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.