Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/11/2021
Zile si Nopti

Viața orașului | Ce poți face în perioada 16-30 noiembrie, la Sibiu?

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Viața orașului | Ce poți face în perioada 16-30 noiembrie, la Sibiu? Share Viața orașului | Ce poți face în perioada 16-30 noiembrie, la Sibiu?


După un an de pauză, Târgul de Crăciun revine în Piața Mare! Târgul se va deschide în data de 26 noiembrie și vine cu o serie de noutăți: perimetrul târgului va fi închis, accesul se va face doar pe baza certificatului verde, numărul de căsuțe a fost redus cu 30%. ”Nu este o ediție de compromis. Păstrăm roata panoramică, componenta gastronomică, patinoarul, bradul, proiecțiile de pe clădiri, însă nu vom avea concerte”, spune Andrei Drăgan Răduleț, organizator.

 

Ars HUNGARICA

Viața orașului | Ce poți face în perioada 16-30 noiembrie, la Sibiu?

Festivalul cultural maghiar Ars HUNGARICA, care prezintă patrimoniul, tradițiile și bogăția culturii maghiare, continuă la Sibiu. Pentru weekend-ul 19-21 noiembrie, organizatorii au pregătit o serie de evenimente. Vineri, de la ora 19, Teatrul Gong va găzdui un spectacol de stand-up comedy cu András Előd. Pentru ziua de sâmbătă, organizatorii festivalului au programat spectacolul ”Zénó, sperietoarea de păsări”, pentru copiii între 7 și 14 ani, care va avea loc de la ora 16 la Sala Oglinzilor. În același loc, la ora 18, sibienii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Zorkóczy Zenóbia. Ziua de duminică vine cu două evenimente: spectacolul literar-artistic ”Dorințe și vise” cu Zsuzsanna Gyulai & Trio Strofa, de la ora 11, la Galeria Bisericii Reformate Sibiu, și un recital de pian și vioară cu Marczi Mariann și Csermak Éva, de la ora 13, la Sala Oglinzilor.

 

Sarea-n bucate

Viața orașului | Ce poți face în perioada 16-30 noiembrie, la Sibiu?

”Sarea-n bucate” se adresează celor care preţuiesc basmele unde conflictul dintre bine şi rău prinde viaţă în planul valorilor morale şi unde nicio dorinţă nu rămâne neîmplinită. Spectacolul va avea trei reprezentații, în 20 și 21 noiembrie, la Teatrul Gong.

 

Amurg

Viața orașului | Ce poți face în perioada 16-30 noiembrie, la Sibiu?

Spectacolul ”Amurg, 304 zile de lămâie” revine pe scenă sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 19, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”. În cele 70 de minute, spectacolul vorbește prin intermediul dansului despre singurătate ca sursă de inspirație și liniște interioară. 

 

Concert simfonic

Viața orașului | Ce poți face în perioada 16-30 noiembrie, la Sibiu?

Tânărul dirijor Cristian Spătaru, originar din Republica Moldova și care a absolvit Universitatea de Muzică și Arte din Viena, va conduce concertul de vineri, 19 noiembrie, ora 19, de la Filarmonica de Stat Sibiu. Numele său a intrat în vizorul publicului după ce a obținut premiul pentru ”Cel mai bun dirijor român” câștigat la Concursul Internațional de Dirijori din București. La Sibiu, va urca pe scenă alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu și pianistul Eduard Kunz.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută