Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/07/2021
Viața Orașului

Sf. Pantelimon, hram la Biserica din Timișul de Sus

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Sf. Pantelimon, hram la Biserica din Timișul de Sus Share Sf. Pantelimon, hram la Biserica din Timișul de Sus


Creștinii ortodocși îl prăznuiesc, în data de 27 iulie 2021, pe Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, cel supranumit Doctor fără de Arginți. Cu această ocazie, parohia Timiș, păstorită de preotul Constantin Gheorghe Neagovici, îl serbează pe acest sfânt, care este și ocrotitorul bisericii din Timișul de Sus. „Chiar dacă nu suntem doctori, nu suntem tămăduitori, dar mângâietori putem fi, alinători de suferință cu putere omenească, asta o putem face și noi. Și atunci, iată că suntem și noi pe calea Sfântului Mare Mucenic Pantelimon”, afirmă pr. paroh Constantin Gheorghe Neagovici.

Sf. Pantelimon („cel cu totul milostiv”) a trăit în vremea împăratului Maximilian şi după primirea botezului creştin, şi-a împărţit averea săracilor, a eliberat sclavii şi s-a dedicat îngrijirii bolnavilor. Acestora, pentru a-i putea vindeca, le cerea să creadă în Mântuitorul Iisus Hristos şi pentru că nu pretindea de la nimeni să-i plătească pentru binefacerile făcute, a fost numit „doctor fără de arginţi”.

Programul slujbelor de la biserica din Timișul de Sus, prilejuite de acest praznic, este următorul:

  • Luni, 26 iulie 2021, ora 17.00 – Vecernia unită cu Litia și Acatistul Sf. Mare Mucenic Pantelimon
  • Marți, 27 iulie 2021, de la ora 8.30 – Utrenia și Sfânta Liturghie, la care sunt invitați să ia parte credincioșii din parohie, din Brașov și nu numai.

Pentru mai multe informații: pr. Constantin Gheorghe Neagovici – tel. 0769.700.007

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.