Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/06/2021
Eat & Drink

Circus Döner – probabil cel mai bun doner din oraș

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii Circus Döner – probabil cel mai bun doner din oraș Share Circus Döner – probabil cel mai bun doner din oraș


Iubitorii și consumatorii de burgeri știu că Circus Pub este unul dintre locurile din oraș unde-i găsești pe cei mai buni. În 2016 au și câștigat locul 1 la BurgerFest. Însă, în 2020, George Saghin, proprietarul Circus Pub, a decis că e momentul să mai deschidă un local, de această dată cu specialități turcești. I-a zis Circus Döner și e suficient să comanzi o dată de aici pentru a deveni dependent. Deschis în această primăvară, el are deja o bază mare de clienți fideli. Iată ce ne-a povestit George Saghin despre noul său proiect:

Cum a apărut Circus Döner? Cum ați ajuns la acest concept și cine sunt oamenii din spatele acestui loc?

Circus Döner a apărut în vara anului trecut, oportunitatea fiind un spațiu care se elibera în contextul pandemiei, lângă prima noastră locație, Circus Pub. Conceptul e continuarea unei idei mai vechi, am avut primul food truck cu gyros din România. Oamenii din spatele acestui loc sunt, în primul rând, echipa mea.

Circus Döner - probabil cel mai bun doner din oraș

De ce ați ales să mizați pe preparatele de tipul doner, având în vedere că în București există o concurență destul de mare pe această felie?  

Döner, shaorma, kebap, gyros… E comfort food-ul suprem al bucureștenilor și nu numai. Alături de burger și pizza, cred că e produsul cel mai bine vândut în lume. Ăsta ar fi unul din motive. Celălalt e că îmi place acest tip de mâncare.

Spuneți-ne un lucru mai puțin cunoscut despre preparatele voastre? 

Lucrurile mai puțin cunoscute așa rămân, pentru că sunt secretele noastre. Glumesc. Un lucru mai puțin cunoscut e că nu am mai fost de 10 ani în Turcia, iar în pandemie și cu atâtea restricții și carantina obligatorie, nu mi-am permis să dau o fugă până în Istanbul. Așa că sursa de inspirație a dispărut, iar meniul e 100% original

Circus Döner - probabil cel mai bun doner din oraș

Care este preparatul vedetă al localului vostru?

Nu avem un preparat vedetă. Spre surprinderea noastră toate se vând aproape în egală măsură. Dar probabil kokorec-ul (intestine de oaie condimentate și rotisate) e unul din produsele pe care nu le găsești peste tot.

Care a fost cea mai mare provocare de care v-ați lovit (în afară de pandemie)?

Crearea meniului la Circus Döner. Plus amenajarea

Circus Döner - probabil cel mai bun doner din oraș

Circus Döner - probabil cel mai bun doner din oraș

Care este impactul pe care v-ați dori să-l aibă localul vostru asupra orașului sau asupra zonei în care e deschis?

Ne dorim ca oaspeții noștrii să încerce și altceva. Am ieșit din zona clasică de doner/shaorma și vrem să arătăm că poți să faci dintr-un preparat pe care multă lume îl asociază cu fast food, un preparat altfel.

Ce vă place vs. ce nu vă place la București ?

Îmi plac oamenii. Nu-mi place aglomerația din trafic.

Care e cea mai importantă lecție pe care ați învățat-o în perioada de activitate?

Să ai back-up la back-up.

Circus Döner - probabil cel mai bun doner din oraș

Circus Döner - probabil cel mai bun doner din oraș

Cum v-a afectat pandemia și în ce fel v-ați reinventat în această perioadă?

Sincer, nu ne-a afectat. Am deschis pe 6 aprilie, deci am funcționat cu terasa și aplicațiile de delivery.

Ce planuri de viitor aveți? Ce urmează pentru Circus Döner?

Ca și planuri de viitor, dorim să facem diverse specialități pe weekend, să mai adăugăm 3-4 tipuri de döner, dintre care unul din rață, să ne mai jucăm cu rețetele. Pentru Circus Döner urmează o perioadă de stabilizare și de fidelizare a clienților.

  • Text de Gruia Dragomir.

Galerie imagini

Share

3 răspunsuri

  1. Astăzi am mâncat kokoreç , este pentru prima dată când mănânc acest preparat.A fost curcubeu pe cerul gurii….Mulțumesc…..Cu siguranță o să mai vin să gust și alte preparate cu specific turcesc și cu siguranță voi face cunoscut apropiaților mei acest pub.

  2. Buna seara , din păcate kokoric nu are nici o treaba cu cel din Turcia, este reinventat . De la 1 La 10 turcia 10 , România 1 . Îmi pare rau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută