Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/10/2020
Viața Orașului

Festivalul Național de Obiceiuri Tradiționale,,CUNUNA’’

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Festivalul Național de Obiceiuri Tradiționale,,CUNUNA’’ Share Festivalul Național de Obiceiuri Tradiționale,,CUNUNA’’


Centrul Cultural Reduta, 18 octombrie 2020, ora 15:00

Festivalul Național de Obiceiuri Tradiționale CUNUNA, ediția a V-a este organizat la Centrul Cultural Reduta, duminică, 18 octombrie 2020, începând cu ora 15:00. 

Inițiat în anul 2016, festivalul își propune să contribuie la conservarea, promovarea și valorificarea obiceiurilor tradiționale din diferite zone etnofolclorice ale țării noastre. Astfel, pe parcursul primelor patru ediții, brașovenii au putut urmări de la obiceiul pastoral al aromânilor din Dobrogea și nunta de pe Valea Someșului, până la obiceiuri ale minorităților etnice din România.

Festivalul Național de Obiceiuri Tradiționale,,CUNUNA’’

,,În premieră, Ansamblul Folcloric Studențesc Junii Brașovului va reconstitui pe scenă, nunta tradiţională transilvăneană, iar Plaiurile Dumbrăviţei şi Măgura din Codlea vor prezenta Plugarul şi Cununa secerătorilor, două obiceiuri tradiţionale cu caracter agrar din judeţul nostru.

Invitată să ne încânte prin cântecele sale este Oana Font, tânăra solistă de muzică populară, care păstrează vie tradiția uneia dintre cele mai bogate zone etnofolclorice din țara noastră – Maramureșul istoric. Vom ajunge și în sudul țării, împreună cu Ansamblul Profesionist de Cântece și Dansuri Burnasul al CJCPCT Teleorman care va reconstitui obiceiul de nuntă din zona etnofolclorică Vlaşca-Teleorman”, a declarat Adrian Văluşescu, manager interimar Centrul Cultural „Reduta”. 

Festivalul Național de Obiceiuri Tradiționale,,CUNUNA’’

Deoarece este un an atipic și este permisă participarea publicului până la 30 % din capacitatea maximă a spațiului, cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Obiceiuri Tradiționale CUNUNA organizată de Centrul Cultural ,,Reduta” – Serviciul Cultură Tradițională va fi transmisă live, duminică, 18 octombrie 2020, de la ora 15.00 atât pe pagina de Facebook și pe contul de Youtube al Centrului Cultural Reduta, cât și în grupul de pe Facebook: Iubim Brașovul.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.