Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 24/08/2020
Film Muzică

Evenimente Online: Săptămâna 24-30 august 2020

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii Evenimente Online: Săptămâna 24-30 august 2020 Share Evenimente Online: Săptămâna 24-30 august 2020


Recomandările de evenimente disponibile ONLINE, realizate de Teodora Bratu, redactor Zile și Nopți București, pentru săptămâna 24-30 august 2020.

Rigoletto, metopera.com

Rigoletto, metopera.org

  • MARȚI, 25 AUGUST 2020, ORA 1:30, 

OPERA: The Metropolitan Opera: Rigoletto

Opera Metropolitană din New York dedică această săptămână marelui artist Giuseppe Verdi. Seria spectacolelor începe cu Rigolettomarți, ora 1:30, o operă în trei acte, parte a unei trilogii, urmată de Il trovatore (miercuri/1:30) și La traviata (joi/1:30). Spectacolul este bazat pe un libret de Francesco Maria Piave, adaptat după melodrama Le roi s’amuse (Regele se amuză) de Victor Hugo. Directorul Met Michael Mayer, mută acțiunea din Mantova Italiei de secol XVI, în orașul luminilor, condus de cei înstăriți și plini de putere – Las Vegas. Aici îl întâlnim pe Duce, interpretat de Piotr Beczała, un bogat proprietar de casino, care o seduce pe fica celui mai bun prieten și partener, comediantul Rigoletto (Željko Lučić). Plin de furie, acesta pune la cale o răzbunare sângeroasă, angajând un asasin. Dirijorul operei din această noapte: Michele Mariotti. Sream disponibil în regim gratuit, timp de 23 de ore da la ora anunțată, pe metopera.org.

 

  • ONLINE disponibil pentru vizionare în perioada 21-30.08

FILM:One World Romania: Călătoria în jurul lumii când tu erai de vârsta mea 

Călătoria în jurul lumii când tu erai de vârsta mea (2018/Portugalia), producție a regizoarei Aya Koretzky, face parte din seria filmelor disponibile online, oferite de One World Romania – festivalul de film documentar și drepturile omului. Aya Koretzky conturează portretul tatălui său printr-o succesiune de fotografii. În 1970, bărbatul părăsește țara sa natală, Japonia și pleacă într-o călătorie în jurul lumii trecând prin Europa, Africa de Nord și Statele Unite ale Americii, căutând acel loc unde poate simți că există. Filmul este o reconstituire a parcursului inițiatic realizat prin sute de fotografii și secvențe de jurnal – protagonistul descoperă frumusețea Portugaliei, unde decide să se stabilească și să-și construiască o familie. Festivaluri și premii: International Film Festival Rotterdam 2019 – Bright Future Award (Best Debut Feature-Length Film); Image Forum festival 2019 (Tokyo and Nagoya, Japan 2019); Doclisboa 2018. Detalii și bilet: eventbook.ro/12 lei.

#OWR13

 

  • JOI, 27 AUGUST, 2020, ORA 20:00

MUZICĂ: as we exhale – livestream 

De la Cluj Napoca, as we exhale concertează live, joi, 27 august, ora 20:00, pe music-hub.ro. Într-o perioadă în care industria muzicală a fost grav afectată, iar concertele outdoor și forfota mulțimii fac parte dintr-un viitor îndepărtat, patru tinere, motivate de pasiunea comună pentru muzică, au în plan să îndulcească distanța prin ritmurile lor. Trupa înființată în septembrie 2019 a lansat primul cântec, “Breath”, pe data de 6 martie, a acestui an. De atunci se întâlnesc neîncetat în studio, plănuind să lanseze alte două piese în curând.  “Muzica nu este singura noastră sursă de venit, dar nici nu am putea-o numi hobby. Cumva, parcă hobby-urile sunt doar o activitate pe care o faci ca să treacă timpul liber mai ușor. Ei bine, e mult mai mult decât atât, poate e chiar un stil de viață. Chiar dacă nu este în prezent un job full time, e ocupația principală, spre care ne canalizăm toate resursele.”. Trupa: Andreea Secrieriu – voce, chitară, Angi Seserman – chitară, Eliza Nicolae – bass și Patricia Stroia – tobe și clape. Detalii și metode prin care poți susține formația: eventbook.ro. (foto cover  Luciana Apetroae Photographer )

↓ As we exhale – Breathe

#asweexhale #breathe, #muzicavinelatine

 

Charlie Parker, udiscovermusic.com

Charlie Parker, udiscovermusic.com

  • VINERI, 28 AUGUST 2020, ORA 21:30JAZZ: Royal Albert

Home: Gary Crosby și Tomorrow’s Warriors

Gary Crosby și Tomorrow’s Warriors celebrează 100 de ani de la nașterea marelui artist, Charlie Parker, într-o sesiune gratuităvineri, 28 august, ora 21:30. Supranumit “Bird”, Parker este considerat unul dintre fondatorii jazzului modern și al genului muzical bebop și descris ca unul dintre cei mai mari saxofoniști din toate timpurile. „Nașul jazzului britanic”, Gary Crosby este un dublu-basist, bandleader, organizator de muzică și educator, care alături de partenera sa, Janine Irons, au pornit într-o misiune de a aborda subreprezentarea comunităților negre și a femeilor din jazz de pe scenă. Acesta va concerta cinci melodii scrise de regretatul, mare saxofonist și compozitor. Fiecare melodie este un duet între Gary și un invitat al Tomorrow’s Warriors, o agenție de pionierat pentru dezvoltarea tinerelor talentelor. Încă de la înființare, organizația a avut un impact direct asupra a 10.000 de tineri cu vârste între 11 și 25 de ani în afara învățământului formal tradițional, cu accent pe muzicieni de culoare, femei tinere și persoane care luptă cu bariere socio-economice. Stream disponibil pe royalalberthall.com.

#RoyalAlbertHome, #CharlieParker #CharlieBirdParker #Bird100

 

  • Text de Teodora Bratu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută