Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/04/2020
Evenimente

Spectacole în premieră online | Birdville și Counterbody

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Spectacole în premieră online | Birdville și Counterbody Share Spectacole în premieră online | Birdville și Counterbody


 

A trecut mai bine de o lună de când distanțarea socială ne-a pus corpul în carantină. Am învățat să conviețuim după alte principii și, poate, să apreciem mai mult mișcarea, ca parte importantă din viața noastră, care ne ține corpul alert, mintea antrenată și ne sporește creativitatea. 

Artiștii independenți au trebuit să se adapteze la această nouă situație, să găsească modalități prin care arta lor să rămână relevantă și să îmbogățească viața oamenilor. La fel ca mulți alți colegi, atât eu, cât și colectivul artistic pe care-l coordonez din 2014, am fost grav afectați de criză. Dar, am ales să ne păstrăm optimismul și să găsim metode alternative de a comunica în continuare cu voi. 

Pe 23 și 25 aprilie vă invit la două premiere online, care se înscriu într-un demers de susținere a operelor artiștilor contemporani, inițiate de TIFF Unlimited și Centrul Național al Dansului București. Voi prezenta două spectacole foarte dragi mie, care mi-au lansat cariera artistică, fiind selectate în festivaluri internaționale de renume și prezentate în România, Austria, Lituania, Turcia și Bulgaria.

 

BIRDVILLE 

23.04.2020 // 20:00

Play Unlimited: Teatru nou la tine acasă 
powered by TIFF Unlimited

Spectacole în premieră online | Birdville și Counterbody

Un spectacol de dans intermedia despre un oraș virtual utopic, populat de oameni hibridizați, îmbrăcați cu corpuri augmentate, care trăiesc într-o lume generată numeric. Fiecare mișcare a lor dă naștere unui algoritm vizual și sonor, care se modifică în timp real.

COREGRAFIE Simona Deaconescu
DANSATORI Alexandra Bălășoiu, Denis Bolborea, Eliza Trefaș, Cosmin Vasile
MULTIMEDIA & PLATFORME INTERACTIVE KOTKI visuals (Mihaela Kavdanska, Dilmana Yordanova, Cristian Iordache)
SCENOGRAFIE Andreea Simona Negrilă
SOUND DESIGN Denis Bolborea
LIGHT DESIGN Dragos Petrișor
CO-PRODUS DE Tangaj Collective, Teatrul Point

În fiecare săptămână, TIFF Unlimited va difuza spectacole de dans și teatru contemporan în seria “Play Unlimited: Teatru nou la tine acasă”. Împreună, putem sprijini comunitatea artiștilor independenți din România, afectată de restricțiile actuale.

Spectacolul poate fi vazut AICI

Prețul unui bilet este de 30 de lei (afișat în $ la cumpărare). După premiera de joi, spectacolul “Birdville” va rămâne disponibil pe unlimited.tiff.ro timp de o lună.

 

COUNTERBODY 

25.04.2020 // 17:00

CNDB Online 
powered by Centrul Național al Dansului București 

Spectacole în premieră online | Birdville și CounterbodySpectacole în premieră online | Birdville și Counterbody

Un spectacol de dans în care toate elementele pot fi privite ca particule în mișcare permanentă, permutabile și paralele. Corpurile celor opt dansatori alcătuiesc un organism fluid și fragmentar în același timp, aflat într-un proces de contaminare și transfer de informații.

COREGRAFIE Simona Deaconescu
DRAMATURGIE Olivia Nițiș
COMPOZIȚIE VIZUALĂ Ciprian Ciuclea
MUZICĂ ORIGINALĂ Cătălin Crețu
DANSATORI Alexandra Bălășoiu, Andreea Belu, Corina Mitrovici, Denis Bolborea, George Pleșca, Georgeta Corca, Marian “Franke” Octavian, Simona Dabija
LIGHT DESIGN Alexandros Raptis
PRODUCȚIE Laura Trocan
CO-PRODUS DE Tangaj Collective, CNDB

CNDB este conștient că nimic nu va putea înlocui contactul nemediat și relația directă dintre cursanți și coregrafi, dintre public și artiști. Până când acest lucru va fi posibil din nou, aduce în spațiul online noi cursuri de dans, filme și spectacole. 

Vizionarea spectacolului este gratuită și se face sub formă de Watch Party pe Facebook, găzduită în concomitent de CNDB și Tangaj Dance. 

Link Live Stream chiar AICI 

Sper că v-am trezit interesul și vă veți petrece sfârșitul de săptămână cu dans contemporan în mediul virtual.
Vă puteți face încălzirea cu scurtmetrajul de dans Sonder, lansat online pe 11 aprilie. Îl puteți viziona integral mai jos, sau aici, însoțit de câteva cuvinte despre procesul de producție.
Până când ne vom vedea față în față la cursuri sau spectacole, vă urez multă sănătate, să aveți răbdare cu voi și să nu uitați să vă mișcați din când în când, chiar și în casă sau în cartier.

Cu drag, 
Simona Deaconescu

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.