Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/04/2020
Evenimente

FREE NOW| peste 3000 de curse donate pentru medici

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii FREE NOW| peste 3000 de curse donate pentru medici Share FREE NOW| peste 3000 de curse donate pentru medici


Românii au donat până în prezent peste 3.000 de curse gratuite prin intermediul aplicației FREE NOW (Clever) pentru personalul medical și auxiliar care se implică activ în combaterea coronavirusului și în gestionarea stării de urgență din București și Cluj-Napoca. Prin secțiunea Heroes din aplicația FREE NOW, ei pot comanda curse și se pot deplasa gratuit în perioada stării de urgență, în baza legitimației de serviciu. Oricine vrea să vină în sprijinul medicilor poate dona curse pe free-now.com/eroi, iar pentru desfășurarea în siguranță a curselor, FREE NOW echipează 500 de mașini ale șoferilor voluntari cu panouri care despart scaunele din față și bancheta din spate.

 FREE NOW| peste 3000 de curse donate pentru medici

”În această perioadă dificilă, e îmbucurător și de apreciat că românii dau dovadă de solidaritate și sunt alături de medicii aflați în prima linie în lupta împotriva coronavirusului, ceea ce se vede și în numărul mare de curse donate. La FREE NOW ne dorim ca toți medicii să poată merge gratuit în perioada stării de urgență și facem tot ce se poate pentru desfășurarea în siguranță a curselor. De aceea, 500 de panouri de protecție sunt în plin proces de instalare în mașinile șoferilor care s-au oferit voluntari să desfășoare curse pentru medici”, a declarat Anca Gherle, Public Affairs Manager la FREE NOW (Clever).

 

Inițiativa FREE NOW face parte dintr-un demers amplu, desfășurat în toate cele zece țări europene în care grupul operează – Germania, Marea Britanie, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia, Polonia, România, Austria și Suedia. Pe plan local, compania a încheiat și un parteneriat cu Asociația Studenților din Universitatea Politehnică București, astfel încât cei care vor să vină în sprijinul medicilor să aibă mai multe opțiuni pentru a dona curse, pe platforma dedicată inițiativei sau direct prin intermediul asociației.

 

Sumele donate pot asigura mai multe curse, dar și sprijin financiar pentru șoferii voluntari, pentru cheltuielile cu carburantul și cu măști, dezinfectanți și mănuși necesare pentru desfășurarea în condiții cât mai sigure a curselor. În același timp, pentru curse în siguranță, FREE NOW recomandă șoferilor parteneri să dezinfecteze integral habitaclul o dată pe zi, iar după fiecare cursă să dezinfecteze mânerele portierelor și alte suprafețe cu care pasagerii intră în contact.

 

FREE NOW face toate demersurile pentru a extinde ajutorul pentru medici și dincolo de București și Cluj-Napoca, în alte orașe din țară în care aplicația este disponibilă, iar Inițiativa este susținută și de aplicația yeParking, care adună în prezent o comunitate de 10.000 de șoferi.

 

Despre FREE NOW

FREE NOW a fost fondată sub numele de mytaxi, în iunie 2009, și a fost prima aplicație de taxi din lume care a stabilit o legătură directă între pasagerii și șoferii de taxi. În iulie 2019, aplicația mytaxi a devenit FREE NOW, parte dintr-o familie de branduri globale de mobilitate. Cu 14 milioane de pasageri și peste 100.000 de șoferi, FREE NOW este acum unul dintre cei mai importanți furnizori de mobilitate urbană din Europa. Din februarie 2019, FREE NOW face parte din joint venture-ul dintre BMW și Daimler, și are astăzi o echipă de peste 700 de angajați care lucrează în 26 de birouri internaționale, furnizând servicii în peste 100 de orașe europene. Mai multe informații sunt disponibile la adresa: www.free-now.com

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.