Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/12/2019
Arhiva Zile si Nopti

Târgul de Crăciun din Sibiu, vedetă în paginile ziarului The New York Times

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Târgul de Crăciun din Sibiu, vedetă în paginile ziarului The New York Times Share Târgul de Crăciun din Sibiu, vedetă în paginile ziarului The New York Times


Un jurnalist a publicat un articol în ziarul internațional The New York Times în care laudă dezvoltarea orașului Sibiu în contextului Târgului de Crăciun. „Un Târg de Crăciun modern, în stil Transilvănean, anunță titlul articolului. Jurnalistul a discutat și cu organizatorul Târgului de Crăciun, Andrei Drăgan, despre dezvoltarea turismului de iarnă.

„În timp ce Târgurile de Crăciun din Germania – și toate versiunile lui din Europa – sunt destinațiile preferate ale turiștilor, un nou, mai puțin cunoscut târg a reușit să aducă în lumină acest oraș din România, unde comunitatea vorbitorilor de limbă Germană și-au lăsat amprenta încă din Evul Mediu”, scrie Palko în articol.

Jurnalistul este impresionat de orașul vechi din „inima României”, de „micul” Târg de Crăciun în care mirosul de vin inundă nările oricărui trecător, de bradul imens și micul patinoar care atrage copii, creând atmosfera de Crăciun. „Orașul a crescut doar ca destinație de iarnă în ultimi ani. Când vremea este mai plăcută, oamenii sunt atrași de evenimentele culinare în aer liber și de explorarea zonelor frumoase din jurul Sibiului”, a declarant Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun, pentru The New York Times.

În 2007, când Sibiul a devenit Capitală Culturală a Europei s-a investit masiv în restaurarea zonei centrale și au fost implementate programe culturale pentru a menține statutul internațional. Astfel Târgul de Crăciun a devenit parte din oferta culturală, iar de atunci a devenit din ce în ce mai interesant. „Numărul vizitatorilor din Sibiu a crescut la mai bine de 406.000 în 2018 de la 180.000 în 2007, potrivit datelor Primăriei Sibiu”, scrie Palko.

„Orașul Sibiu, cunoscut sașilor sub numele de «Hermannstadt», arată și are atmosfera unui oraș German. Vizatorii ar putea fi surprinși să întâlnească vorbitori nativi de Germană în magazine, restaurante și muzee. Sașii sunt proeminenți chiar și în conducerea orașului, incluzând unul dintre cele mai notabile exemple, Klaus Iohannis, care a fost primarul Sibiului mai bine de 14 ani, înainte de a fi ales ca Președinte al României”, notează jurnalistul.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.