Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/12/2019
Arhiva Zile si Nopti

Performing Arts | Propunerile Zile și Nopți

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Performing Arts | Propunerile Zile și Nopți Share Performing Arts | Propunerile Zile și Nopți


 

 

 

TEATRU:

„Cu ce vă servesc?” de Pascal Bruckner

 Performing Arts | Propunerile Zile și Nopți

Sala Gloria a Teatrului Metropolis găzduiește pe 20 decembrie, de la ora 19:00, prima piesă de teatru scrisă de Pascal Bruckner pentru Grivița 53. În spiritul lui Eugène Ionesco, Bruckner a creat o comedie de situație în cheie absurdă: conflictul dintre o clientă indecisă și o chelneriţă îndatoritoare se mută pe lumea cealaltă iar Dumnezeu face nota de plată. În distribuție 3 personalități feminine cu identitate aparte în peisajul nostru teatral: Maia Morgenstern, Rodica Mandache și Chris Simion-Mercurian. Bilete: 53 de lei.

 

CONCERT:

Paul Constantinescu – Oratoriu bizantin de Crăciun

Performing Arts | Propunerile Zile și Nopți

Pe 20 decembrie, de la ora 19:00, Ateneul Român găzduiește concertul vocal-simfonic în care membrii Orchestrei simfonice și a Corului Filarmonicii George Enescu (dirijor: Iosif Ion Prunner) vor interpreta o lucrare lirică de referință din muzica românească, Nașterea Domnului – Oratoriu bizantin de Crăciun de Paul Constantinescu, a cărei primă audiție a avut loc pe aceeași scenă, pe 21 decembrie 1947, cu maestrul Constantin Silvestri la pupitru. Soliști: Veronica Anușca, Antonela Bârnat, Călin Brătescu și Iustinian Zetea.

 

SOLO COREGRAFIC:

„Cataclisma” de Andrea Gavriliu

 Performing Arts | Propunerile Zile și Nopți

Câștigător al Premiului Undercloud 2019, performance-ul despre “corporealitate” conceput, coregrafiat, ilustrat muzical și interpretat de Andrea Gavriliu (al cărui prim spectacol de teatru fizic, OST (Organic Sound Twist), face parte din repertoriul Teatrului Naţional Cluj-Napoca), este programat pe 21 decembrie, de la 19:00, la unteatru, și merită (re)văzut datorită originalității conceptului ce redefinește “evoluția cronologică” al unui corp (feminin) bombardat progresiv cu tot mai multă informație. Bilete: 43.70 de lei.

 

BALET:

Ceaikovski  @ TNB

 Performing Arts | Propunerile Zile și Nopți

În serile de 24 şi 25 decembrie, de la ora 20:00, aproape 40 de balerini din Ansamblul de Balet al Teatrului Municipal de Operă și Balet din Kiev vor dansa pe Scena Mare a TNB pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski, Spărgătorul de nuci și, respectiv, Lacul lebedelor. Soliști vor fi Olga Golitsa (Clara), prim balerină a Operei Naționale Ţar Shevchenko din Ucraina, Oxana Bondarenko (Odette/Odile), Denis Nedak (Printul), prim solist al Operei Naționale din Kiev, și Fedir Zarodyschev (Siegfrid). Bilete: 200 de lei/spectacol.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.