Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/12/2019
Arhiva Zile si Nopti

Chestionar de #Sibiu – Gabriela Pîrlițeanu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Chestionar de #Sibiu – Gabriela Pîrlițeanu Share Chestionar de #Sibiu – Gabriela Pîrlițeanu


Are 26 de ani, s-a născut în Brăila, iar din 2013 locuiește în Sibiu. A terminat studiile de licență și master la ULBS, Facultatea de Litere și Arte, Departamentul de Artă Teatrală, Secția Actorie în 2018. Din 2017 e angajată a Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu, fiind distribuită în peste 20 de spectacole, precum ”Femei” – care a avut premiera în luna noiembrie, ”Povestea prințesei deocheate”, ”Faust” și ”Metamorfoze” – toate trei în regia lui Silviu Purcărete, ”Rocky Horror Show” sau ”Mozart Steps” – semnat de coregraful Gigi Căciuleanu.

 

DE CE SĂ LOCUIEȘTI ÎN SIBIU Sunt foarte multe motive pentru care am ales să rămân în Sibiu. În primul rând, viața culturală a orașului (aici includ expozițiile, concertele, festivalurile de jazz, de teatru și de film), dar cel mai mult îmi place că pot avea timp de respiro atunci când îmi doresc.

 

TREI LOCURI PE CARE ORICINE AR TREBUI SĂ LE VADĂ ÎN SIBIU Pasajul Scărilor, Parcul Sub Arini și Muzeul ASTRA.

UN FESTIVAL TARE CU CARE ASOCIEZI SIBIUL Fără doar și poate cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, festival născut tot în 1993, ca și mine. Dar mai sunt și Astra Film Festival, TIFF Sibiu, ESTE Film Festival și multe altele.

ÎN SIBIU MĂ INSPIRĂ Oamenii. Au un fel de bunătate și de candoare pe care doar în Ardeal le poți găsi.

 

UN GUST, UN PREPARAT SPECIFICE SIBIULUI Teapșa, pasta de jumeri cu boia și brânza de oaie.

 

CEA MAI BUNĂ MÂNCARE DIN ORAȘ O GĂSEȘTI Mănânc de cele mai multe ori la Lili’s, dar și la Tango, Max, Arhive, Sibiul Vechi.

 

CE TE FACE SĂ ZÂMBEȘTI PE STRĂZILE SIBIULUI Îmi dau o stare de bine grupurile de școlari. Îi văd de cele mai multe ori prin Piața Mare, în drum spre muzeu, cu educatoarele.

 

UN LOC PREFERAT DE UNDE POȚI VEDEA TOT ORAȘUL Am trei locuri preferate: Turnul Bisericii Evanghelice, Turnul Sfatului și terasa de la Cafe Wien, de unde se vede cel mai bine apusul de soare.

 

SPAȚII DIN ORAȘ CARE MERITĂ SĂ FIE REVITALIZATE Parcul Cetății. Mi se pare un spațiu neexploatat încă, având în vedere că este o oază de liniște în mijlocul orașului.

 

FORMULA CARE DEFINEȘTE STAREA DE SPIRIT A SIBIULUI Cred că Sibiul este dovada clară a faptului că un grup de oameni cu viziune pot schimba un oraș. Aici am cunoscut mulți oameni cu inițiative lăudabile.

 

SIBIULUI ÎI LIPSEȘTE Viața de noapte. După ora 23:00 este foarte dificil să găsești un bar deschis.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.