Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/12/2019
Arhiva Zile si Nopti

Cel mai cunoscut vlogger culinar din lume, Mark Wiens, a vizitat Brașovul în luna octombrie a acestui an

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cel mai cunoscut vlogger culinar din lume, Mark Wiens, a vizitat Brașovul în luna octombrie a acestui an Share Cel mai cunoscut vlogger culinar din lume, Mark Wiens, a vizitat Brașovul în luna octombrie a acestui an


Mark Wiens este considerat vlogger-ul numărul 1 pe Food&Travel la nivel mondial, el reușind să adune pe canalul său de Youtube peste 5,2 milioane de abonați și un milion de followeri pe Instagram. Acesta călătorește în lumea întreagă și filmează experiențele culinare pe care le are, iar cel care îl urmăresc își aleg obiectivele turistice în funcție de recomandările sale.

Celebrul vlogger a vizitat Transilvania la finalul lunii octombrie, iar pe 8 decembrie a postat videoul numit „Inside Transylvania – EPIC ROMANIAN FOOD + Wild Stews in Brasov, Romania!”, care are în momentul de față 862.383 de vizualizări și 22.000 de like-uri. 

Mark Wiens a venit în România la invitația unui grup numit Romania Food Tour, alcătuit din tineri pasionați de gastronomie. Acesția au reușit să îl convingă pe vlogger, după 7 luni de invitații repetate, să vină în țara noastră.

În Brașov, el a vizitat Centrul Vechi, dar și câteva restaurante unde a putut degusta mâncare tradițională românească. Cel care i-a prezentat orașul și specialitățile transilvănene a fost Cristian Macedonschi.

Image result for cristian macedonsci brasov

Prima oprire a fost în restaurantul La Ceaun, unde Mark Wiens a mâncat pită cu salată de icre, zacuscă, roșii, ceapă. Acesta a avut doar cuvinte de laudă pentru ciorba de fasole cu ciolan în pâine proaspătă scoasă din cuptor, însă a rămas impresionat de papanașii noștri, pe care i-a asemănat cu un vulcan plin cu smântână și dulceață.

Cel mai cunoscut vlogger culinar din lume, Mark Wiens, a vizitat Brașovul în luna octombrie a acestui an

Mai apoi, după o plimbare prin Centru Vechi și după ce a admirat Biserica Neagră și strada Sforii, acesta a ajuns la Cucinino Pasta Bar. Aici, Mark a degustat tagliattele cu trufe și unt care i-au plăcut la nebunie, pe lângă deserturile delicioase puse la dispoziție de locație.

Cel mai cunoscut vlogger culinar din lume, Mark Wiens, a vizitat Brașovul în luna octombrie a acestui an

El a fost surprins când i s-a adus un cappucinno cu fața sa, care a fost foarte bun, după propria mărturisire. 

Acesta a ajuns și la Hotelul Alpin din Poiana Brașov, unde a fost cazat o noapte, și a luat cina la Stâna Turistică Sergiana. Ziua următoare a fost într-un traseu cu bicicleta, ca mai apoi să se oprească la Cabana Postăvaru pentru a-și potoli foamea. 

Mark Wiens este căsătorit cu o thailandeză, el fiind jumătate tailandez și jumătate american. Acesta s-a stabilit în Bangkok și a a documentat pe canalul lui de Youtube tot ce are mai bun şi mai gustos capitala Thailandei. Întrucât videourile sale au avut un succes incredibil, el a început să călătorească în lumea întreagă și să se filmeze în timp ce încearcă mâncărurile tradiționale din zonele în care ajunge. 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.