Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/12/2019
Arhiva Zile si Nopti

Personaje memorabile din universul Star Wars

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Personaje memorabile din universul Star Wars Share Personaje memorabile din universul Star Wars


 

 

 

 

Sunt zeci de personaje în Star Wars, principale sau secundare, care generează pasiuni și chiar obsesii în lumea fanilor seriei create de George Lucas. Figurile mitologice ale Star Wars, de la debutul francizei în 1977, sunt fără îndoială cele care au adus pe umerii lor, după atâtea generații, povestea până în acest punct.

Han Solo

Personaje memorabile din universul Star Wars

 – eroul solitar, cowboy-ul spațial prin excelență inventat de Lucas și jucat multă vreme de Harrison Ford, este prototipul rebelului între Rebelii care luptă împotriva Imperiului Galactic.

Darth Vader

Personaje memorabile din universul Star Wars

– villain-ul universului Star Wars este el însuși protagonistul uneia din poveștile principale. Felul în care a cedat Anakin Skywalker, cavaler Jedi de legendă, părții întunecate a Forței este o foarte importantă bucată din istoria Star Wars.

Yoda 

Personaje memorabile din universul Star Wars

– maestrul cavalerilor Jedi, care-și pune mereu la grele încercări discipolii, Yoda – celebru prin felul său de vorbi – a devenit una dintre cele mai celebre figuri cinematografice non-umane din istorie.

Prințesa Leia  

Personaje memorabile din universul Star Wars

– elementul feminin necesar oricărei povești de asemenea amploare, prințesa Leia și-a câștigat locul meritat în imaginarul Star Wars în primele filme ale seriei, The Empire Strikes Back și Return of the Jedi.

Luke Skywalker

Personaje memorabile din universul Star Wars

– prototipul eroului tânăr și neexperimentat, plecat în călătoria inițiatică la capătul căreia va deveni adult, Luke Skywalker este, vorba unui critic, în fiecare din noi, spectatorii.

Material realizat de George Mihalcea

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.