Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/10/2019
Arhiva Zile si Nopti

JOKER | „Antieroul de care neadaptații aveau nevoie”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii JOKER | „Antieroul de care neadaptații aveau nevoie” Share JOKER | „Antieroul de care neadaptații aveau nevoie”


Filmele cu supereroi se mențin întotdeauna pe primele locuri în box-office și din acest motiv par că au invadat lumea cinematografică. Tot mai multe persoane sunt atrase de personajele negative și doresc să afle cât mai multe informații cu putință despre acestea. Regizorul Todd Phillips a observat acest lucru, el fiind cel care a regizat filmul Joker (2019) ce va putea fi vizionat în cadrul Dracula Film Festival, în data de 20 octombrie, de la ora 21:00, la Centrul-Cultural Reduta.

Image result for todd phillips

Todd Phillips a declarat că filmul nu se apropie prea mult de povestea din comics-uri, el creând propria sa versiune a trecului lui Joker. Acesta a spus că producția nu este neapărat despre Joker, ci despre omul care a devenit Joker. Regizorul a scris scenariul avându-l pe Joaquin Phoenix în minte, el fiind singurul actor pe care l-a văzut în rolul criminalului: „Scopul nu a fost niciodată să-l introduc pe Joaquin Phoenix în universul filmelor de benzi desenate, ci să introduc acest univers în cel al lui Joaquin Phoenix”.

Related image

Astfel, în rolul principal îl întâlnim pe Joaquin Phoenix, jucându-l pe Arthur Fleck, un comediant cu probleme mintale, sărac și ignorat de societate, din cauza abuzurilor la care a fost supus el ajungând să devină Joker, un criminal nihilist. Actorul a susținut faptul că filmul „este unul unic, având propriile sale caracteristici care poate.. la fel de bine să fie lucrul ce te sperie cel mai mult”. El și-a construit personajul urmărind videoclipuri cu persoane care suferă de râs patologic, generat de tulburări psihice.

Image result for joaquin phoenix joker

Arhur Fleck este un clovn „de închiriat” ce poate fi contactat pentru anumite evenimente. El locuiește împreună cu mama sa. În mod ironic, acesta are o afecțiune care îl determină să râdă în mod necontrolat în cele mai nepotrivite momente. Sarah Hagi a scris în Glob and Mail, un ziar canadian care apare în 5 state, faptul că „Joker este antieroul de care persoanele neadaptate și mâniate pe sociatate aveau nevoie și tocmai asta este problema”.

Joker (2019) este o producție cinematografică impresionantă, fiind o poveste ce va rămâne mult timp în mintea și sufletele oamenilor. De ce? Tocmai pentru că acesta este un film brutal despre o persoană care se răzbună pe societatea ce îl respinge, crezând că „toată viața mea este o tragedie, dar abia acum realizez că ea este, de fapt, o comedie”.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută