Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/10/2019
Arhiva Zile si Nopti

Performing Arts | THE LIGHTHOUSE: „Un film întunecat de interesant”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Performing Arts | THE LIGHTHOUSE: „Un film întunecat de interesant” Share Performing Arts | THE LIGHTHOUSE: „Un film întunecat de interesant”


Cel mai recent film al regizorului american Robert Eggers, câștigător al premiului FIPRESCI la Cannes, The Lighthouse (SUA, 2019) va fi proiectat în exclusivitate în România, la Brașov, în cadrul celei de-a VII-a ediții a festivalului internațional de film fantastic, Dracula Film Festival. Între 16 și 20 octombrie, pasionații horror și fantasy vor putea să vadă cele mai noi și apreciate producții de acest gen.

Robert Eggers este creatorul horror-ului de succes The Witch, lansat în 2015 și care a fost recompensat cu 43 de premii. Acesta și-a început cariera ca director de producție în teatrele din New York, mai apoi ajungând să lucreze în industria cinematografică. The Lighthouse este filmat în alb-negru, iar acțiunea are loc în anul 1890 pe o insulă în New England. În rolurile principale îi avem pe Willem Dafoe și Robert Pattionson, care interpretează doi paznici de far, Thomas Wake și, respectiv, Ephraim Winslow, aceștia pierzându-și mințile din cauza izolării.

Image result for the lighthouse

Cei doi bărbați, un veteran bătrân și un tânăr care nu are atât de multă experiență, trebuie să petreacă o lună în farul aflat pe insula stâncoasă. Cert este faptul că încă de la începutul filmului se întâmplă lucruri foarte ciudate, mai ales în turnul farului, în timpul nopții. Un pescăruș pare neobișnuit de agresiv. De asemenea, se spune că fostul asistent al bătrânului ar fi înnebunit.

Image result for owen gleiberman

Criticul american Owen Gleiberman a numit filmul „întunecat de interesant” și a afirmat faptul că acesta a fost realizat „cu un talent extraordinar”. El nu a avut cuvinte de laudă doar pentru producție, ci și pentru regizor, susținând că „Robert Eggers deține ceva mai mult decât o abilitate impecabilă de gen. El are capacitatea de a te bloca în universul pe care îl conturează pe ecran”. Chiar așa să fie?

Vino sâmbătă, 19 octombrie, la Dracula Film Festival pentru a vedea în exclusivitate în România producția regizorului american. Filmul va fi proiectat la Centrul Cultural Reduta din Brașov, în timpul Galei de decernare a Premiilor DFF, acesta având premiera mondială vineri, 18 octombrie.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută